Παραζωντανή, η πρώτη ζωντανή

συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας

ένταση, ένταση, ένταση, αλληλοκατηγορίες, άρνηση της πραγματικότητας, επιβολή μιας δήθεν σοβαρότητας και … και… και ο Δημητριάδης ήταν αλλού και ήρθε στη συνεδρίαση αλλά “ήταν αλλού” – δεν περάσαμε καλά και άλλα μας υποσχέιθηκαν

 

 

 

 

Η μεγαλύτερη απώλεια ήταν αυτή της ψυχραιμίας του προέδρου του σώματος.

Απώλεια που συνέβαλλε στον ολικό εκτροχιασμό της συνεδρίασης και της επικράτησης ενός άσχημου κλίματος λόγω των ατερμόνων αλληλοκαταγγελιών και κάποιων τοποθετήσεων δημοτικών και τοπικών συμβούλων -πλην Κυριακάκη- που έριξαν το ήδη χαμηλό επίπεδο στα τάρταρα. (Σε μια ύστατη προσσπάθεια να βοηθήσει τον πρόεδρο κο Σαμαρά, η ΕτΟ θα δημοσιεύει, σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, αποσπάσματα παλιότερων συνεδριάσεων και τις πειδόσεις τοου πρώην προέδρου του σώματος, Γιώργου Κωτούλη, για να δούνε όλοι οι ενδιαφερόμενοι τι θα πει “προεδρεύω σε κατάσταση απόλυτης έντασης, αλλά επιβάλλομαι χωρίς να υψώσω τον τόνο της φωνής μου και χωρίς να εμφανίσω ένταση ο ίδιος, αν και έχω περισσότερη απ’ όλους γύρω μου”…)

Η μικρότερη απώλεια ήταν αυτή της ήδη χαμένης από καιρό αθωότητας των αιρετών στελεχών της αυτοδιοίκησής μας που καλά θα κάνουν να καταλάβουν και να πειστούν ότι τα προβλήματα, οι ευθύνες και οι ενοχές όταν δεν αντιμετωπίζονται την ώρα που πρέπει, μεταβάλλονται σε καρκίνωμα που σκοτώνει τα πάντα. Και τους ίδιους.

Το δόγμα “κάνουμε τα ίδια και χειρότερα λάθη, λάθος επιλογές και παρανομίες από τους προηγούμενους και εμπιστευόμαστε τις δυνάμεις που αθώωσαν τους προηγούμενους, ώστε να αθωωθούμε κι εμείς αμέσως μετά” είναι ήδη άχρηστο στο πάτωμα και ως τον Σεπτέμβριο θα του έχουμε κάνει και την κηδεία.

Το ρεκόρ προσπάθειας αγιοποίησης του δημάρχου θα το “έσπαγε” ο Κ. Κουριάτης, αλλά στη στροφή τον “έφαγε” η Σ. Ζουρζούρα με ένα “πάρα πολύ ανεκτικός” -ο δήμαρχος- που αναφώνησε, ξεπερνώντας τον πήχη κατά περίπου μισό μέτρο….

Μοναδική κεφάτη, άσχετη με την μαυρίλα της συνεδρίασης, άνετη, αμέτοχη, large παρουσία, αυτή του Κ. Δημητριάδη που ήρθε μεν απ’ τον Έβρο, αλλά -σε μέγιστη αντίθεση με τα όσα έπραττε στην προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο- δεν είπε τίποτα, δεν ανησύχησε για τίποτα, δεν πήρε καν τον λόγο, έκατσε καμιά ώρα, συνομίλησε με τον δήμαρχο, έγινε υποδεκτός από τον Φαρμάκη, χαιρέτησε συντόμως πολλούς, συνομίλησε με την υπάλληλο της εταιρείας που ανέλαβε τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου και αποχώρησε, όσο ευδιάθετος προσήλθε.

Δυστυχώς απουσίασαν οι Δημόπουλος και Κουρίτα.

Όσοι ήταν μουγκοί στο περασμένο δεκάμηνο συνέχισαν να είναι μουγκοί και χθες και επειδή αποτελούν τεράστιο πρόβλημα μούφα αιρετών που μόνο συναλλαγές και εξυπηρετήσεις εξυπηρετούν, λίαν συντόμως θα αποκτήσουν κι αυτοί το δικό τους πρωτάθλημα, με χορηγία της ΕτΟ.

Αν η περίληψη της συνεδρίασης διαρκεί είκοσι τόσα λεπτά, καταλαβαίνετε την αξία της συνεδρίασης και των όσων περιελάμβανε και τις επόμενες μέρες έχουμε να πούμε και να δείξουμε πολλά.

Τα περί ρήξεων και ρηγμάτων στην διοικούσα παράταξη Γερολιόλιου παραμένουν ανεπιβεβαίωτες φήμες. Πιθανώς άσχετο με τις φήμες: χθες, ο Φαρμάκης βρέθηκε να πυροβολείται τόσο από την συγκυβέρνηση που, όταν τόλμησε να αποπειραθεί να καπνίσει δίπλα στο ανοιχτό παράθυρο για να συνεχίσει να παρακολουθεί την συζήτηση, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΣΥΝθεσης τον παρατήρησε και του έδειξε την έξοδο… Ήταν το ίδιο ανοιχτό παράθυρο από το οποίο η ΕτΟ κάλυψε την χθεσινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, γιατί την πρωτεύουσα του Δήμου μας, δεκαετίες τώρα, οι τύποι και η υποκρισία υπηρετούνται ανυποχώρητα και φανατικά, σε βάρος της ουσίας και της αλήθειας, των συμφερόντων μας και της χρηστής, διαφανούς διοίκησης. Όλα όμως έχουν ένα τέλος. Όλα. Κι εγώ κι εσείς κι ο Χρόνος.-