4 οι νεκροί,

331 τα κρούσματα

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από την ΕτΟ – μόνο με επίσημα στοιχεία και από τις αρμόδιες Αρχές

 

 

 

 Ο Χ Ι  Φ Η Μ Ε Σ – Μ Ο Ν Ο  Ε Γ Κ Υ Ρ Η  Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Η Σ Η

 

 

 

 

Τα μέτρα για την αποτροπή της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του κορονοϊού αυξάνονται, ταυτόχρονα με την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, σε όλη την χώρα. Ήδη, τα μέτρα αυτά αφορούν και τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ μεγάλη είναι η συζήτηση και η αντιπαράθεση για την στάσης της Εκκλησίας στο θέμα και την αντίθεσή της να προστατέψει το κοινό, ειδικά στον κρίσιμο τομέα των ανθρώπινων συναθροίσεων, αλλά και πράξεων πίστης που οι επιστήμονες θεωρούν εξαιρετικά επικίνδυνες.

Η ΕτΟ θα ενημερώνει για τα μέτρα αυτά σε συνεχή ενημέρωση, δημιουργώντας έναν κατάλογο των μέτρων, προκειμένου να συμβάλλει στην πληρέστερη και υπεύθυνη ενημέρωση όλων μας.

 

 

 

 

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Συστάσεις για κέντρα ψυχαγωγίας και χώρους άθλησης(κλικ εδώ)

 

Μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας (12/3/2020)κλικεδώ

 

Προληπτικά Μέτρα πρόληψης κατά του Κορωνοϊού
από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος(κλικ εδώ)

 

 

Αναβολή εκλογών(κλικ εδώ)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εφαρμογή των νέων προληπτικών μέτρων για την προστασία της  δημόσιας υγείας, ανακοινώνεται από το Δήμο Δίου-Ολύμπου ότι για λόγους πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 12.03.2020, θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Παρακαλούνται να βρίσκονται στο χώρο μόνον όσοι έχουν λόγο παρουσίας, δηλαδή δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων, μέσα ενημέρωσης και απαραίτητο υπαλληλικό προσωπικό.

 

 

 

Δήλωση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια
για την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων
μετά από εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων (10-3-2020)

Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.

Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου.

 

 

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αναστολή παραχώρησης χρήσης δημοτικών εγκαταστάσεων του Δήμου Δίου – Ολύμπου

Ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, στο πλαίσιο λήψης μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού και μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για αναστολή της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αναστέλλει προσωρινά  την παραχώρηση χρήσης όλων των χώρων των σχολικών, δημοτικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, που χρησιμοποιούνται από κάθε σύλλογο και φορέα του Δήμου.

Η αναστολή ισχύει μέχρι την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.

Σε συνέχεια της παραπάνω απόφασης αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες των συλλόγων που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν μέσα στους χώρους αυτούς.

 


 

Ανακοίνωση

Το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου θα παραμείνει κλειστό για το παρόν διάστημα. Θα σας ενημερώσουμε στη συνέχεια για την επαναλειτουργία/άνοιγμα για το κοινό. Ευχαριστούμε.

Attention

The Maritime Museum of Litochoro will be closed for the time being. We will inform you of the date that it will be open again for the people to visit it in the following days. Thank you very much.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, σε συνεργασία με την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και τους Διευθυντές των Τμημάτων, με αίσθημα ευθύνης και γνώμονα τη δημόσια υγεία λόγω του κορονοϊού, αποφάσισε τα παρακάτω:

  1. Καθολική απαγόρευση του επισκεπτηρίου στις κλινικές του Γ.Ν. Κατερίνης.
  2. Καθολική απαγόρευση της εισόδου στους αντιπροσώπους των ιατρικών εταιρειών.
  3. Αποκλεισμός όλων των παράπλευρων εισόδων του νοσοκομείου και αυστηρός έλεγχος της εισόδου από το σημείο έλεγχου του Γ.Ν. Κατερίνης (κεντρική είσοδος).

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνδρομή σας στην προστασία της υγείας των ασθενών του Γ.Ν. Κατερίνης, του προσωπικού αλλά και όλων των κατοίκων του Νομού μας.

 

Ο Διοικητής

Γεώργιος Χατζηγεωργίου     

 

Κατερίνη, 11 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του ότι το γραφείο του Σωματείου θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες και έως τις 24 Μαρτίου 2020, ακολουθώντας τις οδηγίες και τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας.

Η διεξαγωγή της προγραμματισθείσας ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης, όπως αυτή είχε οριστεί ως 1η ημερομηνία για τις 14 Μαρτίου με την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου Δ.Σ. στις 15 Μαρτίου, θα υλοποιηθεί στις 28-29 Μαρτίου αντίστοιχα, ως 3η αρχικώς οριζόμενη ημερομηνία, ενώ, εν όψει εξελίξεων, θα ενημερωθούν τα μέλη μας επ’ αυτού με νεώτερη ανακοίνωσή μας.

Συστήνουμε στα μέλη μας να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και των ιατρών – επιστημόνων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού και παρακαλούμε για λίγες ημέρες και όσο αποφασιστεί από τους αρμοδίους να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν στο σπίτι. Δεν πανικοβαλλόμαστε αλλά και δεν υποτιμούμε την όλη κατάσταση.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο παραμένουμε στη διάθεση των μελών μας για οποιαδήποτε ενημέρωση ή πληροφορία στο τηλέφωνο : 6978098345 (Γενικός Γραμματέας κ. Τσαλός Αθανάσιος) και στο 2351027713.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γενικός Γραμματέας

Κουτσής Δημήτριος                                                                              Τσαλός Αθανάσιος

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε προληπτική απολύμανση στο κτίριο του Επιμελητηρίου Πιερίας

 

Με εντολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου και σε απόλυτη εναρμόνιση με τις διατάξεις του Υπουργείου Υγείας διενεργήθηκε προληπτική απολύμανση σε όλους τους χώρους όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου το πρωί του Σαββάτου 7 Μαρτίου 2020, για λόγους προστασίας της υγείας των εργαζομένων αλλά και του κοινού.

 

 

 

 

 

Κορονομέτρα και στα αθλητικά

 

Απολυμάνθηκαν τα σχολεία

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΑΠΑΤΗ!