Nice-Ice: αποσύρουμε

την -έτσι κι αλλιώς- μικρή ποσότητα

ανακοίνωση μετά τον έλεγχο του ΕΦΕΤ

 

 

 

Μετά τον θόρυβο που ξεσήκωσε η χθεσινή απόφαση του ΕΦΕΤ να αποσύρει από την αγορά και την κατανάλωση, συσκευασμένο πάγο δύο ελληνικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και η πιερική NICE ICE, η εταιρεία ανακοίνωσε την απόσυρση της μικρής ποσότητας παραγωγής της που εντόπισε ο εργαστηριακός έλεγχος του ΕΦΕΤ. Ταυτόχρονα, επεσήμανε την προσήλωσή της στην παραγωγή ασφαλών προϊόντων, με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

 

efet_22-1-2020

 

 

Η ανακοίνωση της Nice-Ice

 

Ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση της NICE ICE σχετικά με τον εργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΕΦΕΤ αναφέρονται τα εξής:

«Ενημερωθήκαμε σήμερα από τον ΕΦΕΤ για τα αποτελέσματα του ελέγχου ενός δείγματος από μια μικρή παρτίδα προϊόντων πάγου παραγωγής Οκτωβρίου 2019 στο οποίο διαπιστώθηκε μικρή υπέρβαση των μικροβιολογικών ορίων.
Οι αυστηρές διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης των προϊόντων πάγου της NICE ICE μας οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα πως πρόκειται για εύρημα απολύτως τυχαίο και σε μεγάλο βαθμό αγνώστου σε εμάς αιτιολογίας. Για λόγους σεβασμού στο έργο και τις υποδείξεις του ΕΦΕΤ η NICE ICE θα αποσύρει τις συσκευασίες της -ούτως ή άλλως- πολύ μικρής ποσότητας που διατέθηκε στην αγορά.
Τα προϊόντα πάγου της NICE ICE είναι πάντοτε στη διάθεση κάθε δειγματοληπτικού ελέγχου από τον αρμόδιο φορέα, ενώ η παραγωγή πάγου υπόκειται σε τακτικούς εργαστηριακούς ελέγχους από ειδικά πιστοποιημένα εργαστήρια προκειμένου να συσκευαστεί και να διατεθεί στην αγορά. Με την ίδια ευθύνη απέναντι στον καταναλωτή, με την ίδια συνέπεια στις διαδικασίες ελέγχου ποιότητας του πάγου (με τακτικούς μικροβιολογικούς ελέγχους), με συνεχή επένδυση σε εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας κορυφαίων ξένων εταιριών στην παραγωγή ασφαλών προϊόντων και με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή στην καμπάνια της επιχείρησης «Ο πάγος είναι τρόφιμο, ενημερώσου!», η μικρή επαρχιακή επιχείρηση NICE ICE θα συνεχίσει να παράγει τον πάγο που μετά από 22 χρόνια την καθιέρωσε στην κορυφή των ελληνικών επιχειρήσεων αυτού του είδους.»