Το πρώτο βήμα εγκρίθηκε

για την μετεγκατάσταση του ΑΤ Λιτοχώρου

και την δημιουργία μιας εισόδου-κόμβου, ανάλογης του Ολύμπου

 

 

 

 

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την μετεγκατάσταση του ΑΤ Λιτοχώρου και την ανάπλαση του βασικού κόμβου της πρωτεύουσας του Δήμου μας έγινε ήδη με την σημερινή έγκριση -από τον αρμόδια διεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας- του χώρου που θα στεγάσει προσωρινά το Αστυνομικό Τμήμα.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικού της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε την προηγούμενη βδομάδα στο Λιτόχωρο, προκειμένου να ελέγξει τον προτεινόμενο χώρο, στο Δημαρχείο Δήμου Δίου-Ολύμπου που παλιότερα είχε στεγάσει και την Πυροσβεστική. Το κλιμάκιο υποδέχτηκε η διοίκηση του ΑΤ, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λιτοχώρου και απόστρατος της ΕΛ.ΑΣ., Στράτος Κυριακάκης, αλλά και ο δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος. Ιδιαίτερα σημαντική για την θετική έκβαση της υπόθεσης ήταν η ύπαρξη του κου Κυριακάκη στο τοπικό συμβούλιο, αλλά χρειάστηκαν και αρκετές κάθοδοι του δημάρχου στην Αθήνα, για το άλλο σκέλος της τελικής μεταφοράς του ΑΤ Λιτοχώρου σε κτίριο απέναντι από το Στρατόπεδο Μπαλανίκα. Η έγκριση για την παραχώρηση του απαραίτητου οικοπέδου εκκρεμεί από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και γι’ αυτό το τμήμα του έργου οι προοπτικές διαγράφονται θετικότερες, μετά και την σημερινή έγκριση.

Έτσι, η ανάπλαση του πιο σημαντικού σημείου του Λιτοχώρου, της εισόδου του και της γνωστότερης εισόδου του Ολύμπου επιταχύνεται και αναμένονται σημαντικότερες εξελίξεις, ως το τέλος του 2020, οπότε θα αποσυμφορηθεί η διασταύρωση και θα αποκτήσει μια καλύτερη εικόνα. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕτΟ, η διοίκηση του Δήμου έχει εξασφαλίσει το μισό από το συνολικό ποσό που απαιτείται για την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ στην κεντρική Αγίου Νικολάου, έργο που η προηγούμενη διοίκηση είχε υπολογίσει σε 440.000 ευρώ.

 

 

 

 

 

και η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ, με το Δελτίο Τύπου της 6ης.8.2020

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ»

Εγκρίθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Δίου-Ολύμπου σε χώρο που υποδείχθηκε από το Δήμο στο Δημαρχείο Λιτοχώρου.

Δρομολογούνται παράλληλα οι διαδικασίες με το Υπουργείο Οικονομικών για την ανταλλαγή του οικοπέδου με άλλο, στην είσοδο του οικισμού, ώστε να κατασκευασθεί ένα σύγχρονο κτίριο, που θα φιλοξενήσει το Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου μας.

Πρόκειται για πάγιο αίτημα πολλών ετών, που ανοίγει το δρόμο για να αλλάξει η εικόνα της κεντρικής πύλης προς τον Όλυμπο, να αποσυμφορηθεί η δύσκολη κυκλοφοριακά κατάσταση, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, και να αναπλαστεί αισθητικά και λειτουργικά την περιοχή. Η προσπάθεια αυτή ήταν τους τελευταίους μήνες συνεχής και επίπονη.

Ευχαριστούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ. κ. Φώντα Μπαραλιάκο, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας κ. Γεώργιο Τζήμα και τον πρόεδρο της κοινότητας Λιτοχώρου κ. Στράτο Κυριακάκη, για την καθοριστική συμβολή και βοήθειά τους.