Κι ένας που τραβάει κουπί

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ!!!

Σάκης Νάστος: απ’ το κανάλι του Βαρικού στα βαλκανικά, ευρωπαϊκά και παγκόσμια υδατοδρόμια

 

 

 

Θα ‘χετε δει αυτά τα παιδιά που με κάθε καιρό, χειμώνα-καλοκαίρι, περπατάνε από το κανάλι του Σταθμού ως την στάση του ΚΤΕΛ, για να κάνουν προπόνηση, να γίνουν καλύτεροι, να κατακτήσουν μετάλλια, «να μας κάνουν περήφανους», «να σηκώσουν την γαλανόλευκη ακόμα ψηλότερα». Και τα καταφέρνουν όλα αυτά και συχνά-πυκνά δέχονται δημόσια χειμάρρους συγχαρητηρίων, απ’ τον κάθε μεγαλοσχήμων που το μόνο κουπί που τράβηξε ever ήταν αυτό για να μαζέψει τα ψηφαλάκια, άπαξ ανά τετραετία. Οι δέκτες των συγχαρητηρίων, πάνε στην προπόνηση με δικά τους μέσα ή με το λεωφορείο της γραμμής ως την κοντινή στάση, κάνουν all weather «ζέσταμα»-πεζοπορία ως το προπονητήριο και αποθεραπεία μετά την προπόνηση, πάλι με πορεία ως τη στάση κι ένα μικρό ταξίδι ως το Λιτόχωρο για να γυρίσουν στην Κατερίνη. Ο Σάκης Νάστος είναι λίγο πιο τυχερός. Ζει στο Λιτόχωρο. Είναι δημότης Δίου-Ολύμπου. Έχει ήδη δωμάτιο γεμάτο με μετάλλια, είναι ήδη βαλκανιονίκης και χρυσός πανελληνιονίκης.

Ο Σάκης Νάστος, κωπηλάτης του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κατερίνας και τρεις συναθλητές του, στις 14.06 –ακριβώς- αύριο, θα τραβήξει για μια ακόμη φορά κουπί, διεκδικώντας μια διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, στην Τσεχία. Προηγήθηκαν οι διακρίσεις της χρυσής Κατερίνας Νικολαϊδου και τα πνεύματα είναι υψηλά στο Ράσιτσε. Και καμιά ευχή δεν χρειάζονται οι κωπηλάτες μας, αλλά επειδή έχουν σιχαθεί τις ξύλινες κουβέντες –κι ας μην το λένε- θέλουμε να τους πούμε, δια του Σάκη:

Δωσ’ του, Σάκη!!!

«Πάρ’ το» το Sportscentrum!!!

 Όσοι «τραβάμε κουπί» είμαστε μαζί σου.
Τουλάχιστον εσύ κάτι καταφέρνεις…

 

Το δελτίο Τύπου του ΝΑΟΚ

 

Ο ΚΩΠΗΛΑΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΑΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΗ ΤΣΕΧΙΑ

            Μετά την συμμετοχή της Ολυμπιονίκη του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κατερίνας Νικολαΐδου στον τελικό του αγωνίσματος του σκιφ γυναικών και την κατάκτηση (παρά τον τραυματισμό της) της πέμπτης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών Γυναικών, την σκυτάλη παίρνει ο Σωτήρης Νάστος που βρίσκεται ήδη στην Τσεχία όπου θα συμμετάσχει ως μέλος της Εθνικής μας Ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κατηγορίας Εφήβων-Νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί στο Ράσιτσε της Τσεχίας 8-12 Αυγούστου. Ένας ακόμη αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που εκπροσωπεί τη χώρα μας αλλά και την Πιερία σε μια μεγάλη Παγκόσμια  διοργάνωση, που φέτος συγκεντρώνει 752 αθλητές από 57 χώρες.

Ο χρυσός πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης του Ν.Ο.ΚΑΤ. είναι μέλος μαζί με τους Καπάκογλου Στ. Καταφυγιώτη Άρη, και Στασινό Δημ. του Ελληνικού πληρώματος στο τετραπλό σκιφ Εφήβων, ένα από τα ταχύτερα αγωνίσματα της κωπηλασίας  που στη συγκεκριμένη διοργάνωση συγκεντρώνει 80 αθλητές σε 20 πληρώματα.

Η αυλαία των αγώνων σηκώνεται την Τετάρτη 8/8 ενώ οι προκριματικοί για το τετραπλό σκιφ  ξεκινούν την Πέμπτη 9/8.Το Ελληνικό πλήρωμα θα αγωνιστεί στις 14:06 στην 4η προκριματική σειρά, με αντιπάλους τα πληρώματα της Νορβηγίας, Γαλλίας, Πολωνίας και Σουηδίας, επιδιώκοντας να καταλάβει μια από τις δύο πρώτες θέσεις που χαρίζουν την απευθείας πρόκριση στη δωδεκάδα. 

 Το Δ.Σ. και όλη η οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης αισθάνονται ιδιαίτερη χαρά και τιμή που ένας ακόμη αθλητής του, εκπροσωπεί τη χώρα μας σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και εύχονται στο Σωτήρη Νάστο και σε όλη την Εθνική μας Ομάδα καλή επιτυχία!.