Ανάπτυξη με infokiosk και έντυπα

και του χρόνου... απολογισμός

περιμένετε που περιμένετε χρόνια… τουλάχιστον τώρα θα ‘χετε κάτι να βλέπετε ως του χρόνου που θα ξαναγίνει η σύσκεψη

 

 

 

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, θέλει την δημιουργία διαμετακομιστικού σταθμού στη Βόρεια Πιερία-Μεθώνη.

Ο πρόεδρος των εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας και της Εγνατίας Οδού, πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, θεωρεί ότι η πρόταση δεν έχει καμία ελπίδα μπροστά στην επιλογή του κοντινού Κλειδιού, για την δημιουργία ενός τέτοιου σταθμού.

Οι παράγοντες του τουρισμού της Πιερίας περιέγραψαν την ρύπανση της θάλασσας ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του τομέα τους, στο παρόν και το άμεσο μέλλον. Ο κος Χατζηχριστοδούλου έθιξε κι αυτός το θέμα, αλλά περισσότερο τον απασχόλησαν τα logistics, ως του σημείου να διαφωνεί επί μακρόν και έντονα με τον κο Κωνσταντόπουλο.

Η Περιφέρεια και η Αντιπεριφέρεια φαίνεται να αγνοούν το πρόβλημα της ρύπανσης και αξίζει να δείτε τι είπε σχετικά ο Γιώργος Νταντάμης στη σύσκεψη (03.04.30 του βίντεο).

Μόνος ευτυχής με την κατάσταση που επικρατεί στην Πιερία -σε επιχειρηματικό επίπεδο- είναι ο μητροπολίτης μας κος Γεώργιος -και το δήλωσε-, αφού μόνο του παράπονο είναι η μη χρήση κάποιων χώρων αρχαιολογικής σημασίας λόγω έλλειψης φύλαξης, όπως ο ναός της Παναγίας της Κονταριώτισσας. Ευχαρίστησε όλους (Περιφέρεια, Δήμους, Επιμελητήριο) για την βοήθεια που παρέχουν στην Μητρόπολη και καλά έκανε, αφού ανάλογη βοήθεια δεν λαμβάνει κανείς.

Το πρόβλημα των διοδίων που έζωσαν την Πιερία από παντού δεν είναι πια πρόβλημα, παρά μόνο θέμα για τα κοντινά στα διόδια Αιγινίου χωριά της περιοχής, θέμα που έθιξε ο νέος δήμαρχος κος Μανώλας.

Ο κος Τζιτζικώστας θέλει αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τον Όλυμπο για να κατεργαστούμε το ακατέργαστο διαμάντι που είναι γνωστό στην ανθρωπότητα, περισσότερο κι απ’ την Ελλάδα.

Η ανάπτυξή μας, όση έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, περιλαμβάνει ΚΑΙ ελονοσία για την οποία απολογήθηκε η αντιπεριφερειάρχης κα Μαυρίδου, όπως και για πολλά άλλα αναπτυξιακά και μάλιστα επί μακρόν, ενώ η σύσκεψη αφορούσε το μέλλον και προτάσεις για ένα καλύτερο. Τα προβλήματα που της έθεσαν οι συνδαιτυμόνες της ακούστηκαν -κατά πολύ- πρωτάκουστα, αφού ο τοπικός Τύπος τίποτα ανάλογο δεν έχει εντοπίσει, σε μεγάλο βαθμό, και η επί μακρόν αντιπεριφερειάρχης απολαμβάνει μόνο συγχαρητήρια.* Απολογητική διάθεση είχε και ο κος Κωνσταντόπουλος για άπαντα της Πιερίας, όπως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επενδύσεις από τις κακές υπηρεσίες/κακές νομοθεσίες. Τα προβλήματα αυτά θα εκλείψουν με την υποκατάσταση της αδειοδότησης από τις υπηρεσίες με την ανάληψη της ευθύνης από ιδιώτες τεχνοκράτες, όπως κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος και νυν βουλευτής Σάββας Χιονίδης.

Μοναδικής αξίας ήταν η -ευτυχώς σύντομη- τοποθέτηση του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, κου Καράογλου, αλλά για συζήτηση σε σχολή γονέων για τα γεωστρατηγικά της νοτιοανατολικής Μεσογείου και το σωτήριον εξάμηνον έργον της κυβερνήσεως της ΝΔ.

Ο δήμαρχός μας κος Γερολιόλιος υποστήριξε την ανάγκη εκπόνησης χωρικών σχεδίων, ως εργαλείου σχεδιασμού της ανάπτυξης της περιοχής μας, της οποίας οι Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου και οι χρήσεις γης έχουν πια περισσότερα “παράθυρα” από κανόνες και περιορισμούς.

Οι περισσότεροι αιρετοί της σύσκεψης είναι στελέχη της ΝΔ και έχουν παρουσία στα κοινά που “πάει πίσω” δεκαετίες και πολλοί έδειξαν έτοιμοι να κατηγορήσουν ομόσταυλα στελέχη, ανάλογα με τις ανάγκες.

Για όσους εξακολουθούν να θεωρούν ανάλογες εκδηλώσεις σημαντικές για το όποιο μέλλον και την ανάπτυξη της Πιερίας, η θέαση του βίντεο είναι επιβεβλημένη για να συνειδητοποιήσουν ποιο θα ναι το μέλλον και η ανάπτυξη. Και να δούνε τι περιείχαν οι τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων του Δήμου μας και την αξιόλογη και χρήσιμα τοποθέτηση της εκ Ελατοχωρίου κας Μποστανίτη, αλλά και τα όσα κατέθεσαν οι εν ενεργεία βουλευτές του νομού μας.

Το μόνο που θέλει να σημειώσει η ΕτΟ είναι ότι τα λεφτά που δίνονται για ενημερωτικά έντυπα ή για …info-kiosk είναι πια σπατάλη σχεδόν συνώνυμη με την διασπάθιση δημοσίου χρήματος, αφού απαιτούν από τον όποιο ενδιαφερόμενο να πάει και να τα βρει, ενώ η χρήση πχ ενός ψηφιακού αρχείου μερικών Mb που διανέμεται μέσω wifi, bluetooth, 3g, 4g, email και sms είναι η ήδη γηράσκουσα πραγματικότητα. Το “δεν τα ξέρω εγώ αυτά” πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ λόγος αυτοεξαίρεσης από την όποια εμπλοκή στη διοίκηση και τα κοινά.-

* ένα ακόμη επίτευγμα του ΝΔκρατούμενου τοπικού Τύπου είναι και το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι άγνωστο ποιος βουλευτής Πιερίας της ΝΔ ΔΕΝ υπέγραψε υπόμνημα προς την κυβέρνηση, μεταφέροντας την αντίθεση των φορέων και των αιρετών στην φιλοξενία προσφύγων στις παραλιακές περιοχές μας. Αν ήταν η Σκούφα στη θέση του, το σπίτι της θα είχε πολιορκηθεί (τουλάχιστον), μετά από συγκέντρωση υπέρ των αγίων της φυλής. Δεν θα είχε;