ΣΥΡΙΖΑ: έρχονται γιατροί

ΝΔ: λαγοί με πετραχήλια

…και η ζωή συνεχίζεται. Όπως και τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης (που δημιουργήθηκαν πριν το 2015 και εξακολουθούν να μας ταλαιπωρούν).

«Λαγούς με πετραχήλια» βλέπει ο Τομέας Υγείας της τοπικής ΝΟΔΕ στην ανακοίνωση της αντίστοιχης νομαρχιακής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία προαναγγέλθηκε ο διορισμός επτά (7) νέων γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

 

Η προχθεσινή ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας έκανε γνωστό ότι επίκειται ο διορισμός 690 μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ, εκ των οποίων οι 88 αφορούν την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και 7 το νοσοκομείο της Πιερίας. Χθες, στην ανακοίνωση αυτή απάντησε ο Τομέας Υγείας της ΝΟΔΕ Πιερίας, δια του υπευθύνου του, γιατρού Σταύρου Χριστοφορίδη, χαρακτηρίζοντας «λαγούς με πετραχήλια» την ανακοίνωση, θέτοντας το ερώτημα πως και αν θα συντομευθεί το διάστημα δύο ετών από την προκήρυξη ως την ανάληψη καθηκόντων των νεοδιορισμένων γιατρών. Ως είθισται, οι δυο ανακοινώσεις περιέχουν και τα ανάλογα σχόλια για το τι συνέβη ως τον Ιανουάριο του 2015 –η μια- και τι συμβαίνει έκτοτε –η άλλη-.

 

Το δελτίο Τύπου του Τμήματος Υγείας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ

 

Γιατροί του ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

 Ύστερα από 7 χρόνια  κατά τα οποία ούτε ένας γιατρός ΕΣΥ  δεν διορίστηκε στο σύστημα υγείας έρχονται 690  μόνιμοι γιατροί ΕΣΥ στα Νοσοκομεία της χώρας παρά το σφιχτό δημοσιονομικό πλαίσιο.     Από αυτούς οι 88 αφορούν την 3η Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία ανήκει το Νοσοκομείο της πόλης   τους 88 οι 7 έρχονται στο Νοσοκομείο μας.Οι ειδικότητες είναι οι εξής
Ένας μόνιμος Νεφρολόγος για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού    Δυο μόνιμοι ψυχίατροι    Ένας μόνιμος παιδοψυχίατρος    Ένας μόνιμος παιδίατρος    Ένας μόνιμος παθολόγος    Ένας μόνιμος παθολόγος με ειδικότητα στην επείγουσα ιατρική.               Στα έξι χρόνια της κρίσης αλλά και από νωρίτερα το Νοσοκομείο έχει υποστεί μεγάλη μείωση του ιατρικού προσωπικού.     Υπάρχουν τμήματα με εξαιρετικό ,ειδικευμένο ,και σε επαρκή αριθμό νοσηλευτικό προσωπικό  ενώ αντίθετα το ιατρικό προσωπικό είχε υποστεί μεγάλες μειώσεις.Οι διορισμοί γιατρών ΕΣΥ θα αναβαθμίσει τις  υπηρεσίες προς τους ασθενείς του Νομού μας με στόχο την πρόληψη και την θεραπεία τους με συνθήκες αξιοπρέπειας .Με περισσότερες ημέρες λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων,με λιγότερες ώρες αναμονής στα επείγοντα.Για τους γιατρούς θα σημαίνει λιγότερο εργασιακό άγχος και καλύτερη προσφορά στους ασθενείς.
Οι πρώτοι αυτοί διορισμοί γιατρών ΕΣΥ ανοίγουν το δρόμο για την ανόρθωση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας αλλά δεν είναι αρκετές για ένα υψηλού επιπέδου, σύγχρονο, σύστημα υγείας .Είναι μόνο η αρχή.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

 

Το δελτίο Τύπου του Τμήματος Υγείας της ΝΟΔΕ Πιερίας

 

NDlogo

Ν.Ο.Δ.Ε. Πιερίας                                                                                            Kατερίνη 10-5-2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθήσαμε τις δημοσιεύσεις της Ν.Ε του Σύριζα της Πιερίας, στον τοπικό τύπο και τα blog της περιοχής που αφορούν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον τομέα Υγείας γενικότερα και ειδικότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Ακόμη οι τοπικοί εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος, άσκησαν έντονη

κριτική για το πρόσφατο παρελθόν, ξεχνώντας και αδιαφορώντας για τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα, που επέφερε η πολιτική των προηγούμενων διοικήσεων του Υπουργείου Υγείας. Όσο αναφορά για το θέμα των προσλήψεων, οι θέσεις εργασίες που προτάσσονται σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι οι εξής :

Μια θέση μόνιμου Νεφρολόγου στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Δυο θέσεις για μόνιμους Ψυχιάτρους.

Μια θέση μόνιμου Παιδοψυχιάτρου.

Μια θέση μόνιμου Παιδιάτρου.

Μια θέση μόνιμου Παθολόγου.

Μια θέση μόνιμου Παθολόγου με ειδικότητα στην Επείγουσα Ιατρική.

 

Εμείς λοιπόν θέτουμε το εύλογο ερώτημα όπως θα πράξουν και οι πολίτες .Ποια θα είναι η διαδικασία πρόσληψης αυτών των προσώπων; Πότε θα τεθούν σε ισχύ οι προκηρύξεις; Βάσει νόμου, η διαδικασία της εγκατάστασης του εργαζομένου ,πραγματοποιείτε τουλάχιστον δύο χρόνια μετά την προκήρυξη. Ποιες είναι οι απαντήσεις σε αυτά του είδους τα ζητήματα κύριοι του Σύριζα;

 

Μάλλον τα ερωτήματα είναι ρητορικά. Οι υποσχέσεις δεν σταματάνε. Το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Οδηγείτε τη χώρα στο αδιέξοδο και στο γκρεμό και συνεχίζεται με την παλιά γνωστή συνταγή που δεν είναι άλλη από το να τάζεται <<λαγούς με πετραχήλια>>, τόσο η κεντρική εξουσία των Αθηνών όσο και τοπική εκπροσώπηση σας. Φθάνει πια. Φύγετε εδώ και τώρα.

 

Mε εκτίμηση

Για τη ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας

Ο Υπευθ. Τομέα Υγείας

Χριστοφορίδης Σταύρος