Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι

και να μάθουν οι νεότεροι

Το Θέμα των 11 της ΔΕΑΔΟ

 

Δεκέμβριος 2016

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Συζήτηση για το θέμα που ήρθε από το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ και θυελλώδεις συνεδριάσεις του, θέμα που προέκυψε από το τηλεφώνημα ενός αγνώστου, θέμα που αφορά την δουλειά 11 ατόμων στην πιο προβληματική -δημοτική- επιχείρηση των Βαλκανίων. Την επιχείρηση που παράγει -ακόμα και σήμερα- βουνά μοναδικής ποιότητας υλικού, αλλά δεν έχει να πληρώσει το λογαριασμό του ηλεκτρικού. Αλλά πληρώνει … τον όποιο εκλεκτό και βολικό για να είναι στο Διοικητικό της Συμβούλιο…

Στη συνεδρίαση έχουν προσέλθει και οι τότε βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σκούφα, Τζαμακλής και Καστόρης.

Προεδρεύει ο τότε πρόεδρος του σώματος, Αστέριος Γαλάνης, ο οποίος -μεταξύ άλλων- δεν κατάφερε να αναγνωρίσει τον δήμαρχο της περιόδου ακριβώς πριν αυτής του Δημόπουλου, μακροβιότερου δημάρχου στην Πιερία και εκ των μακροβιοτέρων της χώρας, τον αποκάλεσε “κύριε” και δεν του έδωσε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα. Μεταξύ πολλών άλλων, με παρέμβαση του χειρονομούντος τότε δημάρχου, δόθηκε τελικά ο λόγος και στον Γιώργο Παπαθανασίου.

Σε πολλούς δόθηκε τότε ο λόγος.

Και η συνεδρίαση για το θέμα είχε: μερικά διαλείμματα και εντονότατες αντεγκλήσεις, ανέκδοτο από τον διευθυντή της επιχείρησης, ερωτήματα από τους βουλευτές που για δεύτερη και πιο επίσημη φορά διαβεβαίωναν τότε ότι το αρμόδιο Υπουργείο τους ενημέρωσε επίσημα ότι θέμα με τους 11 δεν υπάρχει και μια απόφαση που ζήλεψε η Πυθία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Το θέμα επανήλθε εδώ και λίγες μέρες δριμύτερο, με την μορφή γνωμοδότησης του ΑΣΕΠ που ήδη στέλνει πολλούς αιρετούς στον ανακριτή και -πιθανώς- τους εργαζόμενους στο Ταμείο Ανεργίας. Θα απασχολούσε -πιθανώς- το Δημοτικό Συμβούλιο, αν η τελευταία του -χθεσινή- συνεδρίαση δεν γινόταν δια τηλεφωνικής περιφοράς, λόγω κορονοϊού. Πιθανώς θα το απασχολήσει στην επόμενη.

Ως τότε, η ΕτΟ έχει την ευκαιρία να υπενθυμίσει τα γεγονότα που κατέγραψε τότε με λεπτομερές ρεπορτάζ, σε συνέχειες, τις επόμενες μέρες.

Ιδού λοιπόν μια πρώτη, ορεκτική δόση βίντεο.

 

Δεκέμβριος 2016