Πάρε κι εσύ (“χύμα”), 10στρμ. στο κύμα

ΜΠΟΡΕΙΣ

θα σε υποστηρίξουν κι οι θιασώτες της αξιοποίησης και η διοίκηση του Δήμου (μας)

 

 

 

 

 

Ο Άρης Ρεμπατσιός, επικεφαλής της “Αλλαγής Πορείας” σήμερα και υποψήφιος της “Συμπολιτείας” αύριο, πριν ψηφίσει, δήλωσε ότι αυτά τα θέματα πρέπει να τα χαρακτηρίζει η διαφάνεια και να μην είναι “φωτογραφικά”. Αυτό επέλεξε να πει πριν τελικώς ψηφίσει θετικά, γιατί τάσσεται υπέρ της αξιοποίησης (περισσότερο απ’ όσο τάσσεται υπέρ της διαφάνειας;;;;).

 

Οι Κουρίτα -μονίμως της “Λαϊκής Συσπείρωσης”- και Λέλα Γιάννακα -της “Ολύμπιας Συμμαχίας” ως πρόσφατα και ήδη της “ΣΥΝθεσης”- είχαν πολλά να ρωτήσουν και αρκετές αντιρρήσεις, ώστε να μην ψηφίσουν την πρόταση της διοίκησης Δημόπουλου, με την οποία νοικιάζονται για 20 χρόνια, 10 και κάτι στρέμματα, κατόπιν αιτήσεως ενδιαφερομένων (ή ενδιαφερόμενου; ούτε αυτό δεν είναι γνωστό με ακρίβεια) και δημοπρασίας, για την δημιουργία κάμπινγκ…

 

Τελικά, με ψήφους 8 -οκτώ- έναντι 2 -δύο- το θέμα “πέρασε” και ένα ακόμη φιλέτο πάει για δημοπρασία. Μια δημοπρασία που έρχεται κατόπιν αιτήματος από έναν ενδιαφερόμενο…

 

Σε χρόνο προεκλογικό και με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

 

 

Η απόφαση του τοπικού συμβουλίου Λιτοχώρου πάρθηκε μήνες πριν.

Αλλά το θέμα έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο τώρα.
Και με την ευθύνη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αθανάσιου Παπαμιχαήλ, τώρα και αύριο στελέχους και υποψηφίου με την “Ολύμπια Συμμαχία 2”. Ο οποίος έχει και την ευθύνη -την ευαισθησία ΔΕΝ την είχε- να μας ενημερώσει πλήρως για το θέμα. Και κυρίως ποιος είναι ο αιτών του οποίου το αίτημα ικανοποιήθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

 

 

Και με την πλειοψηφία των παρόντων, ενώ πιθανώς η ίδια του η εισήγηση άλλα καταγράφει ως απαραίτητα.

 

 

 

Όλα αυτά σε μια συνεδρίαση-πανελλήνιο ρεκόρ, με 73 θέματα που “πέρασαν” σε χρόνο τριών ωρών, στα όρια του πιο προεκλογικού χρόνου μιας πενταετίας και με πιθανούς πολλούς λόγους ακύρωσής της συνολικά.

 

Κι όλα αυτά πρέπει να προβληματίσουν πολλούς.

Όλους μας.

Και τους υποψήφιους αυριανούς άρχοντές μας. Όλους.
Από τον τοπικό σύμβουλο της μικρότερης κοινότητας, ως τον επόμενο δήμαρχο.
Και γιατί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, τα τοπικά συμβούλια θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες.
Αλλά και γιατί σε λίγο δεν θα ‘χει μείνει δημόσια γη να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πολιτών, παρά θα ‘χει δοθεί “προίκα” σε αναπτυξιακούς “γάμους” που παραμένουν όλοι άκαρποι για τους δημότες.

 

Το θέμα πρέπει επιτέλους να απασχολήσει κι αυτούς που -χρόνια τώρα- μας έχουν εγκαταλείψει για να ΄μαστε δημότες με μια διοίκηση που όρια δεν γνωρίζει για τον εαυτό της.

 

Σήμερα κιόλας πρέπει να γίνουν γνωστά τα πάντα για την υπόθεση.

 

Η Σταύρωση δεν ήταν λόγος αναβολής του εγχειρήματος για τους οκτώ της “Ολύμπιας Συμμαχίας”, άρα δεν μπορεί να ‘ναι λόγος αναβολής ο Θρήνος. Όσοι σιωπήσουν είναι σύμμαχοι μιας ακόμη αυθαιρεσίας ανεπίτρεπτης.

 

Αθ. Παπαμιχαήλ, περιμένουμε.-