Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο μας

με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη

η συνεδρίαση και σε live streaming

 

 

 

 

 

Η υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου μας θα δουλεύει εις το -κοντινό- εξής όλες τις μέρες της εβδομάδας, τις γιορτές, τις αργίες, χωρίς κενά και διαλείμματα, μπας και ξεβρωμίσουμε που βρωμίσαμε πέντε χρόνια και ειδικά το καλοκαίρι που έρχεται κόσμος ξένος να μας δει και δεν ξαναέρχεται.

Ο δε δρόμος Νέου Παντελεήμονα-Παλιού Παντελεήμονα θα συντηρηθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μετά τρία χρόνια ψεμάτων που άκουγε η ΕτΟ, στην προηγούμενη πενταετία, Και θα το πράξει ο Δήμος μας αυτό γιατί ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ. Ένας άλλος δημοτικός, ο φωτισμός μας, θα ενισχυθεί (κάπως) κι ήταν κι αυτό απαραίτητο, αφού στο Λιτόχωρο και σ’ άλλες κοινότητες, όταν κλείνουν καταστήματα σε μη κεντρικές οδούς, η κατάσταση είναι -εδώ και καιρό- κάτι μεταξύ συσκότισης του 2ου ΠΠ και …ασμπέτε χωρίς βερμούτ.

 

Αυτά είναι δύο από τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητήσει και -πιθανότατα- θα εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο μας, στην σημερινή του συνεδρίαση, η οποία έχει στην ημερήσια διάταξή της συνολικά 14 (θέματα). Η συνεδρίαση αρχίζει στις 6μμ και θα μεταδίδεται κι αυτή ζωντανά με live streaming, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου. Κι όπως θα είναι σύντομη σαν “ζέσταμα” η συνεδρίαση, αμέσως μετά βλέπετε και τον ΠΑΟΚ…

 

 

 

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στην Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 12.02.2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου», για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

1. Τροποποίηση και επαναδιατύπωση τεχνικού προγράμματος έτους 2020

Εισήγηση: Διευθυντής  ΤΥ ΠΕ & ΠΟ, Βασιλούδας Βασίλειος

2. Έγκριση πρωτοκόλλου ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ και ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις κεντρικών αγροτικών οδών ΔΕ.Ε. Δίου»

Εισήγηση: Διευθυντής  ΤΥ ΠΕ & ΠΟ, Βασιλούδας Βασίλειος

3. Έγκριση πρωτοκόλλου ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ και ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου: «Αγροτική οδοποιία με ασφαλτόστρωση Δ.Ε. Αγ. Σπυρίδωνα Δήμου Δίου Ολύμπου»

Εισήγηση: Διευθυντής  ΤΥ ΠΕ & ΠΟ, Βασιλούδας Βασίλειος

4. Έγκριση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης – Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων του Δήμου Δίου – Ολύμπου

Εισήγηση: Διευθυντής  ΤΥ ΠΕ & ΠΟ, Βασιλούδας Βασίλειος

5. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατεπείγον έργο αποκατάστασης βλαβών οδικών δικτύων κτηρίων και συνοδών κατασκευών στη Δ.Ε. Λιτοχώρου από τη θεομηνία της 15ης έως 17ης  Νοεμβρίου 2017»

Εισήγηση: Διευθυντής  ΤΥ ΠΕ & ΠΟ, Βασιλούδας Βασίλειος

6. Αποδοχή της υπ΄αριθμ.927/2020 απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών – 1η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2020

Εισήγηση: Δήμαρχος Γερολιόλιος Ευάγγελος

7. Τακτοποιητική  2η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2020

Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Καραλής Γεώργιος

8. Καθορισμός κωδικών δαπανών δεκτικών ενταλμάτων προπληρωμής του προϋπολογισμού 2020

Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Καραλής Γεώργιος

9. Καθιέρωση 24ωρης επταήμερης λειτουργίας (Σάββατο, Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες) του Γραφείου με αρμοδιότητες «Καθαριότητας και Ανακύκλωσης» του Τμήματος Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών – Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας του Δήμου Δίου Ολύμπου, για το έτος 2020 και εφεξής.

Εισήγηση: Γ. Γραμματέας Ελένη Τσιφοδήμου

10.          Λήψη Λήψη απόφασης για την αποδοχή και απόδοση ποσού στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Δίου Ολύμπου για την αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών (Α΄ Κατανομή) έτους 2020.

Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Ζουρζούρα Σοφία

11.          Λή Λήψη απόφασης για συναίνεση στη συνέχιση μισθώσεων δημοτικών εκτάσεων για τοποθέτηση ψυχαγωγικών παιχνιδιών (ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ)

Εισήγηση: Δημοτική Σύμβουλος Κατσαμάκα Ουρανία

12. Κατανομή 4ης  έως 12ης δόσης ΣΑΤΑ 2019 και υπολοίπων προηγούμενων κατανομών

Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Καραλής Γεώργιος

 

Σας ενημερώνουμε ότι στο προσωπικό σας e-mail σας επισυνάπτουμε  την πρόσκληση και τις εισηγήσεις των θεμάτων,  προς ενημέρωσή σας.

 

  Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Σαμαράς Κωνσταντίνος

 

Κοινοποιείται

1.- Δήμαρχο Δίου Ολύμπου

2.- Γενική Γραμματέα Δήμου Δίου Ολύμπου

3.- Δημοτικούς Συμβούλους

4.- Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος

5.- Προϊσταμένους Τμημάτων

6.- Νομική Σύμβουλο Δήμου Δίου Ολύμπου, κ. Χατζή Αθηνά

7.- Προέδρους Κοινοτικών Συμβουλίων

8.- Επιστημονικούς συνεργάτες