Τιφτίκια το κατεστημένο

Ε/Ο "ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ"

ήρθε για να το σπάσει και το σπάει – και “τα σπάει” ταυτόχρονα…

Με ολοένα ταχύτερους ρυθμούς, η διοικούσα παράταξη του Δήμου μας, η «Ολύμπια Συμμαχία», πραγματώνει τις προεκλογικές της υποσχέσεις, από τις γενικότερες ως και τις πλέον εξειδικευμένες (όσες υπήρξαν). Κι όταν το έργο αυτό δεν επιτελούν οι επικεφαλής, το αναλαμβάνουν –με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα- τα κατώτερα στελέχη. Μάλιστα, τα κατώτερα στελέχη καταγράφουν τεράστιες επιτυχίες σε γενικές πολιτικές επιλογές, όπως το «ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ»…

 

Θέματα που -ως τώρα- αποτελούσαν τροφή  για ατέλειωτες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις στα καφενεία, αφορμή για αέναες αντιπαραθέσεις και δεκαρικούς στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά η ουσία τους παρέμενε κρυφή και άγνωστη στους πολλούς, έρχονται στο φως  και με ρηξικέλευθο, σχεδόν επαναστατικό τρόπο. Στοιχεία της ζοφερής και εκτεταμένης διαφθοράς όλων μας, ξέφυγαν πια από τα κλειστά γραφεία και επικοινωνούνται στους δημότες με την μαζικότερο τρόπο, όπως οι μεγαφωνικές εγκαταστάσεις, από τις οποίες γίνονται σημαντικές ανακοινώσεις στους κατοίκους της κάθε κοινότητας.

 

Η νέα επαναστατική πολιτική πρακτική –πραγματικά μοναδική, γιατί ενσωματώνει παραδοσιακά μέσα σε επαναστατικές πρακτικές- προκάλεσε  πρόσφατα σοκ στην Καρίτσα και μάλιστα μέρα-μεσημέρι… Αποκαμωμένη από τις καλοκαιρινές αγροτικές εργασίες και την αυγουστιάτικη ζέστη, η γραφική κοινότητα… «πήδηξε από κρεβάτια, ντιβάνια, καρέκλες, πολυθρόνες, μπαουλοντίβανα, ανάκλιντρα, καναπέδες, μπανιέρες, βεράντες και πισίνες» … ακούγοντας την φωνή της αλήθειας, με την ένταση της δημοτικής μεγαφωνικής εγκατάστασης στο full!!!

 

Τοπικός σύμβουλος Καρίτσας, εκλεγμένος με την αντικαθεστωτική/επαναστατική «Ολύμπια Συμμαχία», παραιτήθηκε μετά την ανάδειξή του και πρόσφατα εργάστηκε ως υδρονομέας στο Δήμο. «Έβγαλε» την -απαιτητική- καλοκαιρινή περίοδο και στο τέλος…δεν άντεξε. Με τα όσα είδε και άκουσε, με τα όσα του ζητήθηκαν ή του επιβλήθηκαν, έφτασε να μπουκάρει στο κοινοτικό κατάστημα,  να τσακώσει το μικρόφωνο και να «τα σούρει» σε αιρετούς και μη, συγγενείς, γείτονες, φίλους, εχθρούς, γνωστούς και αγνώστους!!!

Ως να προλάβουν οι ψυχραιμότεροι και υπεύθυνοι να διακόψουν την δημόσια εξομολόγηση-καταγγελία που δεν άφησε «ιερό και όσιο», κρυφό και επιβεβαιωμένο (από την ίδια του τη συμμετοχή στην δημόσια διοίκηση και στον κρίσιμο τομέα της άρδευσης), πρόλαβε να πει*:

–          Δεν είμαι άρπαγας και δεν θέλω να γίνω απατεώνας

–          Βαρέθηκα την «βρωμιά» σας και σταματήστε να τηλεφωνείτε για να με κάνετε συνένοχο

–          Κλέβετε νερό, κλέβετε στη χρέωση, κλέβετε ώρες, μέρες, νύχτες, κλέβετε εντολές, κλέβετε την θέλησή μου να εργαστώ και την κάνετε αναγκαστική συνενοχή στις κλεψιές σας

–          Είσπραξη καμία δεν γίνετε για την άρδευση και το 8ωρο περνάει με τηλεφωνήματα από συγγενείς, φίλους, στελέχη, δημάρχους, συμβούλους, παράγοντες, μη παράγοντες, για να  βολευτεί ο ένας, να μην πιαστεί ο άλλος, να εξυπηρετηθεί ο τρίτος και κανονικό και νόμιμο τίποτα.

 

Επειδή οι δυνάμεις της σκοτεινής συντήρησης και της αντιλαϊκής αντίδρασης ελλοχεύουν πάντα για να «σκιάσουν» τις γνήσια επαναστατικές πράξεις δυνάμεων που ήρθαν για να τσακίσουν το κατεστημένο (όπως η «Ολύμπια Συμμαχία»), η ΕτΟ επιβεβαίωσε, με επιτόπιο ρεπορτάζ, ότι ο υδρονομέας, όχι απλώς έχει καρασώας τας φρένας, αλλά χαίρει εκτίμησης καθολικής και ουδείς θα τολμούσε να του προσάψει κατηγορίες για τα αντίθετα.

Με δεδομένη δε την αγάπη του επικεφαλής της αντικαθεστωτικής-επαναστατικής παράταξης «Ολύμπια Συμμαχία» για τα μικρόφωνα… ποια αντιπολίτευση και ποιος Τύπος και ποια ΕτΟ… ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΦΩΝΙΚΕΣ. Ήρθαν, εδραιώθηκαν και –στον τρίτο χρόνο διοίκησης/κατά τας Γραφάς- κίνησαν την επανάσταση για να πάει ολάκερη η κενωνία μπροστά. Όχι τ’ς πίσ’ …

 


Η ΕτΟ αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει δημόσια συγνώμη γιατί με την πάντα τεκμηριωμένη κριτική της, άθελά της και επιδιώκοντας το αντίθετο, έγινε όπλο της συντήρησης και του κατεστημένου. Θα γράψει 500 φορές «Είστε θεούληδες κι εμείς πολύ «μικροί» για να σας καταλάβουμε» και θα παραδώσει την έγγραφη αυτο-τιμωρία και την έγγραφη συγνώμη της στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

*Η απόδοση των νοημάτων των …μεγαφωνικών καταγγελιών είναι προφανώς ελεύθερη μεταφορά, γιατί στην πραγματικότητα ο καταγγέλλων τα είπε πιο «ζουμερά», πιο σταράτα και αρκούντως «γαλλικά» και κατανοητά. Μακάρι να υπήρχε ακριβής αποτύπωση και αν υπάρχει, η ΕτΟ παρακαλεί να δημοσιευθεί, αν όχι με άλλο τρόπο, αναλαμβάνοντας η ίδια την ευθύνη μιας δημοσίευσης.