Έτσι μπράβο

όχι μόνο λόγια

μένουμε ενωμένοι-μένουμε δυνατοί

 

 

 

Η πρωινή παραίνεση Μητσοτάκη προς τους κυβερνητικούς βουλευτές να προσφέρουν το μισό της αποζημίωσής τους υπέρ της μάχης κατά της πανδημίας, “πιάνει τόπο” και επεκτείνεται…

Στο προσωπικό μήνυμα Μητσοτάκη δεν υπήρχε καμία αναφορά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς την Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής για υποχρεωτική και όχι εθελοντική προσφορά του 50% των απολαβών βουλευτών και των διορισμένων στην Δημόσια Διοίκηση και ταυτόχρονη μείωση των απολαβών των μελών ΔΣ των ΔΕΚΟ που αποφασίσανε για τους εαυτούς τους αύξηση απολαβών τους, εν μέσω πανδημίας. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα έγινε για περίοδο τριών και όχι δύο μηνών.

 

Την απόφασή της για κατάθεση του 50% των απολαβών της στον ειδικό λογαριασμό για τον COVID 19, ανακοίνωνε παράλληλα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

Το “κύμα” της συμβολικής προσφοράς-ελάχιστο αντιστάθμισμα στις κακουχίες που επιβλήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα με τις κορονοαπαγορεύσεις, “φούσκωνε” ήδη προς κάθε κατεύθυνση. Την πρόθεσή του ανακοίνωσε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Το νήμα έπιασε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ-δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος δημοσίευσε την πρόθεσή του, στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ (1.4.2020) να προτείνει σχετική απόφαση για προσφορά του 50% των αποδοχών ΄όλων των δημάρχων. Πριν λίγο, την απόφασή του να προσφέρει το 50% των αποδοχών του, δημοσίευσε και ο δήμαρχός μας, Βαγγέλης Γερολιόλιος, στηρίζοντας -100% και παραπάνω- τον προσωπικό του φίλο και συνάδελφο Τρικκαίων, πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

 

Μακάρι ο κατάλογος να επεκταθεί.

 

30 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει βρεθεί η χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, αποφάσισε για τους επόμενους δύο μήνες να καταθέσει το ήμισυ του μισθού της στον σχετικό ειδικό λογαριασμό.

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση βουλευτικών μισθών αλλά και των αποδοχών όλων των κρατικών αξιωματούχων

 

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει τους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς του να καταθέσουν προαιρετικά για δύο μήνες το 50% της αποζημίωσης τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν μπορεί προφανώς να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, εμπεριέχει ωστόσο έναν ισχυρό συμβολισμό.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε προς τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής, είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών. Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι που με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά το χάνουν.

Επιπλέον προτείνουμε η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις (ΓΓ, ειδικούς ΓΓ, προέδρους οργανισμών, διοικήσεις ΔΕΚΟ κλπ), καθώς στα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Και να συνοδευτεί φυσικά από κατάργηση των κατάπτυστων αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ στις ΔΕΚΟ, που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις απολαβές τους.

 

 

 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Απόστολος Τζιτζικώστας καταθέτει το μισό μισθό του για τους επόμενους δυο μήνες για τον κορονοϊό

 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Απόστολος Τζιτζικώστας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησε τα εξής:

«Για τους επόμενους δυο μήνες καταθέτω ως Περιφερειάρχης το 50% του μισθού μου στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης σε όλους αυτούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Από αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς!».