Μας έσωσε ο γείτονας

κι οι Πόροι τον ευχαρίστησαν

αν εξακολουθούσε να υπάρχει το “Τηθύς”;

Αυτή τη φορά, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου των Νέων Πόρων δεν «έμεινε παραπονεμένος», περιμένοντας την αρωγή των μέσων του Δήμου Δίου-Ολύμπου και η βοήθεια ήρθε από …τον γείτονα.

 

Πρόσφατη βροχόπτωση πλημμύρισε τον υδροβιότοπο Παπαπούλι και τα καλλιεργήσιμα εδάφη του, αφού το «Στόμα», το στενό κανάλι που συνδέει τη θάλασσα και τον υδροβιότοπο έκλεισε, παγιδεύοντας μεγάλες ποσότητες νερού. Η βοήθεια από τον Δήμο αργούσε και ήρθε τελικά από τον γειτονικό Δήμο Τεμπών και την Δημοτική Κοινότητα Πυργετού. Η Τοπική Κοινότητα Νέων Πόρων ευχαρίστησε σήμερα –μέσω Fb- τον πρόεδρο του Πυργετού, Αθανάσιο Λαίνα, για τη βοήθεια που προσέφερε στον άνοιγμα του «Στόματος», με σκαπτικό μηχάνημα.

 

Όσο για το Δήμο στον οποίο ανήκει η Κοινότητα Νέων Πόρων, μάλλον η αντιπαλότητα Δημόπουλου-Παπανικολάου, έχει παρελθόν και μέλλον, αφού τα παράπονα συνεχίζουν να έχουν βάση και η κοινότητα δεν έχει πια ούτε το όχημα που παρέμενε στην περιοχή για την καθαριότητα και άλλες καθημερινές ανάγκες (λόγω ζημιάς στην τελευταία κακοκαιρία).

 

 

ΥΓ:αν στον υδροβιότοπο εξακολουθούσε να υπάρχει και να λειτουργεί το οικοτουριστικό πάρκο «Τηθύς», κανένα πρόβλημα δεν θα προέκυπτε. Κι αυτό γιατί οι υπεύθυνοί του διατηρούσαν ανοιχτή τη δίοδο του νερού για να μπορούν να εισέρχονται τα ψάρια και οι άλλοι θαλάσσιοι οργανισμοί που αναπαράγονται στον υδροβιότοπο και αποτελούσαν τον κύριο λόγο ύπαρξης του «Τηθύς». Οι θιασώτες της Γέφυρας του Πουθενά και υπέρμαχοι της τάχα ανάπτυξης και ειδικά ο αιρετός που είχε πει το ανεπανάληπτο «ε και να πάθει κάτι κάποιο πουλάκι, δεν χάθηκε ο κόσμος…» ας αναλογιστούν τι σημαίνει για το Θερμαϊκό η απώλεια ενός κύριου τόπου αναπαραγωγής των ειδών του. Και τα πλημμυρισμένα χωράφια.

Και ας μας πει ο αιρετός αν το κενό αυτό μπορεί να αναπληρωθεί με τεχνητούς υφάλους-φετίχ των υπέρμαχων της δήθεν ανάπτυξης, της φοβερής Γέφυρας και πολέμιους του «Τηθύς»…