Πέντε χρόνια ήταν, κε δήμαρχε

όχι πέντε ώρες

κι όχι πέντε απατεώνες (αν φοβάστε το “απατεώνες”, να το ξαναπώ: ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ). Τι έκαναν δηλαδή σε κλειστά δωμάτια οι μιικροί, μη αιρετοί με τους αιρετούς συνεργάτες τους; αγαθοεργίες; δεν έκαναν απατεωνιές; πως απαξίωναν τα όργανα και γιατί;

 

 

 

 

Συνεπές τοπικό blog τίμησε πρόσφατα την συμπλήρωση ενός χρόνου από την προεκλογική ομιλία του σημερινού δημάρχου, στην Κονταριώτισσα, στις 18 Μαΐου 2019. Η ομιλία περιέχει πολλά χρήσιμα για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα και για τα παρελθόντα και για τα παρόντα και για τα μέλλοντα. Αξίζει να δείτε και το απόσπασμα και την ομιλία ολόκληρη.

Εντόπισα ξεχωριστά το απόσπασμα γιατί προσπαθώ να καταλάβω πως οι άξιοι που συμμετείχαν στην προηγούμενη διοίκηση και την μέρα της ομιλίας ήταν ήδη υποψήφιοι με αυτή που προέκυψε ως νέα διοίκηση, για πέντε χρόνια ή για μεγάλα διαστήματα και με κάθε τρόπο, όχι απλώς δεν αντιστάθηκαν στην απαξίωση του Δημοτικού και των τοπικών συμβουλίων, ούτε παραιτήθηκαν -έστω- όταν διαφάνηκε ότι η πραγματική διοίκηση ήταν κάποιοι “μικροί, μη αιρετοί, χωρίς την λαϊκή εντολή” που κυβερνούσαν με αυταρχισμό και ρουσφέτια και άλλα πολλά. Προσπαθώ επίσης να καταλάβω πως αυτοί που ομολογούν πέντε χρόνια μετά ότι γνώριζαν τι συμβαίνει, για πέντε χρόνια, σε μια μόνο περίπτωση προσήλθαν να διαμαρτυρηθούν. Προσπαθώ να καταλάβω αν αυτοί οι μικροί, μη αιρετοί, που πραγματικά αποφάσιζαν σε κλειστά δωμάτια δεν υπάρχουν πλέον ή/και αν αντικαταστάθηκαν κι αν τα κλειστά δωμάτια υπάρχουν ή κι αυτά κατεδαφίστηκαν. Και βλέπω και ξαναβλέπω το βίντεο γιατί τα δείγματα του πρώτου οκταμήνου περιγράφουν απλώς αλλαγή βάρδιας στην επωνυμία της βιτρίνας και νέα, μεγαλύτερα, ανετότερα, κλειστά δωμάτια και επιλογές καταστροφικότερες από το σιντριβάνι της ξεφτίλας των βρόμικων και καταστροφικών που ως και σας αναπληρώνουν σήμερα, κε δήμαρχε.

Ένα χρόνο μετά, πρέπει να μας εξηγήσετε, κε δήμαρχε, πότε τα διαπιστώσατε όλα όσα είπατε στην Κονταριώτισσα ένα χρόνο πριν και γιατί δεν αντιδράσατε νωρίτερα σε μια τόσο καταστροφική πραγματικότητα. Και άλλα πολλά που θα προκύψουν από την θέαση αυτής της τόσο σημαντικής ομιλίας. Πχ πως στις 18 Μαΐου 2019 θέλατε αυτόνομα τοπικά συμβούλια με προϋπολογισμό, όπως προέβλεπε ο νόμος που ίσχυε στις 18 Μαϊου 2019 και η κυβέρνησή σας κατάργησε επιλεκτικά, μετά την εκλογή σας και μετά την εκλογή της. Δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ και γι’ αυτό… αντιθέτως ταχθήκατε υπέρ των κυβερνητικών επιλογών, διαγράφοντας τις προεκλογικές σας πεποιθήσεις.

 

 

 

 

Δήμος Δίου – Ολύμπου: “ΣΥΝΘΕΣΗ” μιας χρονιάς(κλικ εδώ)