Στον ανακριτή για τους 11

της ΔΕΑΔΟ

μετά και την γνωμοδότηση του ΑΣΕΠ

Κλήσεις για κατάθεση σε πταισματοδίκη της Κατερίνης άρχισαν να λαμβάνουν σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι, πιθανώς και άλλοι εμπλεκόμενοι στην διοίκηση του Δήμου μας και της ΔΕΑΔΟ ή της αντιπολίτευσης, της προηγούμενης αυτοδιοικητικής περιόδου, για το θέμα των 11 εργαζομένων στην δημοτική μας επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) γνωμοδότησε πρόσφατα για το θέμα των 11 εργαζομένων, μετά την παραπομπή του θέματος σ’ αυτό, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία είχε ελέγξει προηγουμένως σχετική απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου (2016). Η πρώτη εξέταση του θέματος έγινε με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου και προέδρου του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, Κων. Δημόπουλου, ο οποίος εντόπισε ότι σε απογραφή του 2013 δεν διευκρινιζόταν η κατηγορία απασχόλησης των συγκεκριμένων εργαζομένων. Πριν την τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μεσολάβησε θυελλώδης συνεδρίαση του ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης με την συμμετοχή δύο εργατολόγων, δημοτικών συμβούλων και δημοτών. Το θέμα παραπέμφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά μια εξίσου θυελλώδη συνεδρίαση, η απόφαση των σώματος δόθηκε για έλεγχο στην Αποκεντρωμένη.

Άγνωστο παραμένει τι περιέχει η γνωμοδότηση του ΑΣΕΠ, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα υπάρξει ενημέρωση για τα λογιστικά της ΔΕΑΔΟ του 2019, όπως προανήγγειλε ο δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕτΟ, συνεδρίαση στην οποία αναμένεται να προσέλθει και ο πρώην δήμαρχος.