Κουρινιώτης: “δεν είδα φως και μπήκα,

ήμουν πάντα εδώ και στα δύσκολα"

“… θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου ώστε σε όλες τις αιρετές θέσεις της Πιερίας να είναι άνθρωποι που αξίζουν στην Πιερία και τους πολίτες της …”

Δήλωση Γιάννη Κουρινιώτη

 

Η ΠΙΕΡΙΑ  θεωρείται όχι τυχαία ένα άπαρτο γαλάζιο κάστρο σ΄ όλη την Ελλάδα, Ένα κάστρο το οποίο δεν έπεσε ακόμη και όταν το Μάιο του 2012 η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κατέγραφε τα χαμηλότερα ποσοστά της σ’ όλη την Ελλάδα, ενώ στην ΠΙΕΡΙΑ κρατούσε τις δυνάμεις της, δίνοντας δύναμη και αισιοδοξία στην υπόλοιπη χώρα με το γαλάζιο χρώμα της. Ήταν άραγε τυχαίο αυτό; Έγινε με αυτόματο πιλότο; Όχι φυσικά, το ανθρώπινο δυναμικό, οι παθιασμένοι με τη Ν.Δ. πολίτες της Πιερίας έκαναν τη διαφορά. Ήμουν ένας από αυτούς που κράτησαν όρθια την παράταξη στα δύσκολα, χωρίς να διεκδικήσω την ώρα της νίκης τίποτε για τον εαυτό  μου  στην κρατική διοικητική μηχανή. Δεν γκρίνιαξα ποτέ για το σπίτι μου, τη Νέα Δημοκρατία, δε θέλησα ποτέ να το αμφισβητήσω, υπηρετώντας το πάντα  με γνώμονα την προσφορά και την υπεύθυνη στάση μου.

Στην Πιερία γνωριζόμαστε όλοι καλά. Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι έδωσαν  τις κρίσιμες μάχες   χωρίς να κιοτέψουν ποτέ, χωρίς να σταματήσουν για μικρά ή μεγάλα διαλείμματα, χωρίς να λοξοκοιτάνε αλλού.

          Είμαι υπερήφανος που καλλιεργώ την Πιερική ΓΗ, που παράγω και εμπορεύομαι τα προϊόντα της με τον ιδρώτα    του προσώπου μου.

Είμαι υπερήφανος που ΠΟΤΕ οι αγρότες της Πιερίας δεν πρόδωσαν την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και πιστεύω ότι συνέβαλα σε αυτό.

Δεν διεκδικώ επιστημονικές ή επιχειρηματικές δάφνες. Ήμουν και είμαι μέλος ενός γνήσιου Λαϊκού  Φιλελεύθερου κόμματος. Ένας ακούραστος εργάτης της ευλογημένης ελληνικής γης, ένας από τους εκατοντάδες, χιλιάδες αγρότες που δίνουν τις νίκες στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Δεν έκανα πίσω ποτέ στις ιδέες και τα ιδανικά μου. Εργάστηκα ακατάπαυστα σε όλα τα επίπεδα υπερήφανος  για την οικογένειά μου, τα παιδιά μου, το επάγγελμα μου και την κομματική μου ταυτότητα.

Με γνωρίζει όλη η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε όλη την Ελλάδα μόνο για τους αγώνες μου και την προσήλωσή μου σε όλες τις μάχες της αδιαφορώντας για το κλίμα της εποχής, αν κερδίζει ή χάνει, κοιτώντας την  ώρα της μάχης μόνο μπροστά.

ΝΑΙ! Ανάμεσα στους 52 Προέδρους ΝΟ.Δ.Ε. όλης της χώρας είναι και ένας ΑΓΡΟΤΗΣ που κάνει υπερήφανο όλο τον αγροτικό κόσμο της πατρίδας μας, που εκπροσωπεί έναν αγροτικό Νομό με προϊόντα υψηλής ποιότητας που τονώνουν την τοπική και εθνική οικονομία.

Εργάστηκα στα δύο τελευταία χρόνια ως Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε  Πιερίας νιώθοντας κάθε ώρα, μια ώρα ευθύνης για το παρόν και το μέλλον της παράταξης.

Κατορθώσαμε σήμερα ΟΛΟΙ μαζί τα ενεργά μέλη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Πιερία να είμαστε πάνω από 3.300. Υπόσχομαι ότι αυτή η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί και στα ενεργά μέλη θα προστεθούν και οι δεκάδες χιλιάδες φίλοι και ψηφοφόροι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που αγκαλιάζουν την ιδεολογία μας και πιστεύουν ότι σύντομα θα ξεμπλέξουμε από μια κυβέρνηση που δεν μας αξίζει.

Σας καλώ να προσέλθετε την Κυριακή 13 Μαίου με πίστη και αποφασιστικότητα στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για την ανάδειξη νέου Προέδρου και Μελών της ΝΟΔ.Ε. Πιερίας και των  Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων  και Προέδρων τους.

Όσο για μένα προσωπικά, σίγουρα δεν είδα φως και μπήκα τώρα που η ΝΕΑ ΔΗΜΟΡΑΤΙΑ μεγάλωσε και είναι έτοιμη να κυβερνήσει τη χώρα. Ήμουν πάντα εδώ και στα δύσκολα. Δεν διεκδικώ ξανά τη θέση του Προέδρου της ΝΟΔ.Ε. Πιερίας για να γίνω Βουλευτής, Δήμαρχος ή Αντιπεριφερειάρχης ούτε να πάρω οποιαδήποτε κρατική έμμισθη θέση. Διεκδικώ τη θέση του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε για να ισχυροποιήσουμε ΟΛΟΙ μαζί την παράταξη στην Πιερία και σε αυτή την κατεύθυνση σας εγγυώμαι  ότι – γνωρίζοντας άριστα την ανθρωπογεωγραφία  σε μια περιοχή που ζω και εργάζομαι εδώ και εξήντα χρόνια  – η ΠΙΕΡΙΑ θα έχει στις επόμενες Εθνικές Εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, το πιο ισχυρό βουλευτικό ψηφοδέλτιο που είχε ποτέ με έξι άξιους υποψήφιους που θα διεκδικήσουν και τις τέσσερις έδρες της Πιερίας.

Διεκδικώ τη θέση του Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας και σας υπόσχομαι ότι θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου ώστε σε όλες τις αιρετές θέσεις της Πιερίας να είναι άνθρωποι που αξίζουν στην Πιερία και τους πολίτες της .

Θα παλέψω όπως πάντα με νύχια και δόντια και το γνωρίζουν όλοι αυτό για να δούμε σύντομα Κυβέρνηση τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και Πρωθυπουργό τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Με ευθύνη και εκτίμηση,

Γιάννης Κουρινιώτης