Εσωτερικός τουρισμός, ρευστότητα

και στόχευση στα Βαλκάνια

οι διέξοδοι για τον πιερικό τοουρισμό σε τηλεδιάσκεψη με την αρμόδια Τομεάρχη Κ. Νοτοπούλου

 

 

 

 

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κ. ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ,
ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ Ε.ΣΚΟΥΦΑ
ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΕΑ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Δ.ΑΡΙΣΣΗ

Τηλεδιάσκεψη  με εκπροσώπους του Τουριστικού κλάδου που πλήττονται βάναυσα από τις συνέπειες του κορονοϊού έγινε την Τετάρτη 29/4  στην Πιερία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε η Βουλευτής Πιερίας Μπέτυ Σκούφα, o συντονιστής του τμήματος Τουρισμού Π. Αρανίτης , η συντονίστρια ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Δ.Αρίσση ,η Ξυπτερά Ευαγγελία, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Ξενοδόχων, ο Βεϊδαμενίδης Γρηγόρης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και διαμερισμάτων Πιερίας – Πέλλας – Ημαθίας, ο Ζωγράφος Γιώργος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας, ο Παυλίδης Νίκος γραμματέας ένωσης τουριστικών πρακτόρων ν. Πιερίας και ο Ντούλας Νίκος, Πρόεδρος Σωματείου Εστίασης Κατερίνης

Οι εκπρόσωποι των φορέων τουριστικού κλάδου εξέφρασαν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις και αφορούν την χρηματοδότησή τους, τη διευκόλυνση  του οδικού τουρισμού  και την κατοχύρωσή τους υγειονομικά λόγω πανδημίας.

Κατέθεσαν αναλυτικά προτάσεις που θεωρούν  ότι θα βοηθήσουν και θα στηρίξουν το τουριστικό προϊόν και θα τους βοηθήσουν να επιβιώσουν την φετινή χρονιά.

Παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση, να μειωθούν οι συνέπειές της και να καταφέρουν να μείνουν όρθιοι εργαζόμενοι και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ειδικά για την Πιερία, λόγω της θέσης της, ένα μεγάλο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού σε συνδυασμό με ένεση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και η στόχευση στα Βαλκάνια – φυσικά με την προϋπόθεση υγειονομικού πρωτοκόλλου και μαζικών τεστ- μπορούν να ενισχύσουν την περιοχή. Το θέμα είναι, αν οι άνθρωποι του τουρισμού θα διεκδικήσουν σθεναρά την κάλυψη των αναγκών τους και αν η κυβέρνηση θα στηρίξει τον τουρισμό αντί να βυθίζει την ελληνική οικονομία. Ο ελληνικός τουρισμός δεν είναι η Marketing Greece, αλλά οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι και στην Πιερία.

«Η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, και της οικονομίας της Πιερίας, οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, πρέπει με κάθε τρόπο να στηριχτούν. Οι επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι του τουριστικού κι επισιτιστικού κλάδου δεν μπορούν να βλέπουν άλλο την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κλείνει τα μάτια και να αδιαφορεί» δήλωσε η Μπέττυ Σκούφα.

Τέλος συμφώνησαν να συναντηθούν πάλι, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, ώστε να επικαιροποιηθούν  και να επαναπροσδιοριστούν οι προτάσεις και οι δικές τους, αλλά και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΕΑ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ