“Αρχαίοι ελληνικοί χοροί

και νεοελληνική χορευτική παράδοση"

ομιλία για τις φετινές Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου

Με τον τίτλο «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα» εορτάζονται για το έτος 2023 οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας συμμετέχει στον εορτασμό με την εκδήλωση  «Αρχαίοι ελληνικοί χοροί και νεοελληνική χορευτική παράδοση». Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία, σχετική με το θέμα, της αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας, κ. Γεροφωκά Ελένης και παρουσίαση επιλεγμένων χορών από το πλούσιο ρεπερτόριο της νεοελληνικής  χορευτικής παράδοσης.  Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι μέσα από την τριπλή ενότητα τραγούδι – μουσική – χορός να αναδείξει  τα στοιχεία της χορευτικής παράδοσης  που επιβιώνουν  από την αρχαιότητα, αλλά κυρίως  να επισημάνει ότι η σπουδαιότητα του αρχαίου ελληνικού χορού και του ελληνικού παραδοσιακού χορού, έγκειται στον λειτουργικό τους ρόλο στο πλαίσιο των αξιών που διαπνέουν τις δημόσιες δραστηριότητες.

 

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/9 στις 17:30 στο Θέατρο του δημοτικού πάρκου Κατερίνης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας

Παρμενίωνος 32, Κατερίνη

Τηλ.: 2351047883,

Email: efapie@culture.gr

 

 

heritage days (poster 2023)