Μαυρονέρι*-Οριοθέτηση*

*(μόνο στο Δήμο Δίου-Ολύμπου ψηφίζουν με αστερίσκο)

ποιο fast track και ποιοι ρυθμοί ανάπτυξης… στο Δήμος μας έχουμε τον αστερίσκο που τα λύνει ΟΛΑ

…μια μελέτη που ξεκίνησε το 2009…
και προχώρησε αρκετά από το Δήμο μας (Κατερίνης)…
και η οριοθέτηση είναι το πρώτο βήμα”

Δ. Ντούρος,
αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κατερίνης,
στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δίου-Ολύμπου, στις 26.4.2017

 

 

 

Το θέμα της οριοθέτησης του Μαυρονερίου και η απόληψη υλικών επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης.4.2017, μετά την σιωπηλή απόσυρσή του από την προτελευταία συνεδρίαση και ανήκει πλέον στην κατηγορία των θεμάτων “που ψηφίστηκαν με αστερίσκο”.

 

Η συγκεκριμένη κατηγορία είναι ένα από τα εφευρήματα της δημαρχίας Δημόπουλου που δίνει τη δυνατότητα να αλλάζουν κατά το δοκούν οι αρχικές εισηγήσεις και να ψηφίζονται τελικά, υπό κάποια αίρεση που μένει να υλοποιηθεί. Την ευθύνη αναλαμβάνει συνήθως ο ίδιος ο δήμαρχος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και ενώ για μία ώρα ο Κ. Δημόπουλος και ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Δ. Ντούρος προσπαθούσαν να πείσουν για το αντίθετο, η απόληψη υλικών που συνόδευε την οριοθέτηση του ρέματος Μαυρονερίου διαπιστώθηκε ως ύποπτα συνδεδεμένη με την απόληψη υλικών. Το περιέγραψε διεξοδικά και ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Νίκος Λάππας!!! Αλλά τελικά …ψήφισε και ο ίδιος με αστερίσκο … να εγκριθεί η οριοθέτηση, αλλά να μην εξαλειφθεί η απόληψη υλικών!!!

 

Κι όλα αυτά, για μια αντιπλημμυρική μελέτη του 2009 που -κατά το Δήμο Κατερίνης και τον κο Ντούρο- …”προχώρησε αρκετά”.

Ενώ όλοι παραδέχονται πλέον ότι υπήρξε απόληψη υλικών από τον Πέλεκα, παράνομη και ανεξέλεγκτη.

Ενώ ο κατασκευαστής παρήγγειλε 850.000 κυβικά μέτρα χαλίκι από τη ΔΕΑΔΟ και τελικά ακύρωσε την παραγγελία.

Ενώ άλλα λέει η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση και άλλα εφαρμόζονται.

 

Ενώ ήδη η απόληψη υλικών συνέβη και στο Μαυρονέρι.

 

Όλα αυτά και πολλά περισσότερα κατήγγειλε η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου -με κυριότερο την απεμπόληση των συμφερόντων της ΔΕΑΔΟ-, αλλά η πλειοψηφία του δημάρχου τελικά ψήφισε καταφατικά. Με αστερίσκο.

 

Το θέμα πρόκειται να φτάσει και στη Βουλή, με πρωτοβουλία των βουλευτών Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και -με δεδομένο τα όσα έχουν ήδη συμβεί- αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το περιεχόμενο της παρέμβασης των βουλευτών και τι θα εντοπίζει από τα πολλά και ύποπτα . Η υπόθεση του Πέλεκα και του τι ακριβώς συνέβη και συμβαίνει στην κοίτη του είναι και θέμα προκαταρκτικής έρευνας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης, μετά από μήνυση που κατέθεσε η “Κίνηση Πολιτών για τον Πέλεκα”.