Ποιο το κόστος του ανεμόμυλου;

το συνολικό, οι επιπτώσεις

και τελικά, ποιο της καταστροφής που επιθυμείς με κάθε τρόπο; Πόσα ψέματα και ανοησίες απαιτούν οι ανεμογεννήτριές σου;

 

 

 

Δεν το είπες σε καφενείο ή σε πλατεία.
Το είπες από το υψηλότερο βήμα αυτής της χώρας, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων.
Το είπες και ήξερες τι έλεγες και ξέρεις τι λες.
Και πόσο προσβάλλεις και την επιστήμη σου ακόμα και την λογική και την Ιστορία και δεν ξέρω τι άλλο σημαντικότατο.

Είπες:

Αν όταν χτιζόταν οι ανεμόμυλοι (του Αιγαίου),
υπήρχε τεχνολογία να κάνουμε ψηλότερα και δυναμικότερα έργα, τι θα κάναμε; Θα μέναμε στα 20 ή τα 25 μέτρα των ανεμόμυλων;

Δηλαδή χτίσαμε τους ανεμόμυλους στο Αιγαίο να ‘ναι 20-25 μέτρα ψηλοί γιατί δεν μπορούσαμε -τότε- να χτίσουμε ψηλότερα και δυναμικότερα κτίρια;;;
Και πως χτίζαμε την ίδια εποχή κάστρα και γεφύρια και αποθήκες -και σε νησιά και στα ηπειρωτικά- και μέγαρα και εκκλησίες πολύ ψηλότερες απ’ τους ανεμόμυλους;;;;

Χτίσανε την Ακρόπολη γιατί είχανε αποστασιόμετρο και θεοδόλιχους με λέιζερ;;;
Υδραυλικούς γερανούς με μοτέρ ηλεκτρικά ή βενζινοκίνητα;;;
Ανακάλυψαν ότι καμπυλόγραμμα κτίρια δίνουν προοπτικά την αίσθηση εντελώς κάθετων παραλληλόγραμμων κτισμάτων, με την βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών του 21ου αιώνα μΧ;

 

 

 

Δημιούργησαν το Stonehenge με γερανούς, μηχανήματα ηλεκτροκίνητα και βενζινοκίνητα ή ξύλινους γερανούς και …παλάγκα;

Έχτισαν τις πυραμίδες με την άπειρη συνεχόμενη εργασία βιομηχανικών ρομπότ και ηλεκτρονικών συστημάτων; Ξέρεις σίγουρα ποια ήταν η εικόνα τους, τότε (των πυραμίδων).

Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας ήταν …χαμηλός; Ή δεν μπορούσαν να τον κάνουν ψηλότερο;

Το παλιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω χτίστηκε το 1971;

Ποιοι είχαν τεχνολογία να κάνουν ψηλότερο και δυναμικότερο κτίριο; Εμείς που ακούμε τον πολιτικό μηχανικό να λέει αυτό που είπες στη Βουλή ή αυτοί που χτίσανε την Αγιά Σοφιά ΚΑΙ εδράζοντας τον θόλο σε παραλληλόγραμμο το 532μΧ; Όταν η ανάγκη ήταν η σύνδεση με το θείο και η λατρεία του, όπως βλέπεις μια χαρά τα κατάφεραν και πολύ πριν τους ανεμόμυλους του Αιγαίου και τους νερόμυλους της Έδεσσας…και προσάρμοσαν το μέτρο στην συγκεκριμένη ανάγκη.

 

 

 

 

 

 

Ποιο υλικό αποδείχτηκε αποτελεσματικότερο, ανθεκτικότερο και πλήρως οικολογικό;
Το άγιο τσιμέντομας  ή το ξεχασμένο χαρμάνι με το αυγό και το γιδόμαλλο;
Έτυχε να μάθεις με τι έπαθαν σοκ οι Γερμανοί επιστήμονες δέκα ειδικοτήτων όταν μελέτησαν το αρχέγονο μείγμα λάσπης και άχυρου;;; Ξέρεις άλλο υλικό με όλες τις ιδιότητες του συγκεκριμένου μείγματος; Η σημερινή τεχνολογία βοήθησε ΜΟΝΟ να ανακαλύψουμε όλες τις ιδιότητές του και τα αποτελέσματά του που καλύπτουν όλες τις ανθρώπινες ανάγκες απ΄τα βάθη της προϊστορίας μέχρι σήμερα και αύριο, του ιονισμού της ατμόσφαιρας συμπεριλαμβανομένου.

Πως και γιατί υποστήριξες,
τόσο άνετα και απ’ το συγκεκριμένο βήμα,
κάτι τόσο ανακριβές και παραπλανητικό;;;

Ως επιστήμονας ειδικός στα θέματα αυτά, ξέρεις ότι δεν ήταν το τεχνολογικό επίπεδο των προγόνων μας που τους απέτρεψε απ το να κάνουν τους ανεμόμυλους 50 μέτρα ψηλούς ή τα πέτρινα πολυόροφα σπίτια διπλά σε ύψος απ’ ότι ήταν. Οι προθέσεις τους ήταν διαφορετικές και η σοφία τους πραγματική και πλήρης. Κι έτσι, απ’ την αυγή της προόδου μας ως πολύ πρόσφατα, έχτιζαν, ζούσαν, δημιουργούσαν με μέτρο. Σ’ αυτό υπάκουαν. Ούτε στους ανεμόμυλους του Αιγαίου τόλμησαν να υιοθετήσουν την Ύβρι. Να αλέθουν με την βοήθεια του ανέμου ήθελαν. Το προϊον ενός στενού τόπου επεξεργάζονταν στην σχετική κλίμακα, όχι να αλέσουν το σιτάρι του Καναδά στην Αίγυπτο. Αυτό το επιλέξαμε το ’80 και ήδη απομακρυνόμαστε απ’ αυτό για πολλούς λόγους. Κυρίως γιατί …η παγκοσμιοποίηση επέτυχε, αλλά ο ασθενής απέθανε (απ’ την ρύπανση και την κοστοβόρα μεταφορά αγαθών με πετρέλαιο, την απαγορευτική τελική τιμή, κτλ κτλ κτλ).

Το μέτρο επέβαλλε τα μεγέθη των 20 ή των 100 μέτρων που λες. Και το μέτρο είχε δημιουργήσει στην πράξη αυτά που εμείς ονομάζουμε σήμερα “οικολογία”, “κυκλική οικονομία”, “ανανεώσιμες πηγές”, “αειφόρος ανάπτυξη” και πολλά άλλα. Τα οποία εσύ μισείς. Και να τα εξαφανίσεις θες για να γίνονται business. Μεγάλες business, όχι αποδοτικότερες επιλογές και με λιγότερο κόστος για όλους και με τεράστια απόδοση. Δεν θες μικρή ανεμογεννήτρια και φωτοβολταϊκό και ηλιακό και ότι άλλο τηρεί το μέτρο σε κάθε σπίτι, αλλά θες ανεμογεννήτριες με ρότορες 90 και 150 μέτρων στο ζωτικότερο για την πόλη και τον τόπο σου βουνό και να καταστρέψεις και μοναδικής ομορφιάς και σπάνιας χρησιμότητας δάσος, ανοίγοντας μια λεωφόρο για να τις μεταφέρεις και να  τις φυτέψεις εκεί που διάλεξες. Και θες να είσαι κι εσύ “πράσινος” όσο κι οι συνάδελφοι που ψήφισαν το έκτρωμα και ο αρχηγός σου που τάχα δεν πήρατε χαμπάρι ότι σας ξεπουλάνε παρωχημένες και καταστροφικές λύσεις και τις υιοθετείτε για λόγους που εσείς ξέρετε και είναι αδιόρατοι όσο ο κίνδυνος που ανακαλύψαμε πρόσφατα. Λύσεις που δεν τηρούν το μέτρο των ανεμόμυλων ή της Αγιά Σοφιάς, παρά συντηρούν μόνο την τάχα ελεύθερη αγορά των υπόδουλων και των υποχείριων ενδιάμεσων, σε βάρος της ανθρωπότητας.

Δεν σου έλειπε η λογική ή η επιστημοσύνη όταν θέλησες να μας παραπλανήσεις απ’ το βήμα της Βουλής. Απλώς επέλεξες να τα βάλεις στην άκρη αυτά και λαϊκίζοντας να ολοκληρώσεις την αποστολή σου. Με μια άφατη βλακεία, μια ανεπίτρεπτη ανοησία, μ’ ένα επιχείρημα γελοίο.

Και να με συγχωρείς που στον ενικό σου απευθύνομαι και χρησιμοποιώ το “βλακείες” για να περιγράψω το επίπεδο της ολίσθησης και της συνειδητής παραπλάνησης , αλλά τον σεβασμό σ’ αυτούς που αναδεικνύουν αιρετούς και ηγέτες δεν το έδειξες πρώτος εσύ, υποστηρίζοντας και αυτό το περί τεχνολογικών δυνατοτήτων και το άλλο, το ακόμη μεγαλύτερο: της ρύπανσης της ορατής απ’ τα Πιερία, της προερχόμενης απ’ την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα. Για τις οποίες το κόμμα σου και το άλλο με το οποίο μοιραστήκατε την εξουσία για 50 χρόνια, τίποτα δεν κάνατε να μην υπάρχει -η ρύπανση- ως τουλάχιστον τα 2020.

Όλα αυτά που στηρίζονται σε βλακείες τελειώνουν κάποια στιγμή.
Και η ασυδοσία.-