Σωπαίνετε

οι ακροδεξιοί παράνομοι προκαλούν κι εσείς... ΣΩΠΑΙΝΕΤΕ

Κι είναι κι αυτό δημοκρατικό δικαίωμα…

 

Σωπαίνετε.

Απευθύνει την πρόκληση ευθέως και με την ιδιότητά σας και σωπαίνετε.

Σας εκβιάζει και σας προειδοποιεί, ο ανώνυμος νοσταλγός του διχασμού και σεις ΣΩΠΑΙΝΕΤΕ.

Λύσσαξε από την αποδεδειγμένη και πολύχρονη παρανομία, την εντελώς με πολιτικό χαρακτήρα, και σωπαίνετε σαν φοβισμένοι ένοχοι.

Βγήκε στις στράτες και σβαρνάει το ζωστήρα στα λασπόνερα για καβγά και σωπαίνετε.

Προχθές ένας ιερωμένος δήλωσε μέσα σε ελληνικό δικαστήριο ότι θα πυροβολούσε τον όποιο ομοφυλόφιλο, αν είχε όπλο, αφήσατε κάνα δυο εκπροσώπους σας να πούνε κάνα δυο “ψόφια” και σωπάσατε. Έχουμε νόμο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχουμε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και -πέρα από δυο βαρετά σχόλια- σωπάσατε… Καμία επίπτωση για κανέναν. Κανέναν ιερωμένο και κανέναν με τήβεννο. Αν έλεγε τα ίδια ένας κακόμοιρος; Ναι… υπάρχει πιθανότητα κι αυτός να αποχωρούσε αθώος. Κι αυτό έχει συμβεί για να θεριέψουν οι ακραίοι. Και θεριεύουν. Έφτασαν να σας προκαλούν ανοιχτά. Να σας εκβιάζουν με τις επερχόμενες εκλογές…

Αύριο, ο ανώνυμος ακροδεξιός νοσταλγός και πιθανώς απόστρατος θα ‘ρθει πάλι να παρανομήσει σε Ηρώο που δεν του δόθηκε καμία άδεια να αμαυρώσει, μία ακόμη φορά, για να συντηρεί το διχασμό και το μίσος.. και σεις, σωπαίνετε.

Και οι πρώην και οι νυν. Και οι μέλλοντες.

Όπως ακριβώς σας απαριθμεί.

Όλοι εσείς, σωπαίνετε.

Ξέρει που θα συναντηθείτε ξανά: στις επόμενες εκλογές. Και σας δίνει ραντεβού. Και θα το τιμήσετε, αφού τώρα σωπαίνετε.

Και παραμένει ανώνυμος ο προκλητικός αυτός τιμητής σας, ακόμα.
Και σεις συνεχίζετε να σωπαίνετε.

Να ποστάρετε στο Fb, να ενημερώνεστε για τα ποδοσφαιρικά, να ζείτε ένα ακόμη σαββατόβραδο. Ενώ το σκοτάδι βρήκε στις στράτες και σας φτύνει. Και σέρνει την Α/Τ στα λασπόνερα για καβγά…

 

Και ξερνάει μίσος και προσβολή από βήμα ανώνυμο που χρόνια τώρα είναι αγνώστου πατρός, λες και μια πρόσκληση με email δεν αρκεί για να προσέλθει κάποιος στας Αρχάς… ή ο Νόμος δεν απαιτεί όλα τα Μέσα να έχουν γνωστό ιδιοκτήτη.

Αλλά επιλέγετε -ακόμα κι όταν τόσο προκλητικά και δημόσια σας προσβάλλουν- να ΣΩΠΑΙΝΕΤΕ.

Κι εσείς, κε εισαγγελέα.

Εσείς που στέλνατε συνάδελφό σας να φυλάει ολημερίς τα διόδια μην και τα πειράξουν οι διαδηλωτές. Πότε τα πείραξαν στην Πιερία; Γιατί τόση σημασία στην πρόληψη και ποτέ στην καταστολή; Γιατί οι παρανομούντες είναι απόστρατοι ή εν ενεργεία ένστολοι; Αυτοί που σήμερα κάλεσαν τους ένστολους να μην εκτελέσουν διαταγές των ανωτέρων τους, μέσω ανώνυμης επιστολής με μια σφαίρα σε υπουργό, τι είναι; Απόστρατοι ή ένστολοι; Την ίδια συμβουλή θα έδιναν στους νεκρούς που τάχα τιμούν αύριο ή ακριβώς είναι νεκροί γιατί εκτέλεσαν τις διαταγές των ανωτέρων τους, όπως είχαν καθήκον;

Σωπαίνετε όλοι.

Και το μόνο καλό είναι πως, αν φτάσουμε στο επίπεδο της ζούγκλας, η δικαιοσύνη που μπορεί να αποδοθεί δεν θα ‘χει χαριστεί από κανέναν σε κανένα.
Γιατί διαλέξατε να σωπαίνετε. Και να παρακολουθείτε άπραγοι, παρά τα υψηλά και σημαντικά καθήκοντά σας, παρά τους όρκους και τα προνόμια.

Παρ’ όλα αυτά, σωπαίνετε.

 

Σεβασμιότατε, όλα τα παραπάνω δεν σας αφορούν.

Σεις τουλάχιστον είχατε την ευκαιρία να εκφραστείτε σε ουδέτερο χρόνο.
Με το καλό να ευλογήσετε και τα όπλα των ανησυχούντων συμπολιτών μας, όπως η προσκεκλημένη σας μας συμβούλευσε.

Ευλογείτε.
ΚΑΙ ΣΩΠΑΙΝΕΤΕ.-

 

 

pro