Άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού ν/μ

θέλει το ΕΚΚ

“…και να φέρει ένα ασφαλιστικό που να είναι σύμφωνο με τις προτάσεις των συνταξιούχων και του συνδικαλιστικού κινήματος, που να διορθώνει τις αδικίες και τις τεράστιες απώλειες και μειώσεις των συντάξεων της τελευταίας δεκαετίας…”

 

Ανακοίνωση για το υπό συζήτηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Το μασάζ παραπληροφόρησης από τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και από όλα σχεδόν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο φαίνεται ότι άρχισε να μην αποδίδει τα αναμενόμενα γιατί οι ασφαλισμένοι άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει φέρει για διαβούλευση η κυβέρνηση και το οποίο σύμφωνα με τις βαρύγδουπες καθημερινές δηλώσεις θα ήταν το μάννα εξ ουρανού, δεν έχει καμιά σχέση με τις ανάγκες των συνταξιούχων. Είναι απλώς στάχτη στα μάτια, είναι μία από τα ίδια, είναι η συνέχεια του μνημονιακού νόμου Κατρούγκαλου.
Έτσι, αντί για την κατάργηση που μας έλεγαν προεκλογικά έχουμε απλώς ένα.. χάϊδεμα του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου με επιφανειακές τροποποιήσεις.
Μετά τις εξευτελιστικές μηδενικές αυξήσεις ή τις αυξήσεις του 1€ για την συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων από τις πολυδιαφημισμένες αυξήσεις που θα έφερνε η μείωση του συντελεστή φορολόγησης από 22% σε 9%, κάτι ανάλογο έχουμε και με το ασφαλιστικό. Οι μεγαλοσυνταξιούχοι κάτι θα πάρουν, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των χαμηλοσυνταξιούχων…Αυτή είναι η αλήθεια.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να φέρει ένα ασφαλιστικό που να είναι σύμφωνο με τις προτάσεις των συνταξιούχων και του συνδικαλιστικού κινήματος, που να διορθώνει τις αδικίες και τις τεράστιες απώλειες και μειώσεις των συντάξεων της τελευταίας δεκαετίας.
Πάγια αιτήματα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης παραμένουν η διασφάλιση και διατήρηση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, κύριας και επικουρικής, ως θεμελιώδους θεσμού κοινωνικής προστασίας με αναδιανεμητικό χαρακτήρα, η εξασφάλιση της εγγύησης του Κράτους στη χρηματοδότησή του με σκοπό τη μακροχρόνια βιωσιμότητα και την κοινωνική αποτελεσματικότητά του, η επαναχορήγηση της 13ης και της 14ης σύνταξης με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής και των ανείσπρακτων οφειλών προς τα Ταμεία.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ