Ποια διαβούλευση…

το θέμα είναι η ανάπτυξις

ευτυχώς ολοκληρώνεται σε μια βδομάδα και δεν θα χάσουμε κι άλλο χρόνο…

Με τη βοήθεια καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας τολμηρού επιχειρηματία ο Δήμος μας θα αποκτήσει σύντομα μονάδα παραγωγής βιοαερίου από επεξεργασία ζωικών υποπροϊόντων, από την επεξεργασία –ετησίως- 15.472 τόννων ζωικών υποπροϊόντων, το οποίο στη συνέχεια θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια (από την καύση του παραγόμενου βιοαερίου) ισχύος 330 kwe (κιλοβάτ από θερμική ενέργεια)!!!

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα τεράστιο οικολογικό άλμα προς τα εμπρός σ’ ένα Δήμο που ακόμη δεν έχει διαχείριση (αποκομιδή και απόθεση) μη οικιακών απορριμμάτων, τα οικιακά απορρίμματα πετιούνται σε μια μεγάλη τρύπα, ο βιολογικός καθαρισμός των λυμάτων είναι ακόμη επιδίωξη και η ανακύκλωση υλικών –οικιακών ή επαγγελματικών- εξαντλείται σε έναν κάδο και μερικές «καμπάνες», τη δε συλλογή τηγανελαίου υλοποιούν εταιρείες από τη Βουλγαρία.

Στο site του Δήμου μπορεί να ενημερωθεί κανείς για την σε εξέλιξη δημόσια διαβούλευση, από δημοσίευση –τις τελευταίες μέρες- του εγγράφου που ορίζει …  τα των δημοσιεύσεων και της δημόσιας διαβούλευσης, δημοσίευση από την οποία προκύπτει ότι

 

  1. Ημερομηνία έναρξης της δημόσιας διαβούλευσης ορίζεται η 04.10.2016 και ημερομηνία λήξης αυτής η  23.11.2016.
  1. Ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας για την κατάθεση απόψεων των πολιτών και φορέων εκπροσώπησής τους ορίζεται η 18.10.2016 και ημερομηνία λήξης αυτής η 16.11.2016.

 

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές η δημοτική αντιπολίτευση δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα, αλλά και η πρόεδρος της ΤΚ Κονταριώτισσας δήλωσε πλήρη άγνοια, αν και η εγκατάσταση της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο προτείνεται να γίνει στο αγροτεμάχιο «με αριθ. 880 του αγροκτήματος Κονταριώτισσας του Δήμου Δίου-Ολύμπου, Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

 

Πρόταση της ΕτΟ:  με πρωτοβουλία των τριών βουλευτών της Αριστεράς του νομού, να καταργηθεί η γελοία αυτή διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης που –ουσιαστικά- δεν υπάρχει, ενώ η μη έγκριση μελετών περιββαλονικών επιπτώσεων ιδιωτικών επενδύσεων όταν απορρίπτεται, αποτελεί κρούσμα κατάφορης αδικίας και διακρίσεων, αφού οι μελέτες δημοσίων φορέων –όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- όταν απορρίπτονται επανέρχονται –με διορθώσεις η όχι- μέχρι να εγκριθούν. Είναι καιρός η ανάπτυξη να προχωρήσει χωρίς κανέναν έλεγχο. Κανένα πρόσκομμα. Ανάπτυξη ή θάνατος.-