“Μας εγκαλεί εγγράφως

για τις δωρεές...."

οι δωρεές και η κόντρα συνεχίζονται με γραπτές ερωτήσεις – τι στοιχεία ζητάει εγγράφως ο Δημόπουλος

Με αφορμή την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα πρόσφατα δικαστικά τεκταινόμενα που αφορούν την ΔΕΑΔΟ, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, ενημέρωσε και για την γραπτή ερώτηση που του απηύθυνε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, για το θέμα των πρόσφατων δωρεών του Ιδρύματος Διονύση Πασχάλη.

Στο θέμα αυτό είχε αναφερθεί ο Δημόπουλος στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕτΟ, κάνοντας -ούτε λίγο, ούτε πολύ- λόγο για “δωρεά από το δίκτυο Εσκομπάρ”, προαναγγέλλοντας την ενασχόλησή του με το θέμα. Σε ότι αφορά τις τυπικές διαδικασίες που αφορούν τις δωρεές, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχουν τηρηθεί (Οικονομική Επιτροπή, έλεγχος Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κτλ) και απέδωσε το “έγγραφο” ενδιαφέρον Δημόπουλου σε προσωπική κόντρα του (Δημόπουλου) με τον Δονύση Πασχάλη.

 

 

Σήμερα, δεκαπέντε μέρες μετά το πρώτο δελτίο Τύπου του Δήμου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κωνσταντίνος Κουριάτης, εξέδωσε δελτίο Τύπου-ευχαριστήριο προς το Ίδρυμα και τον πρόεδρό του, ώστε να τηρηθεί η πρόσφατη συνήθεια να εκδίδονται δυο δελτία Τύπου για ένα γεγονός. Στην επίσης πρόσφατη δωρεά υγειονομικού υλικού από το Ίδρυμα προς τον Δήμο, είχαν εκδοθεί δύο δελτία Τύπου, ένα του Δήμου-δημάρχου και ένα του αντιδημάρχου Καθαριότητας. Καθ’ υπερβολήν, σε όλα τα παραπάνω δελτία, ο δωρητής-πρόεδρος του Ιδρύματος καταγράφεται ως “Πρόεδρος”…

ddo10620

kourpasx

Άγνωστο παραμένει αν απαντήθηκε η γραπτή ερώτηση Δημόπουλου προς τον δήμαρχο και αν απαντώνται όλα τα ερωτήματα που έθεσε ο πρώην δήμαρχος, στα οποία περιλαμβάνεται και ερώτημα για το πόθεν έσχες. Η κόντρα Δημόπουλου-Πασχάλη είναι γνωστή, από τις πρώτες μέρες της δημαρχίας Δημόπουλου και πρόσφατα οι δύο άνδρες αντιπαρατέθηκαν και για την προεδρία ενός άλλου Ιδρύματος, αυτού του Μνημείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του γνωστού μας ως “Αλεξάνδρειου”. Ο Δημόπουλος υπήρξε πρόσκαιρα πρόεδρος του ΔΣ του “Αλεξανδρείου”, αλλά ο Πασχάλης επανήλθε με δικαστική απόφαση. Άγνωστη παραμένει η αρχική αιτία και οι λόγοι της αντιπαλότητας αυτής που συνεχίζεται.

ErDhmPasx