Όχι μόνο στην γειτονιά του Καστόρη

αλλά ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

ποιοι είναι οι DEFEND KATERINI και πως δρουν ΤΟΣΟ ανενόχλητοι???

Λίγες μέρες πριν, οι γνωστοί “μακεδονομάχοι” της Κατερίνης ξαναχτύπησαν: έγραψαν απαξιωτικά -αν όχι απειλητικά- συνθήματα έξω από το σπίτι του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιου Καστόρη. Προχθές, πολίτες της Κατερίνης έσβησαν τα συνθήματα και δήλωσαν την πρόθεσή τους να γίνει η Κατερίνη “πόλη κλειστή στον φασισμό”. Η ΕτΟ αναρωτήθηκε πότε θα πράξουν το ίδιο οι πλέον αρμόδιοι, οι πολιτικοί της πόλης και του νομού. Σήμερα, φέρνει στο φως νέα στοιχεία και αναρωτιέται το ίδιο και για τα όργανα της -οργανωμένης- πολιτείας μας.

Οι γείτονες του Στέργιου Καστόρη γνωρίζουν, πολύ καλά κάθε πότε διερχόμενοι έξω απ’ το σπίτι του, συνήθως επιβάτες δίκυκλων, ασχημονούν σε βάρος του. Από την μέρα που η προηγούμενη κυβέρνηση δήλωσε την πρόθεσή της να υπογράψει με τον βόρειο γείτονά μας συμφωνία για το όνομά του και ως σήμερα, έχει δεχτεί πάμπολλες επιθέσεις. Και μετά τα επεισόδια που δημιούργησαν γνωστοί-άγνωστοι έξω απ’ το σπίτι του και το σπίτι της Μπέττυ Σκούφα, δυο χρόνια πριν, τα γνωστά στο πανελλήνιο. Έκτοτε, συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις, συνήθως φραστικές και μία τουλάχιστον φυσική/βίαια, την περίοδο του lock down και ενώ έκανε έναν περίπατο στην περιοχή που ζει και διαμένει, χρόνια τώρα. Μια περιοχή γεμάτη από διπλοσημαιοστολισμένα σπίτια, την γειτονιά της Αγίας Άννης. Την εκκλησία που επέλεξαν πρόσφατα κάποιοι να περικυκλώσουν και να ετοιμάζουν κάποιου είδους “εκδήλωση”, στην οποία θα χρησιμοποιούσαν ΚΑΙ μολότοφ. Εύκολα -με την περιήγηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης-, η Αστυνομία κατάφερε να τους συλλάβει και -κυρίως- να τους εξουδετερώσει πριν συμβεί κάποιο κακό. Έχουν κάποια σχέση οι συλληφθέντες με την συνεχιζόμενη στοχοποίηση του Στέργιου Καστόρη;;; Έχει η περιοχή της Αγίας Άννης κάποια ιδιαίτερη σχέση με τους “μακεδονομάχους”; Ο πρώην βουλευτής είχε απευθύνει σχετικό ερώτημα στον κύριο αρμόδιο… κι ακόμα περιμένει απάντηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕτΟ, ο Στέργιος Καστόρης, όταν απώλεσε την βουλευτική έδρα και ενώ συνεχιζόταν οι επιθέσεις και οι απειλές σε βάρος του, ζήτησε -όπως είχε δικαίωμα- να παραταθεί η αστυνομική προστασία (με τον ένα φρουρό που είχε ως βουλευτής) για ένα εξάμηνο, όπως έχει συμβεί με δεκάδες πρώην βουλευτές, στο παρελθόν. Με απόφαση του κου Χρυσοχοϊδη, το αίτημα απορρίφθηκε και -την δεύτερη μέρα του ως πολίτης- ο πολίτης Καστόρης έμεινε πλήρως απροστάτευτος.

Τα ντουβάρια τα κοντινά με το σπίτι του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ καθαρίστηκαν χθες από αντιφασίστες πολίτες της Κατερίνης, γνωστούς για τις πολιτικές τους απόψεις και την πολιτική “συγγένεια” με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Καστόρη. Η υπόλοιπη Κατερίνη… κωφεύει και αδρανεί. Οι της αντίπερα όχθης, από ΝΔ ως και τα γειτονικά της “Χρυσής Αυγής” πολιτικά σχήματα, παραμένουν άφαντοι, επιβεβαιώνοντας ότι τα συγκοινωνούντα δοχεία υπάρχουν, όπως φάνηκε και τις ταραγμένες μέρες του Ιανουαρίου του 2019. Και φυσικά, καμία άλλη ομάδα πολιτών ή πολιτικό κοινοβουλευτικό κόμμα δεν ασχολήθηκαν με το θέμα. Όχι το θέμα των επιθέσεων κατά Καστόρη, αλλά της ύπαρξης ακροδεξιάς ομάδας, πιθανώς με περισσότερους από έναν πυρήνες, στην Κατερίνη. Κι ο Δήμος της πόλης, αν και συγκυβερνάται με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έπραξε κάτι περισσότερο από δηλώσεις και ανακοινώσεις.

Η ΕτΟ αποκαλύπτει σήμερα ότι οι “μακεδονομάχοι” που τιμούν μόνιμα τον Καστόρη με τις επιθέσεις τους, αλλά κουβέντα δεν είπαν για τα πρόσφατα γεγονότα στο Αιγαίο, έχουν πράξει κι άλλες ασχήμιες και μάλιστα κυριολεκτικά στην αυλή των Αρχών του Κράτους και πολύ κοντά και στην Αστυνομία. Αλλά στην περίπτωση αυτή… “ανοίχτηκαν” επικίνδυνα. Και γέμισαν το αίθριο του Δικαστικού Μεγάρου Κατερίνης με τα γνωστά τους σύμβολα και συνθήματα, ΑΛΛΑ και με αυτοκόλλητα που μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα, ως στοιχεία που εύκολα θα βοηθούσαν στον εντοπισμό τους. Εκτός κι αν τα κατασκευάζουν στους εκτυπωτές τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση, εύκολα εντοπίζεται που τα εκτύπωσαν και ποιοι είναι. Και αν κάποιοι επιμένουν να μην εντοπιστούν για τις επιθέσεις κατά Καστόρη, επιβάλλεται να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν για φθορά δημόσιας περιουσίας, αυτήν που προκάλεσαν στο Δικαστικό Μέγαρο. Εκτός κι αν ήδη η Εισαγγελία έπραξε κάτι… Πάντως, η βία που είναι έτοιμοι να ασκήσουν οι “μακεδονομάχοι” αποτυπώνεται και στα αυτοκόλλητα που είναι -κυριολεκτικά- στην αυλή της Εισαγγελίας.

Όσο για την ταυτότητα των “μακεδονομάχων”, η ΕτΟ ένα έχει να επισημάνει: πρόσφατα παραδείγματα αποδεικνύουν ότι σε περιπτώσεις παραβάσεων του κοινού ποινικού δικαίου και διαρροές υπάρχουν και η ταυτότητα και τα πρόσωπα πολλών παραβατών βρίσκουν τον δρόμο προς την δημοσιότητα. Στην περίπτωση των όσων συνελήφθησαν στα επεισόδια του 2019 και των πολιορκητών της Αγίας Άννης, κανένα στοιχείο δεν έγινε γνωστό και κανένα πρόσωπο δεν αποκάλυψε κανείς blogατζής-μαχαιροκοκκαλιστής και ο όποιος “δημοσιογράφος” συνεργάτης του… Υπάρχει κάποια ασυλία των “μακεδονομάχων” της Κατερίνης; Είναι πράγματι όλοι ανήλικοι και κανείς λόγος δεν υπάρχει να μάθουμε επιτέλους ποιοι είναι, τι κατηγορίες τους βαραίνουν ήδη και σε ποιες οργανώσεις οργανώνονται και δρουν;;;