Φοβού το “κούρεμα”

από ευρηματικούς απατεώνες

Ιερωμένος στην Πιερία και η Μητρόπολη Γρεβενών πλήρωσαν τον φόβο τους για επικείμενο “κούρεμα” τραπεζικών καταθέσεων. Σημείο των καιρών και εκσυγχρονισμός των απατεώνων…

Χτυπάνε «στα σίγουρα» οι απατεώνες σε περίοδο κρίσης και δημιούργησαν νέα «σχολή» εξαπάτησης, με θύματα τους ιερωμένους και την Εκκλησία και φόβητρο …επικείμενο «κούρεμα» τραπεζικών καταθέσεων! Σήμερα, 11.2.2016, εξιχνιάστηκαν δυο υποθέσεις σε Πιερία και Γρεβενά, με θύματα ιερωμένο στην πρώτη περίπτωση και την Μητρόπολη Γρεβενών, στη δεύτερη. Το καλοκαίρο του 2015, την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας απασχόλησαν τρεις τουλάχιστον παρόμοιες περιπτώσεις σε βάρος ιερωμένων.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, εξιχνίασε σήμερα υπόθεση απάτης σε βάρος ιερωμένου σε κοινότητα της Κατερίνης, ο οποίος «πείστηκε από 23χρονο να τού δώσει 3.000 ευρώ προκειμένου να αποφευχθεί δήθεν επικείμενο «κούρεμα» στις τραπεζικές του καταθέσεις». Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, ένα μήνα πριν «δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο που παρουσιάστηκε ως υποδιευθυντής τράπεζας. Με το πρόσχημα, ότι με την υποτιθέμενη ιδιότητά του μπορεί να εξασφαλίσει τις καταθέσεις του ανυποψίαστου κληρικού, ο επιτήδειος ζήτησε το παραπάνω χρηματικό ποσό». Ο ιερωμένος έστειλε την ίδια κιόλας μέρα το ποσό με τραπεζική επιταγή των ΕΛ.ΤΑ. και το ποσό παρέλαβε 23χρονος από ταχυδρομικό υποκατάστημα στον Κορυδαλλό Αττικής. Το «κούρεμα» αργούσε, ο ιερωμένος ανησύχησε, κατήγγειλε το περιστατικό και ακολούθησε η έρευνα της Αστυνομίας, ενώ –σύμφωνα με τη δικογραφία- ο 23χρονος δράστης είναι Έλληνας και είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για προώθηση αλλοδαπών και είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη.

Στη δεύτερη περίπτωση, θύμα απατεώνων έπεσε και η Μητρόπολη Γρεβενών και πάλι με την απειλή του «κουρέματος». Η Μητρόπολη δέχτηκε προχθές παρόμοιο τηλεφώνημα, από υποτιθέμενο τραπεζικό στέλεχος, έστειλε την πρώτη δόση σεβαστού χρηματικού ποσού σε παραλήπτη στη Λάρισα, κατήγγειλε το γεγονός και η Αστυνομία συνέλαβε τον 39χρονο παραλήπτη. Για την ίδια υπόθεση καταζητείται και μια 20χρονη στο όνομα της οποίας θα μεταφερόταν η δεύτερη δόση του ποσού που θα απομάκρυνε την πιθανότητα «κουρέματος».

Το δελτίο Τύπου για την υπόθεση
Κοζάνη, 11 Φεβρουαρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών
Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, ενώ σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος άλλων δύο ημεδαπών, ενός 39χρονου άνδρα και μιας 20χρονης γυναίκας
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας εξιχνίασαν απάτη που διαπράχθηκε σε βάρος της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών. Για την υπόθεση συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, ενώ σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος άλλων δύο ημεδαπών, ενός 39χρονου άνδρα και μιας 20χρονης γυναίκας.
Συγκεκριμένα, προχθές το πρωί άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Μητρόπολη Γρεβενών, επικαλούμενος ότι είναι διευθυντής τραπεζικού καταστήματος και προφασιζόμενος επικείμενο «κούρεμα» καταθέσεων, προσφέρθηκε να βοηθήσει στη μεταφορά του συνόλου των χρημάτων της Μητρόπολης Γρεβενών σε ασφαλή λογαριασμό, έναντι του ποσού των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ τα οποία θα έπρεπε να καταβληθούν με δύο (2) ισόποσες ταχυδρομικές επιταγές.
Η πρώτη ταχυδρομική επιταγή εισπράχθηκε από τον έναν 39χρονο σε περιοχή της Λάρισας, ο οποίος και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας και το εισπραχθέν ποσό κατασχέθηκε και θα αποδοθεί, ενώ η δεύτερη την οποία θα εισέπραττε η 20χρονη, ακυρώθηκε.
Η 20χρονη ημεδαπή αναζητείται ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών.