Γεροπουλαίοι και Δημολιόληδες

Λαφαίοι και Κιαππαίοι

θα ζήσουμε μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα προεκλογική περίοδο και μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα μετεκλογική – μόνο που η δεύτερη διαρκεί 4-5 χρόνια κι όλες οι αμαρτίες της πληρώνονται απ’ την τσέπη μας

Ο Αστέριος Πατρής, πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Καρίτσας, δήλωσε πρόσφατα ότι θα είναι υποψήφιος με τον Βαγγέλη Γερολιόλιο, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από την “Ολύμπια Συμμαχία”, να ενημερωθεί ότι εκπίπτει και από την θέση του προέδρου και ήδη ο -εκλεγμένος με τις λιγότερες ψήφους στο τοπικό της Καρίτσας-, Γεώργιος Τζικακόλιας, ανέλαβε πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου.

Λίγες μέρες πριν, ο Τζικακόλιας είχε ανακοινωθεί ως υποψήφιος του συνδυασμού του Νίκου Λάππα. Αλλά δεν διαγράφηκε ποτέ από τον Δημόπουλο και -τελικά- βρέθηκε και πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου!!!

    

 

Ένας άλλος Αστέριος, ο Αστέριος Γαλάνης, ανεξάρτητος σήμερα δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος με τον Βαγγέλη Γερολιόλιο, παραμένει μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΔΟΛ και δεν έχει κανένα πρόβλημα να δρα ως στέλεχος της διοίκησης (Δημόπουλου), αναλαμβάνοντας τη σωτηρία του Πλαταμώνα από την λειψυδρία, πρόσκαιρα και πάγια. Και μάλιστα να περιγράφει ο ίδιος τις σωτήριες πρωτοβουλίες του που ανέλαβε μετά τέσσερα -4- χρόνια απραξίας ως στέλεχος της διοίκησης Δημόπουλου, υψηλόβαθμο και προβεβλημένο… Και χωρίς καμία αντίδραση από την παράταξη με την οποία θα διεκδικήσει την επανεκλογή του!!! Αλλά και καμία κίνηση για την διαγραφή του απ΄’ την παράταξή του (“Ολύμπια Συμμαχία”) πριν την ανεξαρτητοποίηση και -κυρίως- χωρίς την αντικατάστασή του από το ΔΣ της ΔΕΥΑΔΟΛ….

 

Ο Διονύσης Φόλιος ανακοινώθηκε προχθές ως υποψήφιος της “Προοπτικής” του Πέτρου Κιάφα, με ανακοίνωση εκτενή που απαριθμούσε τις ιδιότητές του από το παρελθόν και το παρόν. Πλην μιας και -στην ουσία- της σημαντικότερης: ο υποψήφιος με τον Κιάφα είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος …του Δημόπουλου, του οποίου υπήρξε στενότατος συνεργάτης και αντιδήμαρχος. Σε αντίθεση με τον πρόεδρο τοπικού συμβουλίου Πατρή, ανακοίνωσε υποψηφιότητα με αντίπαλο, αλλά ΔΕΝ διαγράφηκε!!!

 

Σήμερα, ανακοινώθηκε νέα πεντάδα υποψηφίων του Βαγγέλη Γερολιόλιου που περιλαμβάνει και την Σίσυ Γκατζά, τοπική σύμβουλο Πλαταμώνα, η οποία είχε ήδη καταθέσει δήλωση ανεξαρτητοποίησης. Δεν υπήρξε -μέχρι στιγμής- καμία ενημέρωση για διαγραφή της ή πρόθεση διαγραφής της.

 

Η μόνη σοβαρή υποστήριξη της μηδενικής σοβαρότητας υποψηφιότητας εκ Βροντούς εκπορευόμενης, ήταν ως προχθές ο Γεώργιος Νάτσιος. Αίφνης και χωρίς -γνωστό- λόγο, προχθές ανακοίνωσε ότι στηρίζει Δημόπουλο.

     

Κι όλα τα παραπάνω, ενώ διανύουμε τις τελευταίες μέρες της ανεπίσημης προεκλογικής περιόδου και “μπαίνουμε” στην επίσημη προεκλογική διμηνία και ενώ οι υποψήφιοι δήμαρχοι ακόμη αγωνίζονται να καταρτίσουν πλήρη ή μη συνδυασμό. Οι εκδηλώσεις και η ανεμελιά της Αποκριάς ήταν -για πολλούς συνδημότες μας- περίοδος που σημαδεύτηκε από …γιουριούσια υποψηφίων και απόπειρες παιδομαζώματος….

 

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά παραδείγματα -τα πιο σημαντικά- απ’ όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην προεκλογική κίνηση και -ως γεγονότα- αποτυπώνουν την πραγματικότητα:

  • δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των περισσότερων υποψηφίων, ιδεολογικές και σε ότι αφορά την φιλοσοφία διοίκησης
  • ο Δημόπουλος έχει απομείνει με ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους και έχει απολέσει την δεδηλωμένη, αλλά κανείς δεν λέει τίποτα ΔΗΜΟΣΙΑ. Το πως συνεχίζει και διοικεί…
  • δεν υπάρχει καμία διάθεση κριτικής και αντιπολίτευσης από κανέναν, αφού -την επομένη των εκλογών- η ανακύκλωση των ίδιων προσώπων θα είναι παρούσα και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα ‘χουν αλλάξει ονόματα οι παρατάξεις και πολλά πρόσωπα, παράταξη και πιθανώς ρόλο.

 

Η υποψηφιότητα -κυρίως- του Γερολιόλιου δίνει συνέχεια στα πρόσωπα που επέλεξαν να εγκαταλείψουν τον Δημόπουλο και τα “ξεπλένει” από τις άπειρες ευθύνες τους, ενώ ο ίδιος ο Δημόπουλος δεν εντοπίζει καν το θέμα αυτό για να εξαντλήσει ως δήμαρχος την θητεία του. Για απολογισμό και αυτοκριτική φαίνεται να κάνει λόγο -μέχρι στιγμής- η Σταματία Κατσαρού, αν και η ίδια -για πολλούς μήνες- δήλωνε ότι διεκδικείται από Δημόπουλο και Γερολιόλιο και τελικά κατέληξε υποψήφια του … Φαρμάκη!!!

 

 

Κάποιοι λένε ότι φαινόμενα σαν αυτά που καταγράφονται στις μέρες μας δεν έλειψαν ποτέ από την τοπική πολιτική σκηνή. Άλλοι -ειδικότεροι- μπορούν και τα εξηγούν επιστημονικά. Αυτό που δεν εντοπίζει κανείς είναι ότι -σε λίγο- ολοκληρώνεται και η δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα και παραμένουμε όλοι πνιγμένοι: οι πολλοί στα σκουπίδια και οι λίγοι στο βόλεμα και το χρήμα…
Και κάτι απίθανοι τύποι που είναι αιώνια υποψήφιοι σε κάθε εκλογή, από ενορία ως Κοινοβούλιο, επαναφέρουν προτάσεις για “ένα στρέμμα, ένα σπίτι”, ποζάρουν ξανά για υποψήφιοι στη διοίκηση του Δήμου κι ας μην έχουν ξεκαθαρίσει στο μυαλό τους απλά πράματα: όταν θες να ‘ρθει η ανάπτυξη λόγω ομορφιάς και μοναδικότητας του φυσικού περιβάλλοντος, ΔΕΝ το χτίζεις και δεν το τσιμεντάρεις. Το διατηρείς ως έχει και φροντίζεις να αποτελεί αυτό το φυσικό κάλλος αντικείμενο τουριστικής προβολής και χώρο τουριστικής δραστηριότητας.

Ταυτόχρονα, ένα από τα “μακρά χέρια” του εσμού των τοπικών συμφερόντων -που αναγεννάται σε προεκλογικές περιόδους και παροπλίζεται στα μεσοδιαστήματα-, ψελλίζει βλακείες περί σοβαρής δημοσιογραφίας, με την οποία δεν έχει καμία σχέση, αν και σ’ αυτήν παραπέμπει για το απαραίτητο άσυλο. Τα υπόλοιπα …”χεράκια” διακινούν την απαραίτητη παραπληροφόρηση που εμφανίζουν σήμερα Πατρή και Τζικακόλια ενωμένους αν και αντιπάλους και την επομένη, αντιπάλους αν και ενωμένους.