Λάδι στη φωτιά,

νερό στο μύλο

και γενικώς οι πρώτες αντιδράσεις στην σημερινή ανακοίνωση Φαρμάκη/Συμπολιτείας για την άρδευση/ΣΔΙΤ/κτλ – πάνω που πήγαινε να ησυχάσει ο Γερολιόλιος… εμφανίσθηκε ο εταίρος του

Χωρίς κάποια συνεννόηση με τον ηγέτη της δημοτικής συγκυβέρνησης της οποίας η παράταξή του των τριών δημοτικών συμβούλων είναι ο θεσμικότερος εταίρος, ο Στέργιος Φαρμάκης εξέδωσε σήμερα την δική του ανακοίνωση περί άρδευσης και ΣΔΙΤ, καταφέρνοντας να ρίξει -πολύ- λάδι στη φωτιά της κριτικής που δυναμώνει ενάμιση μήνα τώρα, αλλά και να βάλει και αρκετή -φωτιά- στα μπατζάκια του…

Οι αναφορές περί λαμογιάς και αρμοδιοτήτων εισαγγελέα πρέπει οπωσδήποτε και επιτέλους να απασχολήσουν τον τελευταίο, ακόμη και για να μπει τέλος στις απροβλημάτιστες καταγγελίες αιρετών για παρανομίες που ποτέ όμως δεν κινητοποίησαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης, παρά την άνεση των καταγγελλόντων, τα στοιχεία που επικαλούνται και την ευθύνη που αναλάμβαναν και αναλαμβάνουν με τις καταγγελίες αυτές. Όπως οι υποθέσεις των μαζικά εξαφανιζόμενων απορριμματοφόρων μας έχουν αποδέιξει, υπάρχει πλούσιο υλικό για την όποια εισαγγελική έρευνα γίνει ποτέ, πριν την παραγραφή ή και μετά απ’ αυτήν.

Σε ότι αφορά αυτούς που “θα πρέπει να ντρέπονται, γιατί αντί να απολογηθούν για τα κακά χάλια και τα τεράστια και παράνομα ελλείμματα τα οποία μας παρέδωσαν στο τομέα της άρδευσης (500.000€ ετησίως) , λόγω λαϊκισμού και κακοδιαχείρισης που αγγίζει τα όρια αρμοδιοτήτων εισαγγελέα, συνεχίζουν να ψεύδονται και να αποπροσανατολίζουν τις αγροτικές οικογένειες  της ΔΕ Δίου !”, απορίες εκφράζουν ήδη πολλοί, αιρετοί και μη, αφού σ’ αυτούς που πρέπει -κατά Φαρμάκη- να απολογηθούν, συγκαταλέγονται και πρωτοκλασάτα στελέχη της σημερινής διοίκησης, τα οποία στην προηγούμενη διοικητική περίοδο ήταν εξίσου πρωτοκλασάτα της δημαρχίας Δημόπουλου!!! Αν σ’ αυτούς που πρέπει να απολογηθούν συμπεριλαμβάνεται και η Μαρία Τσιμήτρη που άσκησε οξεία κριτική στο ΣΔΙΤ και την άρδευση και είναι σήμερα στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δημόπουλου, στην προηγούμενη περίοδο ήταν στην παράταξη του αείμνηστου Γιώργου Φαρμάκη, της οποίας φυσική συνέχεια ήθελε να είναι ο Στέργιος Φαρμάκης και η νέα παράταξη, σύμφωνα με δηλώσεις του!!! Μύλος, δηλαδή … και πως θα “βγάλουμε άκρη”.

Κι ενώ ο δήμαρχος και η διοίκηση δεν αντέδρασαν με κανένα τρόπο, ως αυτή την στιγμή, οι πρώτες αντιδράσεις στην ανακοίνωση Φαρμάκη ήρθαν απ’ το εσωτερικό ή έστω τα στελέχη της παράταξης που κατάρτισαν το ψηφοδέλτιο που ανέδειξε, όχι τα φαβορί, αλλά τα αουτσάιντερ: Ντινάκη και Λιάπη. Οι οποίοι ήταν οι δύο από τους τέσσερις που μαζί με τον επικεφαλής συνεδρίασαν με τον επικεφαλής και εξέδωσαν την σημερινή ανακοίνωση (συν τους Ρεμπατσιό και Χατζηστογιάννη). Σημειωτέον, ότι -οχτώ μήνες πριν- όταν ο επικεφαλής και η παράταξη βαλλόταν πανταχόθεν για την συμμαχία με τον Γερολιόλιο και την έμμισθη συμμετοχή στην διοίκηση, ο Ντινάκης δήλωνε ότι θα ασκεί αντιπολίτευση, παρά την συγκυβέρνηση. Πιθανώς θα το πράξει κάποια στιγμή στους επόμενους 40 μήνες. Αντιθέτως, τρεις κυρίες της παράταξης που σε αντίθεση με τον Ντινάκη δεν στήριξαν την συγκυβέρνηση, ήταν οι πρώτες που αντέδρασαν σήμερα: η Ειρήνη Βακουφτσή, η Ελένη Ζησιάδου (πρώην τοπική σύμβουλος Δίου) και η Σταματία Κατσαρού.

Στην επισήμανσή τους ότι δεν κλήθηκαν καν, ο Στέργιος Φαρμάκης δήλωσε στην ΕτΟ ότι η παράταξη διοικείτε όπως πρέπει και η πεντάδα που συνεδρίασε είναι η συντονιστική επιτροπή της “ΣΥΜΠΟΛΤΕΙΑΣ”. Όσον αφορά τις παραπονούμενες, Βακουφτσή και Κατσαρού αποχώρησαν αμέσως μετά την δεύτερη Κυριακή, με δημόσιες δηλώσεις τους και δε έχουν λόγο να επανέρχονται όποτε κρίνουν ότι μπορούν. “Το έργο του οποίου την υλοποίηση με ΣΔΙΤ διερευνά ο δήμαρχος, είναι έργο ανάγκης που θα γιγαντωθεί τα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε στην ΕτΟ ο Στ. Φαρμάκης, και ο οποιοσδήποτε θέλει να συζητήσουμε περί ευθυνών, χρεών, ατασθαλιών και ποινικών ευθυνών, μπορεί να προσέλθει”.

Περισσότερα στην αυριανή συνέντευξη του Στέργιου Φαρμάκη, μόνο στην ΕτΟ.