Κορονο-απορίες

ενώ το 1135 ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

ψυχραιμία, όλα θα γίνουν

Η ΕτΟ έλαβε σήμερα το πρωί τις απορίες -στην ουσία, την ανησυχία- ενός γονιού και συνδημότη μας, σχετικά με τα μέτρα προστασίας και περιορισμού της εξάπλωσης του COVID 19, του κορονοιού που βάλθηκε να κυριεύσει τον πλανήτη, απειλώντας πάμπολλες ανθρώπινες ζωές.

Η “Εφημερίς” κατέγραψε τις απορίες και, προκειμένου να μην απασχολεί άδικα τον τοπικό φορέα διοίκησης για ένα θέμα που είναι πολύ ειδικό και ο χειρισμός του γίνεται κεντρικά, αναζήτησε τις απαντήσεις στο τετραψήφιο τηλέφωνο που εδώ και δυο μέρες υπάρχει για τον λόγο αυτό ακριβώς. Το χειρότερο είναι ότι, όχι απλώς δεν λειτουργεί το 1135, αλλά είναι και άγνωστο για πόσο διάστημα δεν λειτουργεί και πότε θα επαναλειτουργήσει.

Ως τότε, αν κάποιος γνωρίζει και μπορεί να απαντήσει στην ανησυχία του γονιού… ας απαντήσει.

Υπεύθυνα και εμπεριστατωμένα.

Ψυχραιμία.

Ο ιός θα εξαπλωθεί σ’ ολόκληρο τον πλανήτη και ταυτόχρονα το ανθρώπινο σώμα αποκτά σταδιακά την ικανότητα να τον καταπολεμά. Είμαστε κοντά το εμβόλιο. Κύριο θέμα είναι ο αριθμός των ανθρώπων που να νοσήσουν ταυτόχρονα, για πολλούς λόγους. Αποφασίστε μόνοι σας, με μόνο άξονα την λογική, αν είναι σωστό να μην αλλάξετε για λίγο τις καθημερινές σας συνήθειες, συμβάλλοντας στην καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος, ατομικά, τοπικά και παγκόσμια.

Μετά 5.000 χρόνια πολιτισμού και τεχνολογικής εξέλιξης, μπορούμε να εμπιστευόμαστε την επιστήμη των ανθρώπων

Ιδού οι απλές απορίες:

Ενημερωθήκαμε χθες από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου ότι -μεταξύ άλλων- έγινε απολύμανση των σχολικών μονάδων του Δήμου μας και η είδηση προκάλεσε μια αρχικά θετική εντύπωση, αλλά ταυτόχρονα και κάποιες απορίες. Όπως:

α. αφού δεν υπάρχει κρούσμα στον Δήμο μας, η απολύμανση σε ποια βακτήρια, μύκητες και ιούς στόχευε; Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει εν αγνοία μας, βοηθάει στην προστασία και την μη μετάδοση στα άλλα παιδιά, αφού σήμερα θα βρίσκονται όλα μαζί στον ίδιο χώρο;

β. Χρησιμοποιήθηκαν εγκεκριμένες ουσίες; Ποιος το έλεγξε και το επιβεβαιώνει αυτό;

γ. Πόσο αποτελεσματική είναι η απολύμανση όταν υπάρχουν σχολεία στον Δήμο μας με βρύσες και τουαλέτες που δεν λειτουργούν και το σαπούνι δεν καταναλώνεται ακριβώς απ’ αυτή την μη λειτουργία, ειδικά στον Ανατολικό Όλυμπο;