Το σιγάν

κρείττον εστί

του λαλειν….!!! (συ είπας και ΟΕΔ)

Το θέμα έχει λήξει ήδη.
Όσοι ήταν να ασχοληθούν, ασχολήθηκαν.
Εκ των γεγονότων, προκύπτει και η πραγματικότητα.
Και απ’ την πραγματικότητα είμαστε αναγκασμένοι να πιστέψουμε ότι η τοπκή ΝΔ ασχολήθηκε με το θέμα της αντικατάστασης της πρώην -πια- διευθύντριας.
Αν κάτι άλλο είχε συμβεί, στην ελάχιστη πικρία της απελθούσης θα είχε απαντήσει το νοσοκομείο και ο διοικητής του, όχι η τοπική οργάνωση του -κυβερνώντος- κόμματος.
Σωστά;;;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ                                               
                                                                                                                             ΑΡ.ΠΡΩΤ:

  ΠΡΟΣ: 1.ΔΙΟΙΚΗΤΗ και Δ.Σ

  1. Δ.Ν.Υ
  2. ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
  3. Δ.Ι.Υ
  4. 5.ΠΡΟΕΔΡΟ  ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ
  5. ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  6. 7.ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ  ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
  7. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ
    ΚΑΙ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
  8. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  9. Ε.Ν.Ε – ΠΑΣΥΝΟ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες, θα ήθελα πρώτα να ευχαριστήσω όλο το Νοσηλευτικό Προσωπικό, για την άψογη και αγαστή συνεργασία μας. Τον κάθε έναν και κάθε μία χωριστά.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα, από την θέση της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, έκανα ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους Πολίτες, αλλά και για την απόλυτα Δίκαιη και ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Νοσοκομείου μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Συνεργάτες, την προηγούμενη Διοίκηση που μου ανέθεσε τα καθήκοντα της Διεύθυνσης και την νυν Διοίκηση, για την κοινή προσπάθεια που καταβάλλαμε ώστε να υπάρξει ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Πιερίας.

Ειδικά τους τρεις τελευταίους μήνες, με άψογη και αγαστή συνεργασία με τους συναδέλφους και συνεργάτες όλων των ειδικοτήτων του Νοσοκομείου, αλλά και την αμέριστη στήριξη του Διοικητή, καταφέραμε να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να τροποποιήσουμε τη δομή της λειτουργίας του Νοσοκομείου, με απόλυτο στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Είμαι περήφανη και χαρούμενη που ο πρώτος στόχος επετεύχθη και το Νοσοκομείο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αντιμετωπίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αποτελέσματα της πανδημίας, συνεχίζοντας παράλληλα να προσφέρει αδιαλείπτως υγειονομικό πέπλο προστασίας στους Πολίτες της Πιερίας και στους φιλοξενούμενους του Νομού μας. Όπως όλα δείχνουν η σκληρότερη μάχη δόθηκε και την κερδίσαμε.

Ο αγώνας φυσικά συνεχίζεται. Ωστόσο το Νοσοκομείο μας είναι πλέον έτοιμο να αντιμετωπίσει στο μέτρο του εφικτού τις προκλήσεις που πιθανώς να τεθούν από τον άγνωστο εχθρό, αλλά και να στέκεται προστάτης της δημόσιας υγείας των Πολιτών.

Έχοντας πάντα σαν αρχή στη ζωή μου την προσφορά στο συμπολίτη-ασθενή, μέσω της ολιστικής προσέγγισής του, θα συνεχίσω να προσφέρω αόκνως τις υπηρεσίες μου στα  νέα καθήκοντα που μου ανέθεσε η Διοίκηση, εκτιμώντας πως η απομάκρυνσή μου από τη θέση της Διευθύντριας προήλθε ως αποτέλεσμα  πολιτικών  πιέσεων και όχι με βάση την επάρκεια και την προσφορά μου εδώ και χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.,

 

Με τιμή

Βίσμπα Άννα


Τώρα που πέρασε το πρώτο μεγάλο κύμα της πανδημίας οφείλεται να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην καλή αντιμετώπιση της πανδημίας σπο το νοσοκομείο Κατερίνης.
Η καλή αντιμετώπιση οφείλεται και στην αναβάθμιση του νοσοκομείου την τετραετία 2015-2019,με αύξηση της χρηματοδότησης, ενίσχυση με προσωπικό και μηχανήματα, διαφάνεια στη χρήση των οικονομικών. Πρωτίστως όμως οφείλεται στην υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν τα στελέχη του νοσοκομείου δίνοντας το καλό παράδειγμα.
Γι’ αυτόν τον λόγο προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη η απομάκρυνση της διευθύντριας της νοσηλευτικής Υπηρεσίας από την θέση της. Θέση την οποία τίμησε και συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην καλή ανταπόκριση του νοσοκομείου στην πανδημία. Όσοι ανταποκρίνονται άριστα στα καθήκοντά τους πρέπει να επιβραβεύονται και όχι να υποβαθμίζονται.
Εδώ συνέβη ακριβώς το αντίθετο, και αυτο δεν είναι καλό μήνυμα προς το προσωπικό αλλά και τους πολίτες.
Να προσθέσουμε ότι οι αλλαγές αυτές έγιναν κατόπιν πολιτικών πιέσεων για την τακτοποίηση των ημετέρων κομματικών φίλων της κυβέρνησης
Εμείς οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την μέχρι χθές, την επί τέσσερα χρόνια διευθύντρια της νοσηλευτικής Υπηρεσίας για το έργο που προσέφερε. Να ευχαριστήσουμε και όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας.

Ν.Ε Πιερίας
Αγ. Λαύρας 23 9- (1ος Όροφος)-Τηλ.2351021505 -Κατερίνη, 60100

 


Κατερίνη, 15 Ιουνίου 2020

Απάντηση
της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας
(ΔΕΕΠ–πρώην ΝΟ.Δ.Ε) Ν.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ -Τομέας Υγείας
στην ανακοίνωση του τομέα υγείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

Η συμβολή των εργαζομένων της πρώτης γραμμής όπως οι ιατροί,  νοσηλευτές και  παραϊατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης καθώς και μεγάλος αριθμός νοσηλευτών και ιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (από τα Κέντρα Υγείας) της  Πιερίας ήταν καθοριστικός παράγοντας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι αυτοί που σε 24ωρες βάρδιες, παρακάμπτοντας κόπωση και κινδύνους,  συνέβαλλαν στην διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος υγείας.

Η αντικατάσταση της διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας στο νοσοκομείο Κατερίνης έγινε με καθαρά διοικητικά και λειτουργικά κριτήρια και πάντως 10 μήνες μετά την κυβερνητική αλλαγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό ότι διαθέτει μνήμη χρυσόψαρου και ξεχνά πως διαχειρίσθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας και όχι μόνο και με ποια κριτήρια τοποθέτησε πρόσωπα σε επιτελικές θέσεις.

Ξεχνά την υποστελέχωση στην παθολογική, αναισθησιολογική και γυναικολογική κλινική και στα ΤΕΠ, τη μείωση των γιατρών σε όλα τα τμήματα και την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Ας αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα για την υγεία.

Ας αναγνωρίσει έστω και χαμηλόφωνα, ότι ολόκληρη η παγκόσμια κοινή γνώμη απερίφραστα αναγνώρισε, την επιτυχία στην διαχείριση της  επιδημικής κρίσης.

Η μικρή Ελλάδα έγινε παγκόσμιο σημείο αναφοράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραβλέπει το ότι πετύχαμε οφείλετε στον κεντρικό συντονισμό από το επιχειρησιακό κέντρο του Πρωθυπουργού, του Υπουργείου Υγείας, της Υγειονομικής Περιφέρειας και της Πολιτικής Προστασίας. Η όποια σύγκριση μεταξύ της διαχείρισης κρίσεων όπως την έχουμε γνωρίσει επώδυνα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ π.χ. στο Μάτι, Μάνδρα, και αντίστοιχων καταστάσεων σήμερα, όπως μεταναστευτικό, πανδημία, οδηγεί τον οποιοδήποτε καλόπιστο στο προφανές συμπέρασμα ότι η ΝΔ είναι αυτή που διαχειρίσθηκε υπεύθυνα δύσκολες καταστάσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Θα επανέλθουμε για ακόμη μια φορά τονίζοντας  ότι το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης είναι έργο της Νέας Δημοκρατίας. Ότι υπάρχει σε εξοπλισμό και οργάνωση πιστώνεται ΜΟΝΟ και ΚΥΡΙΑ στις δικές της σοβαρές προσπάθειες. Απλό πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η μέσα σε 4 μήνες οργάνωση και στελέχωση των νευραλγικών τμημάτων: Παθολογικό, Αναισθησιολογικό, Γυναικολογικό που η αδιαφορία της τετραετούς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε πλήρως απαξιώσει όπως διαβάζαμε σε παλιότερα δημοσιεύματα.

Θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό έστω και τώρα, το τμήμα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας να αφήσει την παραπληροφόρηση και αν δεν μπορεί να αναγνωρίσει, όπως κάνουν άλλωστε όλοι οι πολίτες, το ιδιαίτερο έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, τουλάχιστον να σωπαίνει.

Το σιγάν κρείττον εστί του λαλειν….!!!

 

Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ

Τομέας Υγείας