Στο ΤΑΙΠΕΔ οι τρεις

"στα κάγκελα" η ΛΑΕ

Η δημοσιοποίηση της παρέμβασης “άνοιξε” νέο κεφάλαιο αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά για τα 50 στρέμματα “φιλέτο” στην παραλία της Καλλιθέας Κατερίνης. Την εκποίηση των οποίων ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ το τοπικό συμβούλιο.-

Κατά του ξεπουλήματος -από το ΤΑΙΠΕΔ- έκτασης 50 περίπου στρεμμάτων στην παραλία της Καλλιθέας Κατερίνης, τάχθηκαν την Παρασκευή οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Πιερίας, με παρέμβασή τους στον πρόεδρο του Ταμείου, κο Πιτσιόρλα. Παρέμβαση που προκάλεσε την επίθεση της «Λαϊκής Ενότητας» Πιερίας που είχε ήδη τοποθετηθεί κατά του ξεπουλήματος, στα τέλη Ιανουαρίου 2016, όταν το ακίνητο επανεμφανίστηκε στους καταλόγους με τα προς πώληση «φιλέτα» σ’ όλη την Ελλάδα.

 

Στο δελτίο Τύπου τους, οι τρεις βουλευτές ενημερώνουν ότι μετέφεραν στον κο Πιτσιόρλα την απόφαση του τοπικού συμβουλίου για ανάκληση της απόφασης εκποίησης με το σκεπτικό ότι η πώλησή της θα ακύρωνε το δικαίωμα πρόσβασης όλων στην ακτή και θα δημιουργούσε –εξ αυτού- προβλήματα στις επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν στηρίζονται στην πρόσβαση αυτή. Ο δε κος Πιτσιόρλας δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα.

Δημιουργούν περισσότερα ερωτηματικά απ’ όσα επιχειρούν να απαντήσουν, είναι η κριτική της ΛΑΕ Πιερίας στην παρέμβαση των τριών βουλευτών, σε αντίστοιχο δελτίο Τύπου. Και διερωτάται η ΛΑΕ Πιερίας αν οι βουλευτές μας γνωρίζουν ότι ο σκοπός του ΤΑΙΠΕΔ είναι ακριβώς η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας χάριν των δανειστών, επισημαίνοντας ότι οι τρεις της Πιερίας δεν έλαβαν καμία διαβεβαίωση για μη πώληση του «φιλέτου», αλλά και συζήτησαν περαιτέρω δυνατότητες αξιοποίησης των ακινήτων της Πιερίας.

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν στα μελλοντικά επιχειρηματικά σχέδια οι τρεις βουλευτές περιλαμβάνουν και την ολοκλήρωση της κοντινής «Ολυμπιάδας» σε έκταση που αποχαρακτηρίστηκε πρόσφατα και συνορεύει με το εν λόγω «φιλέτο».

 

Τα δελτία Τύπου των βουλευτών και της ΛΑΕ Πιερίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
…………

Την Παρασκευή 12-2-2016 οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιτσιόρλα.
Οι βουλευτές ενημέρωσαν τον κ. Πιτσιόρλα για την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας του Δήμου Κατερίνης περί ανάκλησης της απόφασης του Ταμείου να προχωρήσει στην εκποίηση δημόσιας παραθαλάσσιας έκτασης 51 περίπου στρεμμάτων. Την απόφαση αυτή του Συμβουλίου της Δ.Κ. Καλλιθέας οι βουλευτές την στηρίζουν επειδή, σε περίπτωση εκποίησης της έκτασης, πρόκειται να ακυρωθεί το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στην ακτή και στη θάλασσα χιλιάδων πολιτών στο συγκεκριμένο σημείο και πρόκειται να εγκαταλειφθούν τουριστικά επενδυτικά σχέδια, που στηρίζονται στη δυνατότητα χρήσης του δικαιώματος αυτού.
Ο κ. Πιτσιόρλας δεσμεύθηκε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα επανεξετάσει το θέμα.
Περαιτέρω ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις δυνατότητες αξιοποίησης ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΟ Νομό Πιερίας.

Οι βουλευτές

Σκούφα Ελισάβετ
Τζαμακλής Χαρίλαος
Καστόρης Αστέριος

ΛΑΕ Πιερίας: Μεσάζοντες στο ξεπούλημα οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας ή προκλητική αφέλεια;

Δελτίο τύπου που δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά από αυτά που επιχειρεί να απαντήσει εξέδωσαν οι μνημονιακοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. Αφού προφανώς δεν εισέπραξαν καμμία διαβεβαίωση από το “κράτος” Πιτσιόρλα για την έκταση στην παραλία Καλλιθέας, συζήτησαν όπως αναγράφεται στο δ.τ. για “τις δυνατότητες αξιοποίησης ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ” στο νομό μας. Μα το ΤΑΙΠΕΔ, εκ του ρόλου του εκποιεί την δημόσια περιουσία σε ιδιωτικά αρπαχτικά συμφέροντα. Ποιες άλλες δυνατότητες αξιοποίησης θα μπορούσαν να υπάρξουν από κει μέσα;

Δεν γνωρίζουν τον σκοπό της σύστασης του ΤΑΙΠΕΔ οι βουλευτές Πιερίας;
Δεν γνωρίζουν ότι πρόκειται να απορροφηθεί, σύμφωνα με τις εντολές των
δανειστών σε ένα νέο υπερταμείο ξεπουλήματος με ελεγχόμενη διοίκηση
από τους δανειστές;

Να τους πληροφορήσουμε λοιπόν ότι το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλάει την ιστορία και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού για τα χρωστούμενα στους κερδοσκόπους. Οι ίδιοι τα λέγανε πριν την μνημονιακή κολοτούμπα. Ιδιαίτερα στην Πιερία έχει
ανοίξει η όρεξη για τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας και με αγώνες μέχρι
σήμερα έχουν περισωθεί. Η Λαϊκή Ενότητα αγωνίζεται και καλεί όλους τους Πιεριείς σε αγώνα ενάντια σε όλα τα μνημόνια που υποθηκεύουν τον λαό μας, τις νέες γενιές, τα χώματα, την θάλασσα και τον αέρα του τόπου μας.