Απορριμματοφοροϊός Πιερίας

ΩΧΧ!!! χάθηκαν τρία απορριμματοφόρα

ΚΑΙ απ’ τον Δήμο Κατερίνης!!! – (επιδημία είναι;;;;)

 

       Αξιότιμε κε εισαγγελέα,

τον Ιούνιο του 2019, αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου-Ολύμπου, κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων για την κλοπή τριών απορριμματοφόρων και ενός οχήματος πλύσης κάδων.

Τον Οκτώβριο του 2019, νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος-επικεφαλής παράταξης (της αντιπολίτευσης) κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο -με στοιχεία απτά- την …εξαφάνιση τριών απορριμματοφόρων που συνέβη στην προ-προηγούμενη διοικητική περίοδο. Από την απάντηση -στην καταγγελία- του τότε αρμόδιου αντιδημάρχου, αλλά και σημερινού αντιδημάρχου, δεν προέκυψε τίποτα απαλλακτικό και αθωωτικό (ούτε τα οχήματα εντοπίστηκαν), αντιθέτως επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή στο θέμα και του προηγούμενου δημάρχου (2014-2019).

Τώρα, ο αρμόδιος για την Καθαριότητα αντιδήμαρχος Κατερίνης καταγγέλλει δημόσια ότι ΚΑΙ στην Κατερίνη εξαφανίστηκαν τρία απορριμματοφόρα.

Από την μήνυση απέχουμε χρονικά, μήνες 8 σχεδόν.

Από την καταγγελία, 3 μήνες τουλάχιστον.

Δεν γνωρίζουμε τίποτα για την τύχη και της μήνυσης και των καταγγελιών.

Και στο χρόνο τέλεσης των πιθανών αδικημάτων και σήμερα και πάντα, παρόμοια οχήματα και μάλιστα κρατικά, δεν εξαφανίζονται όπως τα σοκολατάκια απ’ την φοντανιέρα της μάνας μου ή της όποιας Ελληνίδας μητέρας.
Σίγουρα, η μόνη ομοιότητα μεταξύ παρόμοιων των κλαπέντων και εξαφανισθέντων βαρέων οχημάτων και των σοκολατακίων είναι η … γλύκα.

Όταν στους δύο από τους τρεις Δήμους της Πιερίας τόσο ογκώδη,τόσο καταγεγραμμένα και ευδιάκριτα οχήματα εξαφανίζονται ή κλέβονται και τόσοι αιρετοί εμπλέκονται ήδη, θα έπρεπε να ξέρουμε ήδη πολλά περισσότερα, κε εισαγγελεύ. Και να ξέρουμε και να έχουν γίνει περισσότερα. Που μπορεί να έχουν γίνει, αλλά δεν τα ξέρουμε. Είναι κι αυτό ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Πιερίας -μαζί με τα οχήματα-: αιρετοί δικάζονται συχνά-πυκνά και κανείς δεν μαθαίνει τίποτα. Λες και είναι προσωπικές υποθέσεις ανωνύμων και άσχετων με τα κοινά πολιτών και όχι αιρετοί άρχοντες και δημόσια περιουσία-οχήματα.

Αναμένουμε ενημέρωση, κε εισαγγελέα.

Τώρα όσο ποτέ.

Είτε πραγματικά κλέβονται τα οχήματα, είτε οι αιρετοί μας υπερβάλλουν σε βαθμό ποινικό, πρέπει να τελειώνει αυτό το παραμύθι με τα απορριμματοφόρα που είναι πιο ευλύγιστα κι από λάστιχο. Ακόμη κι αν οι κλέφτες/απαγωγείς είναι άλλοι, οι αιρετοί έχουν σε κάθε περίπτωση ευθύνες -και ποινικές- όταν απορριμματοφόρα εξαφανίζονται σαν να ‘ναι σοκολατάκια. Σε άλλες εποχές και με άλλα μέτρα, θα λογοδοτούσαν ακόμη κι αν “έβαζαν χέρι” σε τέτοια… ή αν τολμούσαν να θίξουν έστω την υπόληψη αντιπάλου.