Κι εσύ, πρόεδρε;;;

κι εσύ στην παράνομη χωματερή;

τι θα γίνει με τη συγκεκριμένη ασχήμια και όλες τις όμοιές της;;;

Αξιότιμοι κες και κοι
των αρμόδιων με την προστασία του περιβάλλοντος (και ό,τι άλλου σχετικού)
της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,

 

σε λιγότερο από ένα χρόνο, στην Καρίτσα, θα πραγματοποιηθεί πάλι η γνωστή Γιορτή Αγρότη.

Όπως ήδη έχει γράψει η ΕτΟ, ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί στο στάδιο που φιλοξενεί τη Γιορτή, περνά μπροστά από το χώρο του παλιού σφαγείου που –εδώ και καιρό- έχει μετατραπεί σε παράνομη χωματερή.

Και ως τέτοια –παράνομη χωματερή- δέχεται τα ΠΑΝΤΑ:
από φυσικά και ακίνδυνα ως τα πλέον επικίνδυνα και τοξικά –πιθανότατα- υλικά. Με δεδομένη την έλλειψη της όποιας υποδομής για την απόθεση των ογκωδών και των επικίνδυνων, η συγκεκριμένη χωματερή και όλες οι όμοιες της (η ΕτΟ έχει φωτογραφίσει και αναδείξει πολλές), χρήζουν την άμεση και δραστική προσοχή σας, εδώ και καιρό επίσης. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για κάποια ενέργειά σας. Και ενέργειές σας να υπήρξαν, οι παράνομες χωματερές συνεχίσουν να υπάρχουν.

Ως …του χρόνου, όταν θα ξαναπάμε όλοι στη Γιορτή Αγρότη, υπάρχει άπλετος χρόνος να πράξετε κάτι, ώστε να μην χρειαστεί ξανά κάποιοι να καθαρίσουν πρόσκαιρα την –παράνομη- χωματερή και να την «κρύψουν» με λινάτσες για να μην αντιληφθούν τίποτα οι επισκέπτες της Γιορτής και η αντιπεριφερειάρχης που την συνδιοργανώνει και την συν-εγκαινιάζει.

Παρεμπιπτόντως, στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, εκτός από υλικά που εμφανώς ανήκουν στον τοπικό πρόεδρο, μπορείτε να δείτε και υλικά που δεν μπορεί παρά να ανήκουν σε τοπική γνωστή επιχείρηση. Μαζί με υλικά οικοδομών, δοχεία χημικών (δεν τόλμησα να ελέγξω αν έχουν περιεχόμενο και πόσο), λάμπες φθορισμού, λυχνίες ηλεκτρονικές, κόκαλα, καπνός, και πολλά άλλα. Τα λευκά τσουβάλια περιέχουν πιθανώς περιττώματα πουλερικών, αλλά δεν παίρνω και όρκο…

 

Καλή δουλειά.

Περιμένουμε νέα σας.
Το γραφείο Τύπου της ΠΕ θα φροντίσει να τα λάβουμε.

Ευχαριστούμε.-