ΞανάΜανάΣΔΙΤ, ΞανάΜανά σιντριβάνι,

ΑΤ, ΚΥ, ΚΚ

και πιθανώς ΔΕΑΔΟ, Χωριό Ψαράδων, λίγο πανδημία, λίγο τουρισμός και θα την βγάλουμε κι αυτή την συνεδρίαση

 

 

 

 

Θα καταθέσουμε πρόταση για να αποκτήσουμε “Πράσινα Σημεία”.

Θα μεταστεγάσουμε το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου, ως να αποκτήσει νέο κτίριο, απέναντι από το “Στρατόπεδο Μπαλανίκα”.

Θα συνεχίσουμε να έχουμε Κέντρο Κονότητας, αλλά με δικά μας μέσα (βλέπε έξοδα).

Θα στεγάσουμε και το σωματείο “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ”.

Θα στεγάσουμε -στο Κέντρο Ψηφιδωτών Δίου- την δεύτερη έδρα του Φεστιβάλ Ολύμπου, αν και ο το φεστιβάλ το φετινό δεν ευχαρίστησε και τον Δήμο-δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, όπως διάφορους άλλους φορείς, επ’ ευκαιρία των συνηθισμένων δηλώσεων και πανηγυρισμών που συνοδεύουν την έναρξη, κάθε χρόνο. Άσε που “για τον καλύτερο συντονισμό του έργου μεταξύ Φεστιβάλ και Δήμου”, διατηρείται στη θέση του στο ΔΣ του Φεστιβάλ … ο προηγούμενος ΓΓ του Δήμου και δεν έχει αντικατασταθεί από την διάδοχό του (κι ο Δήμος μας κανένα πρόβλημα δεν έχει με τίποτα απ’ όλα αυτά…)

Θα αναμορφώσουμε για 17η φορά τον προϋπολογισμό μας (Ζτάνη τρέμε, το ρεκόρ σου κινδυνεύει…).

Θα ενημερωθούμε τι θα κάνει ο ΦΟΔΣΑ το 2021.

ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ

  • θα πάρουμε απόφαση να ξηλωθεί το γελοιοδέστερο, αχρηστότερο, τουρκομπαρόκ και επικίνδυνο ντεμέκ σιντριβάνι των Βαλκανίων που και λίγα δεν κόστισε και τα κομμάτια του θα κλειστούν σε αποθήκες του Δήμου, ενώ θα έπρεπε να αποτεθούν μπροστά στα σπίτια ή τις επιχειρήσεις όσων το εμπνεύστηκαν και το υλοποίησαν με τα λεφτά μας, τα οποία θα έπρεπε να τους ζητηθούν πίσω εντόκως. Και δεν θα ξηλωθεί γιατί είναι μνημείο κακογουστιάς και σπατάλης, αλλά γιατί ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε, δεν λειτούργησε, αποδεικνύοντας ότι μόνο ένα επικίνδυνο απομεινάρι μιας ακόμα ατιμώρητης σπατάλης είναι
  • Θα ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ, με ορθότερο τρόπο το πολυαγαπημένο μας ΣΔΙΤ, δια ζώσης και με γνωστές -τώρα πια- τις προθέσεις και τις δυνατότητες Δήμου και ιδιωτών και τους παράγοντες της δημαρχίας να επαναλαμβάνουν, παρασκηνιακά όλο και συχνότερα,… “είναι εξαιρετικά απίθανο να βρεθεί ιδιώτης να συμπράξει σε όσα θέλουμε και με δεδομένο το τι μπορούμε να παραχωρήσουμε”… Αλλά, η συζήτηση συνεχίζεται για το πολυαγαπημένο μας 3σε1 ΣΔΙΤ για την άρδευση-αντιπλημμυρική προστασία-ηλεκτροπαραγωγή.

Εκτός ημερησίας διάταξης κι επειδή στην προηγούμενη συνεδρίαση υπήρξαν σημαντικές απουσίες, αναμένεται να απασχολήσει το θέμα της ΔΕΑΔΟ (αν παραστούν αυτή την φορά οι Δημόπουλος και Κουρίτα), αλλά και το νέο θέμα που ανέδειξε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΟΛ και συνδιοικών ανταγωνιστής της αντιπολιτευόμενη αντιπολίτευσης, Στέργιος Φαρμάκης για τον -πάλαι ποτέ- βιολογικό του Χωριού των Ψαράδων που η υπευθυνότητα όλων των εμπλεκομένων και ο Χρόνος μετέτρεψαν σε απλή χαβούζα με άχρηστα υπερσύγχρονα και πολυδάπανα διακοσμητικά. Κι άλλα πολλά θα τεθούν προ ημερησίας και στον απόηχο της προηγούμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μας. Η δε αυριανή συνεδρίαση του σώματος θα γίνει στο Λιτόχωρο κι όχι στην Κονταριώτισσα, ένεκα που το εκεί ηχητικό σύστημα θέλει στοργή και προδέρμ. Αφού έρθει στα κανονικά του, η συνεδρίαση του Αυγούστου θα επιστρέψει στην θερινή έδρα.

Η συνεδρίαση θα είναι και πάλι κεκλεισμένων των θυρών και το πρώτο πληθυντικό του παραπάνω κειμένου είναι για να καταδείξει το γεγονός ότι όλοι εμείς αποφασίζουμε δια των αιρετών που αναδεικνύουμε και μόνοι μας πετάξαμε τα πχ 10-20 χιλιάρικα για το πιο ξεφτιλισμένο γύψινο σιντριβάνι της Βαλκανικής -τουλάχιστον- και τίποτα δεν είπαμε, ούτε όταν υλοποιούνταν, ούτε τώρα που από-υλοποιείται το συγκεκριμένο … “έργο”. Και το ξήλωμα θα γίνει στα μουγκά γιατί η προηγούμενη διοίκηση έχει στασίδι και στην σημερινή και μάλιστα πρώτη σειρά με δόξα και τιμή.-

 

 

Καλείστε να προσέλθετε στην δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11/03/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ 55 Α΄ (μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19), των υπ΄άριθμ.18338/13-03-2020 και 40/20930/31-03-2020 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στην Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 17.07.2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου», για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

 

1. Μεταφορά έργων του Δήμου Δίου-Ολύμπου από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Εισήγηση: Δημοτικός Σύμβουλος Πατσιαρίκας Δημήτριος

2. Λήψη απόφασης περί διορισμού δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με την άσκηση ή μη του ένδικου μέσου της αναίρεσης ΚΑΤΑ της με αριθμό Α164/2020 απόφασης του Διοικητικού Eφετείου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ζ’, Τριμελές.

Εισήγηση: Δήμαρχος Γερολιόλιος Ευάγγελος

3. Έγκριση υποβολής αιτήματος μεταστέγασης Αστυνομικού Τμήματος Δήμου Δίου-Ολύμπου – ανταλλαγής ακινήτων στην κοινότητα Λιτοχώρου για την ανέγερση κτηρίου προς στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Δίου-Ολύμπου.

Εισήγηση: Δήμαρχος Γερολιόλιος Ευάγγελος

4. Επικαιροποίηση ή μη της 357/2018 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου

Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Βροχαρίδης Βασίλειος

5. Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για το έργο «Κατασκευή Ιδιωτικών Συνδέσεων Δικτύου Ακαθάρτων στην Τ.Κ. Ν. Πόρων του Δήμου Δίου – Ολύμπου»

Εισήγηση: Γενική Γραμματέας Τσιφοδήμου Ελένη

6. Έγκριση υποβολής πρότασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» για τη δημιουργία Πράσινων Σημείων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Κουριάτης Κωνσταντίνος

7. Παραχώρηση γηπέδων αντισφαίρισης στον Όμιλο Αντισφαίρισης Λιτοχώρου (Ο.Α.Λ.) για το έτος 2020

Εισήγηση: Δημοτική Σύμβουλος Κατσαμάκα Ουρανία

8. Έγκριση των όρων ιδιωτικού συμφωνητικού δωρεάν παραχώρησης χρήσεως ακινήτου πράγματος (χρησιδανείου), στο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ»

Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Καλαϊτζής Αθανάσιος

9. Εξουσιοδότηση Δημάρχου για κατάθεση πρότασης εκδήλωσης ενδιαφέροντος υλοποίησης επενδυτικού σχεδίου μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)

Εισήγηση: Δήμαρχος Γερολιόλιος Ευάγγελος

10. Λήψη απόφασης για την αμοιβή δικηγόρου ο οποίος ορίστηκε με την 225/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Βροχαρίδης Βασίλειος

11. Εισήγηση για την έγκριση των όρων ιδιωτικού συμφωνητικού δωρεάν παραχώρησης χρήσεως ακινήτου πράγματος (χρησιδανείου), στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.)

Εισήγηση: Δημοτικός Σύμβουλος Λαμπονίκος Νικόλαος

12. Αποδοχή της υπ’ αριθμ. 36988/16-6-2020 απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών – 16η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού 2020. Ορισμός υπευθύνου διαχείρισης του λογαριασμού πληρωμών δαπανών δημοσίων επενδύσεων μέσω του e-ΠΔΕ.

Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Καραλής Γεώργιος

13. 17η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020

Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Καραλής Γεώργιος

14. Αποδοχή της υπ’ αριθμ. 42097/17-7-2020 απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών – 18η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού 2020. Ορισμός υπευθύνου διαχείρισης του λογαριασμού πληρωμών δαπανών δημοσίων επενδύσεων μέσω του e-ΠΔΕ.

Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Καραλής Γεώργιος

15. Λήψη απόφασης για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στην Κονταριώτισσα κατά το χρονικό διάστημα από 01/08/2020 έως 31/08/2020.

Εισήγηση: Πρόεδρος Δ.Σ. Σαμαράς Κωνσταντίνος

16. Ανάκληση της 108/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Εισήγηση: Γενική Γραμματέας, Τσιφοδήμου Ελένη

17. Έγκριση Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Δίου-Ολύμπου

Εισήγηση: Γενική Γραμματέας, Τσιφοδήμου Ελένη

18. Απομάκρυνση συντριβανιού από την κεντρική πλατεία της Λεπτοκαρυάς σύμφωνα με την 20/2020 απόφαση της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ.

Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Βροχαρίδης Βασίλειος

19.         Ο Ορισμός εκπροσώπων της ιδιοκτησίας 020720 στο Ο.Τ.Γ028, για να καταβάλουν τις οφειλές από αποζημιώσεις με βάση τις 113ης και 294ης Δ διορθωτικές της 1/2002 Πράξης Εφαρμογής της επέκτασης Λεπτοκαρυάς.

Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Βροχαρίδης Βασίλειος

20. Έγκριση της αριθμ. πρωτ: 10028/13-07-2020 απόφασης Δημάρχου με θέμα: «Τροποποίηση απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του Υποέργου 1 «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δίου Ολύμπου» της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δίου Ολύμπου» με κωδικό ΟΠΣ (ΜΙS)5006100.

Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Ζουρζούρα Σοφία

21.  Σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος ΦΟΔΣΑ έτους 2021 -Ενημέρωση δημοτικών συμβουλίων

Εισήγηση: Δημοτικός Σύμβουλος Πατσιαρίκας Δημήτριος

22. Έγκριση έκθεσης διαχείρισης και χρηματοοικονομικών καταστάσεων 2019 της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Εισήγηση: Δήμαρχος Γερολιόλιος Ευάγγελος

 

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Σαμαράς Κωνσταντίνος

 

 

Κοινοποιείται

1.- Δήμαρχο Δίου Ολύμπου

2.- Γενική Γραμματέα Δήμου Δίου Ολύμπου

3.- Δημοτικούς Συμβούλους

4.- Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος

5.- Προϊσταμένους Τμημάτων

6.- Νομική Σύμβουλο Δήμου Δίου Ολύμπου, κ. Χατζή Αθηνά

7.- Προέδρους Κοινοτικών Συμβουλίων

8.- Επιστημονικούς συνεργάτες

9.-Συμπαραστάτη του Δημότη Δήμου Δίου Ολύμπου