Επιλέξαν διοικητή

για να ειρηνεύσει η ΝΟΔΕ

ο απερχόμενος Ανέστης Μυστρίδης έκανε τον απολογισμό του ως διοικητής του ΓΝΚ, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο της διαδικασίας επιλογής του διαδόχου του

 

 

 

 

Η επιλογή του διαδόχου μου από την κυβέρνηση έγινε, όχι με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια,αλλά για να ειρηνεύσει η τοπική ΝΟΔΕ της ΝΔ, κατήγγειλε σήμερα -Παρασκευή και 13-, σε υψηλότατους τόνους, ο απερχόμενος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, Ανέστης Μυστρίδης.

Στη διάρκεια δημόσιου απολογισμού-συνέντευξης Τύπου, ο Ανέστης Μυστρίδης περιέγραψε την διαδικασία επιλογής του νέου διοικητή για τον οποίο, ακόμη και σήμερα, “δεν γνωρίζουμε ούτε καν τα στοιχεία του και πουθενά δεν έχουμε δει το βιογραφικό του”, όπως επισήμανε. Ο Αν. Μυστρίδης απέδωσε την επιλογή του επόμενου διοικητή, στην προσπάθεια της κυβέρνησης, του αρμόδιου Υπουργείου και της ΝΔ να τερματίσει τον παρασκηνιακό πόλεμο μεταξύ των τοπικών στελεχών της ΝΟΔΕ ΝΔ που έριζαν για την ανάδειξη των δικών τους υποψηφίων, χωρίς να καταφέρουν να αναδείξουν μια μόνη υποψηφιότητα. Όπως διευκρίνισε, γνωρίζει πολύ καλά τι περιελάμβανε η διαδικασία επιλογής και έχει ζητήσει -μέσω δικηγόρου- να ενημερωθεί για την ταυτότητα του νέου διοικητή και το βιογραφικό του, ενώ διερευνά και το ενδεχόμενο να στραφεί δικαστικά κατά της απόφασης. Εξακολουθεί δε να αγνοεί αν θα προσέλθει ο διάδοχός του για την επιβαλλόμενη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής και πότε λήγει τυπικά η θητεία του, αλλά πιθανολογεί ότι θα συμβεί με το τέλος της χρονιάς που διανύουμε.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕτΟ, ο διοικητής του ΓΝΚ κατήγγειλε για μία ακόμη φορά ότι ο μητροπολίτης Κίτρους και Πλαταμώνος, κος Γεώργιος, εξακολουθεί να κατέχει παράνομα την εικόνα που δανείστηκε από τον Ιερό Ναό του παλιού Ψυχιατρείου της Πέτρας Ολύμπου, ενώ η διένεξή τους έχει πλέον την μορφή μηνύσεων και αγωγών που κατέθεσε σε βάρος του ο σεβασμιότατος. Εξέφρασε δε τον φόβο του ότι η περιουσία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου απαξιώνεται και εγκαταλείπεται, προκειμένου να γίνει ευκολότερη “βορά” των ενδιαφερομένων. Ο ίδιος πάντως κατέθεσε πρόταση αξιοποίησης με τρεις τομείς παρεμβάσεων-δράσεων.

Δείτε σε λίγο ολόκληρο το βίντεο με τον σημερινό απολογισμό Μυστρίδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

mustriapolo