Ενημέρωση για την ΔΕΑΔΟ

και για τις πρόσφατες εξελίξεις

στο Δημοτικό Συμβούλιο – και μια μικρή αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν της υπόθεσης ΔΕΑΔΟ-Mazars-δημαρχία Δημόπουλου-Τζαχάνη-έρευνες και πορίσματα και τι θα συμβεί στο μέλλον

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, ο δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος διάλεξε να ενημερώσει και για τις εξελίξεις τις σχετικές με την ΔΕΑΔΟ και τις κλήσεις για απολογία που έλαβαν πολλοί πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ.

Κάποιοι είναι και σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ τους και ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος. Ο επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης και δικηγόρος, Δημήτρης Μυλωνέρος, είναι ήδη συνήγορος πολλών εν δυνάμει κατηγορουμένων.

Δυστυχώς, από την συνεδρίαση αυτή, την πρώτη ζωντανή μετά τρεις μήνες πανδημικής λειτουργίας του σώματος, απουσίαζε ο Δημόπουλος.

Δυστυχώς, απουσίαζε και η Κατερίνα Κουρίτα.

Δυστυχώς, γιατί γνωρίζουν πολλά για το θέμα “ΔΕΑΔΟ-Mazars-περίοδος Δημόπουλου-εκπαραθύρωση Φελώνη-μυστήρια φαινόμενα μεταξύ της ίδιας ομάδας διοίκησης-επιστράτευση Κουριάτη-δίωξη και κατά Γιάννακα-λοιπαί αμαρτίαι”.

Δυστυχέστερα, ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης, πρώην μέλος του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ και δήθεν αντιπολιτευόμενος τον δήμαρχος και πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, Κ. Δημόπουλο, ήρθε μετά την ενημέρωση του δημάρχου και -ενώ άκουσε το υπόλοιπο μέρος της προ ημερησίας συζήτησης- επέλεξε να μην πει κουβέντα για ένα θέμα που στην προηγούμενη δημαρχιακή περίοδο ξιφουλκούσε, φωνασκούσε, κατήγγειλε και άνοιγε ουρανομήκεις αντιπαραθέσεις με τον δήμαρχο-πρόεδρο που τον κατηγόρησε ότι κάνει σκληρή, αλλά χωρίς στοιχεία αντιπολίτευση, γιατί δεν του έδωσε την εργολαβία των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου…

Την αλήθεια είπε πάλι, άγαρμπα και λακωνικά, ο Στέργιος Φαρμάκης.

Προσεκτικά θίχτηκε και το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων της ΔΕΑΔΟ. Ο δήμαρχος δεν τόλμησε να πει ούτε καν σε ποια ενέργεια ποιου οφείλεται η νομική δυσκολία να καταβληθούν και την ανάγκη να γνωμοδοτήσει πρώτα το αρμόδιο Υπουργείο.

Δείτε το βίντεο

σσ: όσοι αναρωτιούνται και παραπονιούνται -χρόνια τώρα- γιατί στην κεντρική σελίδα της ΕτΟ φιγουράρουν μόνιμα τρία θέματα, μπορούν τώρα να σταματήσουν να αναρωτιούνται: όλες οι εφημερίδες τιμούν τα αποκλειστικά τους ρεπορτάζ που θα έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν από τους πολιτικούς. Όσοι δεν το ήξεραν…. ας πρόσεχαν. Το μόνο λάθος στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ -ηθελημένη επιλογή γιατί ο υποφαινόμενος γνώριζε την έκταση και την σοβαρότητα του παραπτώματος- είναι ο τίτλος. Κανονικά θα έπρεπε να είναι “Δήμαρχε, ψεύδεσαι εδώ και ενάμιση χρόνο για το πόρισμα…”, αλλά ο υποφαινόμενος δεν ήθελε να ερεθίσει τον ευερέθιστο Δημόπουλο που τελικά εξεμάνη και κήρυξε τον πόλεμο -τότε-, αποδεικνύοντας την σημασία και το βάρος της αποκάλυψης. Ένα δεύτερο, μέγα αποδεικτικό της αξίας του ρεπορτάζ είναι το πόσες μέρες επέλεξε να παρεμβάλει -ο Δημόπουλος- από το δημοσίευμα ως την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τα πόσα συνέβησαν στο διάστημα αυτό, στο παρασκήνιο. Το μόνο που έγινε γνωστό -αναγκαστικά- ήταν η μεταβίβαση της εντολής από την Mazars Greece στην κα Τζαχάνη και το πως και πότε έγινε αυτό.

Η υπόθεση δεν τέλειωσε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες πολλών να κλείσει και παρά την πρόωρη απώλεια του αείμνηστου Γιώργου Φαρμάκη που μια κατά πολύ καθυστερημένη μήνυση κατά του Φελώνη θα έφερνε στο εδώλιο του κατηγορημένου, μαζί με την Λέλα Γιάννακα. Τα θυμάστε όλα αυτά; Είμαι σίγουρος πως όχι. Αρκεί όμως να προσθέσετε στο “κουτί” της Αναζήτησης στην ΕτΟ το “Mazars” ή το ΔΕΑΔΟ για να τα φρεσκάρετε.

Κι ένα τελευταίο: δήμαρχε, ο Στέργιος έχει δίκιο: υπάρχει πραγματική έρευνα από αρμόδιο όργανο της Πολιτείας σε εξέλιξη και είναι παράξενο πως κάποιοι αποδίδουν πολλά στο δημιούργημα Τζαχάνη, αλλά και γιατί η βιασύνη για ολοκλήρωση μιας ερευνητικής διαδικασίας με απαγγελία κατηγοριών. Ναι, υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης των κατηγοριών και αύξησης του αριθμού των κατηγορουμένων. Να καταλάβουμε ότι δεν είναι το “πόρισμα Τζαχάνη” το μόνο υλικό που εξετάστηκε κι αν ναι, γιατί πολλοί συνδέουν μόνο αυτό με την πρόσφατη εξέλιξη των κλήσεων σε απολογία. Αν κι εσείς δεν δέχεστε την αξία του εν λόγω “πορίσματος” κι επειδή η “συνεργάτιδα Mazars” πληρώθηκε με λεφτά του Δήμου μας, μήπως ήρθε η ώρα να την ρωτήσετε -με τον πλέον επίσημο και καθοριστικό τρόπο- πως είδε μόνο κάποια χρέη, μόνο με πολύ παράξενο τρόπο απλά θέματα που μεταβλήθηκαν σε.., πιπεράτες λεπτομέρειες, πως κάποια ευρήματα περιορίζονται μόνο ως το 2011, πως ελέγχεται μόνο ο ένας διευθυντής ενώ υπάρχει και δεύτερος; Που ενώ το ΔΣ συνεδρίαζε για μέγιστο θέμα της επιχείρησης, με την συμμετοχή όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, … αυτός έχει το προνόμιο να λείπει σε άδεια που δεν μπορούσε να αναβληθεί…

H Mazars Worldwide-Global δηλώνει στην ιστοσελίδα της “We are an international, integrated and independent firm, specialising in audit, accountancy, advisory, tax and legal services. We assist major international groups, entrepreneurial and small businesses, private investors and public bodies at every stage of their development.” To “audit” είναι συγκεκριμένος όρος-εργασία και η εταιρεία διατηρεί μια φήμη παγκοσμίως, δίνοντας ιδιαίτερή σημασία σε ζητήματα δεοντολογίας. Αλλιώς δεν θα μπορούσε να κάνει audit για λογαριασμό οικονομικών κολοσσών. Καιρός να την ρωτήσει κάποιος αν γνωρίζει τι συνέβη με την ΔΕΑΔΟ και τον ελληνικό της κλάδο και ποια είναι η άποψή της. Έστω και πολλά χρόνια μετά. Η ΕτΟ το έπραξε τότε. Και δεν πήρε καμία απάντηση, ούτε από τον ελληνικό κλάδο, ούτε από την μητέρα-εταιρεία.