Μπιζ Μπιζέ Ημερίδα

και "να 'χαμε να λέγαμε" ανάπτυξη

η Πιερία διοργανώνει ημερίδα για τον τουρισμό της και προσέρχονται … οι διοργανωτές

 

 

 

 

Το φετινό Money Show ήταν μια -ομολογουμένως- πολύ πετυχημένη διοργάνωση που φιλοξένησε περισσότερες από 130 εκδηλώσεις (κάνοντας ρεκόρ) και ενδεικτικό της επιτυχίας του ήταν και η παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά -η ομιλία του για την οικονομική ανάπτυξη ήταν τα εγκαίνια της διήμερης διοργάνωσης-, αλλά και πολλών Ελλήνων υπουργών -μεταξύ των οποίων και η υφυπουργός Ανάπτυξης-, αιρετών, αυτοδιοικητικών, πανεπιστημιακών, κτλ. Μία από τις εκδηλώσεις αυτές ήταν και η ημερίδα της Περιφέρειας/Αντιπεριφέρειάς μας για την Olympus Riviera και δύο τουριστικούς κλάδους. Ως εδώ, όλα καλά.

Αν δει όμως κανείς τις φωτογραφίες που συνόδευαν το σημερινό δελτίο Τύπου, εύκολα κατανοεί ΞΑΝΑ την τραγική πραγματικότητα. Σε μία απ’ αυτές καταγράφονται οι θεατές-ακροατές στην αίθουσα της ημερίδας, ενώ η Σοφία Μαυρίδου απευθύνει ομιλία με τίτλο “ Εναλλακτικές μορφές τουρισμού και βιωματικές εμπειρίες στη σκιά του Ολύμπου”. Αν μετρήσουμε τα άτομα αυτά θα καταλήξουμε ότι είναι συνολικά 34. Πόσα απ’ αυτά λέτε ότι είναι συμμετέχοντες στην ημερίδα και άτομα προερχόμενα από την Πιερία; Όλα; Τα μισά; Το ένα τρίτο; Καθόρισαν οι διοργανωτές το κοινό-στόχο της ημερίδας; Κάλεσαν, προσκάλεσαν, εξασφάλισαν την παρουσία ικανού αριθμού ενδιαφερομένων ή απλώς εξασφάλισαν να γεμίσει ο -πολύ μικρός- χώρος με οποιονδήποτε τρόπο και τα οποιαδήποτε άτομα; Και εν τέλει… ποια επιτυχία μπορεί να προκύψει απ’ όλα αυτά που γίνονται με τον συγκεκριμένο τρόπο;

Πότε θα μετρηθεί συγκεκριμένα η μόνιμη επιτυχία όλων των δράσεων και προσπαθειών, της προβολής και των διακηρύξεων σας; Σε εκατό χρόνια;;; Βλέπετε κάπου την τουριστική ανάπτυξη ή την ανάπτυξη μέσω του τουρισμού ή απλώς λέτε πολλά βαρύγδουπα για να αναπτύσσεστε οι ίδιοι; Και να μακροημερεύετε στις καρέκλες; Και να αλληλοσυγχαίρεστε;;;

ΥΓ: τι πληρώσαμε για το μπιζ μπιζέ;

 

 

O Aθλητικός και ο Προσβάσιμος Τουρισμός
στο επίκεντρο ημερίδας της Π.Ε. Πιερίας και του ΠΟΤΑΠ
στο 32ο πολυσυνέδριο ΜοneyShow

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Olympus Riviera: Αθλητισμός, Προσβασιμότητα και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη» που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 32ου Money Show «Μοχλός Ανάπτυξης και Εξέλιξης» στη Θεσσαλονίκη.

Eισηγητές ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου με θέμα «Εναλλακτικές μορφές τουρισμού και βιωματικές εμπειρίες στη σκιά του Ολύμπου», το Μέλος Δ.Σ. του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) και  Ξενοδόχος κ. Στέλιος Ούζας με θέμα: «Ο αθλητικός τουρισμός ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης», ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Olympus Marathon  κ. Άρης Νίκας με θέμα: «Olympus Marathon: Ένα μοντέλο ανάπτυξης αθλητικού τουρισμού», ο Ιδρυτής της τριαθλητικής διοργάνωσης TRIMAN και Πρόεδρος του ΑΠΣ «ΤΡΙΑΣ» κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος με θέμα: «Μία πρωτοβουλία που έγινε θεσμός. Οι κοινωνικο-περιβαλλοντικές πτυχές του Triman και η σημασία τους για την τοπική οικονομία», ο Γενικός Γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κ. Δημήτρης Λάμπρου με θέμα: «Ναυταθλητισμός και τουρισμός στην Πιερία», ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος  κ. Δημήτρης Αηδόνης και   κ. Χάρης Αχίλλας, Καθηγητής του Τμήματος  Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με θέμα: «Ανάδειξη της Πιερίας ως Προσβάσιμος Προορισμός στη ψηφιακή εποχή».

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελος Γερολόλιος, ο Πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) κ. Γιώργος Καραλής, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, η πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας  κα Ευαγγελία Ξυπτερά,  Καθηγητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,  εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων, Συλλόγων, τουριστικών γραφείων,  δημοσιογράφοι.

Οι ομιλητές, ο καθένας από τη δική του σκοπιά και προσέγγιση, αναφέρθηκαν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής της Πιερίας  και στη βιώσιμη ανάπτυξη  του αθλητικού και του προσβάσιμου τουρισμού, που είναι και στόχος της νέας καινοτόμου προσπάθειας για την πρόοδο του τόπου.

Στην ομιλία της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο τουρισμός κατέχει πολύ υψηλή θέση στην ατζέντα μας ως μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής που έχει χαράξει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας. Η Πιερία έχει τη δυναμική να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου. Αυτό αποδεικνύεται και από τη μεγάλη επισκεψιμότητα από τουρίστες που προέρχονται από χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι έρχονται στον τόπο μας για να αναρριχηθούν στο παγκοσμίου φήμης μυθικό βουνό των θεών, αλλά και να απολαύσουν τις διακοπές τους στις κοσμοπολίτικες παραλίες μας αξιοποιώντας τις υψηλής ποιότητας τουριστικές υπηρεσίες μας».

Την παρουσίαση της ημερίδας έκανε η Υπεύθυνη Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας κα Μαρία Τσιμήτρη, ενώ το συντονισμό είχε ο Διευθυντής του ΠΟΤΑΠ κ. Βασίλης Δήμου.

Η σημαντική αυτή ημερίδα, που έλαβε χώρα σε ένα από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά και οικονομικά γεγονότα της Βόρειας Ελλάδας, απέδειξε περίτρανα ότι με τη στενή συνεργασία όλων των τοπικών φορέων η Πιερία μπορεί να προχωρήσει προς μια κατεύθυνση που θα διασφαλίζει τον αειφόρο και βιωματικό τουρισμό.