“Μάλλον παραπλανηθήκαμε…”

Βακουφτσή στο Δημοτικό Συμβούλιο

για απόφαση διαγραφής χρεών που ακυρώθηκε απο την Αποκεντρωμένη – επανεξέτση και ακύρωση ζήτησε η αντιιπολίτευση

Συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου της 20ης.10.2016.

Προ ημερήσιας διάταξης διαδικασία.

Η -ανεξάρτητη πια- δημοτική σύμβουλος, Ειρήνη Βακουφτσή, παίρνει το λόγο για να προτείνει την ακύρωση της υπ’ αριθμόν 98/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης.4.2016 (τελευταία συνεδρίαση πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο ΜΑΖΑΡΣ) που αφορούσε «Διαγραφή χρέους λόγω λάθους της υπηρεσίας. (Εισήγηση Ζτάνης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος)».

 

 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επέλεξε το αίτημα για ακύρωση της 98/2016 απόφασης να τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση. Όπως προκύπτει και από το βίντεο της τότε συνεδρίασης που μπορείτε να δείτε, η νομική σύμβουλος του Δήμου είχε την αντίθετη άποψη με τα όσα εισηγήθηκε τελικά η διοίκηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η δε απόφαση για διαγραφή των χρεών λόγω λάθους ακυρώθηκε πρόσφατα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Το θέμα παρουσιάζει εξαιρετικό -και νομικό- ενδιαφέρον, αφού τρεις νομικοί που συγκεντρώνουν την εμπιστοσύνη όλων, έχουν διαφορετικές απόψεις: ο δήμαρχος (και νομικός), η νομική σύμβουλος του Δήμου και ο Χαράλαμπος Μπρουσκέλης, δικηγόρος και νομικός σύμβουλος (τότε ιδιώτη και σήμερα της ΔΕΑΔΟ). Το δε …σκορ είναι ισόπαλο 2-2 (Δήμος/δήμαρχος-δικηγόρος ιδιώτη και νομική σύμβουλος του Δήμου – Αποκεντρωμένη). Αλλά στο πρωτάθλημα του Δημοσίου είναι το τελευταίο γκολ που μετράει κι αυτό ήταν η ακύρωση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη…

Πρόκειται δηλαδή για συνεχιζόμενο ντέρμπυ και γιατί η Βακουφτσή επεσήμανε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο «μάλλον παραπλανήθηκε» όταν έλαβε την απόφαση του Απριλίου, ενώ ο δήμαρχος αρκέστηκε να επισημάνει ότι δεν χρειάζεται απόφαση ακύρωσης της 98/2016 απόφασης αφού ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη, και γιατί μεταξύ δημάρχου και νομικής συμβούλου του Δήμου υπάρχει μια υψηλής ακαδημαϊκής ποιότητας συνεργασία, αφού ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου είναι και νομικός.

 

 

Το απόσπασμα της 98/2016 απόφασης
του Δημοτικού Συμβουλίου (κλικ εδώ)