Και Πολιτιστικό Καλεντάρι

θα αποκτήσουμε

με την φροντίδα του ΠΟΤΑΠ και της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας

 

 

 

 

Θα αποκτήσουμε -ως Πιερία- Πολιτιστικό Καλεντάρι.

Και θα προστεθεί κι αυτό στα “όπλα” που θα έχουμε στη φαρέτρα μας για την αποτελεσματικότερη τουριστική προβολή μας, αφού ο επίδοξος επισκέπτης μας θα μπορεί να ενημερωθεί -“με μία στάση”– για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις μας και για όποια χρονική στιγμή επιλέξει για την επίσκεψή του.

Ως εδώ όλα καλά.

Καταβάλλουμε προσπάθειες πολλές και ποσά/έξοδα διόλου ευκαταφρόνητα και αφού έχουμε και εκδηλώσεις… καλό και άγιο και πιθανώς αποτελεσματικό θα είναι το Καλεντάρι.

Μήπως όμως πρέπει -επιτέλους- να δούμε και κάτι εξίσου, αν όχι περισσότερο ζωτικό και για τον τουρισμό μας και για την προβολή του;

Η Ε τ Ο, συχνά-πυκνά εντοπίζει στοιχεία που θέτουν επαναλαμβανόμενα το ερώτημα αυτό (πρόσφατο -και δυστυχώς, μόνιμο- παράδειγμα η κατάσταση του σιδηροδρομικού σταθμού Λιτοχώρου-Ολύμπου) και άλλα πολλά που συνδέονται και με τον τουρισμό ευθέως και με την προβολή του.

Έτσι, με την ευκαιρία της συνέντευξης Τύπου για το Πολιτιστικό Καλεντάρι, απευθύνθηκε στα δύο στελέχη του ΠΟΤΑΠ και της ΕΞΕΠ και επιχειρηματίες του τουρισμού μας και ζήτησε την άποψή τους για το αν είναι η φροντίδα των δομών μας και η πραγματική βελτίωση της εικόνας μας, εξίσου ζωτική με την προβολή μας και αν η προβολή αυτή πρέπει επιτέλους να σχεδιάζεται και διαχειρίζεται συνολικά και κεντρικά και όχι να επαφίεται στις προθέσεις του κάθε ενδιαφερόμενου. Δείτε τις απαντήσεις και αν θέλετε συμπέρασμα, βγάλτε το μόνοι σας

 

 

 

 

Δημιουργία Πολιτιστικού Καλενταριού
από τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ)

 

Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) σχεδιάζει τη συγκέντρωση όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τους κατά τόπους Φορείς της Πιερίας σε ένα ημερολόγιο.

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ και της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης στη συνέντευξη τύπου, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης ανέφερε ότι το Πολιτιστικό Καλεντάρι θα έχει σκοπό να συντονίσει και να οργανώσει σε ένα ενιαίο πρόγραμμα όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους πολιτιστικούς, μορφωτικούς και αθλητικούς συλλόγους και φορείς προκειμένου να προβάλλονται αποτελεσματικότερα, αλλά και να μην υπάρχουν αλληλεπικαλύψεις, παράλληλα με την έγκαιρη κοινοποίηση του προγράμματος. «Το Πολιτιστικό Καλεντάρι θα δίνει στους επισκέπτες μας τη δυνατότητα επιλογής μέσα από ένα ενιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων, ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν και να βιώσουν πολιτισμικές αξίες και δρώμενα  καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η Πιερία δεν είναι απλά ένας όμορφος προορισμός για διακοπές, αλλά και ένας τόπος με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που μπορεί να αποτελέσει τουριστικό θέλγητρο και συγκριτικό μας πλεονέκτημα », όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτλακίδης.

Κλείνοντας ο κ. Τσιτλακίδης,ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για τη γενναία χρηματοδότηση του ΠΟΤΑΠ και τη διαρκή συμβολή και αρωγή της στην προώθηση του τουριστικού προορισμού της Πιερίας.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΠΟΤΑΠ και Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Γιώργος Καραλής καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΟΤΑΠ. κ.κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, Νίκος Λαλούμης, Στέλιος Ούζας και Βασίλειος Δήμου.

Στη μεγάλη σημασία της δημιουργίας ενός πολιτιστικού ημερολογίου αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστους, ο Πρόεδρος των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ» κ. Θανάσης Μπίντας και η υπεύθυνη διοργάνωσης κα Μιράντα Παππά , οι οποίοι επικρότησαν με τις δηλώσεις τους την πρωτοβουλία του ΠΟΤΑΠ.

Με αφορμή το πολιτιστικό καλεντάρι, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με τη συνέργεια τοπικών αυτοδιοικητικών, τουριστικών, πολιτιστικών, κοινωνικών φορέων, μέσω του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και σε αγαστή συνεργασία με τον Πρόεδρο και φίλο Ηρακλή Τσιτλακίδη αλλά και όλα τα μέλη του Δ.Σ. αρχίσαμε τον σχεδιασμό μιας σειράς δράσεων, με απώτερο σκοπό τον επανακαθορισμό της θέσης της Πιερίας στην τουριστική βιομηχανία με τη δημιουργία ενός διακριτού, ελκυστικού και αυθεντικού τουριστικού προϊόντος, το οποίο θα συνδέεται με την ταυτότητα της περιοχής και θα αξιοποιεί τις σημαντικές δυνατότητες μας για ανάπτυξη θεματικών τουριστικών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων και ο πολιτιστικός τουρισμός. Η Δημιουργία του Πολιτιστικού Ημερολογίου σε συνδυασμόμε την προσφορά των εξειδικευμένων τουριστικών προϊόντων υψηλής ποιότητας που ήδη παρέχουμε και την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, είμαστε βέβαιοι ότι θα συντελέσουν στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, με πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία και κοινωνία».