Μια μικρή, πανδημική

"Γιορτή Αγρότη"

με κανένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά με το μόνιμο “μασάζ” στους αγροτοσυνδικαλιστές του κόμματος

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

]

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

 

Την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, που συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, μετά από πρόσκλησή της, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 και προήδρευσε στη συνάντηση εργασίας, που ακολούθησε, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Πιερίας, με την παρουσία νυν και πρώην Βουλευτών και εκπροσώπων τους, Δημάρχων, του Αντιπεριφερειάρχη  Αγροτικής Οικονομίας  της ΠΚΜ , νυν και πρώην Περιφερειακών Συμβούλων, του Προέδρου της ΔΕΕΠ   Ν.Δ. Πιερίας, εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών, συλλόγων και ενώσεων της Πιερίας, υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΛΓΑ και της ΔΑΟΚ Π.Ε.Πιερίας, για σειρά ζητημάτων, που αφορούν τους αγρότες της περιοχής, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΕΛΓΑ.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ενημερώθηκε εκτενώς από τους εκπροσώπους των  αγροτικών συνεταιρισμών, συλλόγων και ενώσεων της Πιερίας, για τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες που έχουν οι καλλιέργειες της περιοχής, που ζήτησαν τη στήριξη του οργανισμού και επεσήμαναν το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών και καταβολής των προβλεπόμενων αποζημιώσεων.

Στη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, περί επιδοτήσεων, αποζημιώσεων, αντιχαλαζική προστασία, κ.ά.,  με τον κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, να εκφράζει τη στήριξη του ΕΛΓΑ στον αγρότη και την κατανόησή του στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, εστιάζοντας στην αποδοτικότερη δυνατή λειτουργία του Οργανισμού, μέσα από την αγαστή συνεργασία με τις ΔΑΟΚ, ενώ αναφέρθηκε στην τροποποίηση  του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, τόνισε την ανάγκη αναμόρφωσης του κανονισμού του οργανισμού, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τη συνάντηση και συμφώνησαν να υπάρχει διαρκής επικοινωνία με στόχο την άμεση επίλυση των αγροτικών  ζητημάτων  αρμοδιότητάς του- που προκύπτουν- προς όφελος των αγροτών.