“Κλείνοντας την πόρτα του σπιτιού μας,

ανοίγουμε την πόρτα της ευθύνης"

η Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου για “την απαιτούμενη πειθαρχία και τη μέγιστη ατομική ευθύνη” που πρέπει να επιδείξουμε

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020

Ας μην ξεχνάμε,
ότι κλείνοντας την πόρτα του σπιτιού μας για να βγούμε έξω, ανοίγουμε την πόρτα της ευθύνης.

          Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοιού, η Κυβέρνηση προχωρά με σχέδιο και μεθοδικότητα στην επόμενη φάση που περιλαμβάνει τα μέτρα για τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμα του έθεσε τους βασικούς άξονες για τη σταδιακή άρση των περιορισμών, στο επίκεντρο των οποίων ήταν και παραμένει πάντοτε η προστασία της ζωής και της υγείας όλων των Ελλήνων πολιτών.

          Το σχέδιο της Κυβέρνησης για την ομαλή μετάβαση στη νέα κανονικότητα είναι δυναμικό, θα προσαρμόζεται δηλαδή και ενδεχομένως θα αναθεωρείται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και σύμφωνα πάντα με τις κατευθύνσεις της επιστημονικής κοινότητας. Κάθε σχέδιο όμως, όσο μελετημένο και αν είναι, δεν μπορεί να επιτύχει, αν όλοι μας δεν επιδείξουμε τώρα την απαιτούμενη πειθαρχία και τη μέγιστη ατομική ευθύνη.

          Επιστρέφουμε λοιπόν στις ζωές μας, βήμα βήμα, με υπευθυνότητα, έχοντας ως αρωγό και συνοδοιπόρο την Ελληνική Πολιτεία. 4η Μαΐου βγαίνουμε από το σπίτι, αλλά παραμένουμε ασφαλείς, προστατεύοντας εμάς τους ίδιους, αλλά και όλους αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. 4η Μαΐου η πρώτη άρση των περιορισμών. Ας μην ξεχνάμε, ότι κλείνοντας την πόρτα του σπιτιού μας για να βγούμε έξω, ανοίγουμε την πόρτα της ευθύνης.