Τα “δίκτυα” έφτασαν στο εδώλιο

πέντε κατηγορούμενοι

“Δίκτυα αποχέτευσης Δημοτικών Διαμερισμάτων Δίου, Πλατανακίων, Αγίου Σπυρίδωνος, Νέας Εφέσου και Κονταριώτισσας”

Ένα θέμα που απασχόλησε ουκ ολίγες φορές το Δημοτικό μας Συμβούλιο και πυροδότησε άλλες τόσες εντονότατες  αντιπαραθέσεις, πριν καταλήξει σχεδόν ταμπού, βρήκε το δρόμο του προς το ακροατήριο.

 

Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών της Κατερίνης άσκησε ποινική δίωξη κατά πέντε ατόμων με κατηγορίες που αφορούν οικοδομικούς κανονισμούς και παραβάσεις τους στο έργο «Δίκτυα αποχέτευσης Δημοτικών Διαμερισμάτων Δίου, Πλατανακίων, Αγίου Σπυρίδωνος, Νέας Εφέσου και Κονταριώτισσας», μεταξύ Οκτωβρίου 2013 και Μαΐου 2015. Σε Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Κατερίνης παραπέμπονται οι τρεις εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας και οι δύο επιβλέποντες μηχανικοί, της κατασκευάστριας εταιρείας και του κυρίου του έργου, δηλαδή του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Οι παραβάσεις –κατά το κατηγορητήριο- προκάλεσαν κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία ανθρώπων.

 

Είναι γνωστό ότι, μετά από καταγγελίες, υπήρξε έρευνα και πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων για την «υπόθεση των δικτύων» -όπως είναι γνωστή-  , το οποίο είχε κοινοποιηθεί και στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο τον δήμαρχο, Κ. Δημόπουλο. Μάλιστα, σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενημέρωσε ότι το πόρισμα βρίσκεται σε αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και κάλεσε την αντιπολίτευση να ενημερωθεί για το περιεχόμενό του. Έκτοτε, δεν έγινε γνωστό αν και ποιος αναζήτησε αυτή την ενημέρωση, αλλά κανείς δεν επανήλθε στο θέμα, από τη διοίκηση ή την αντιπολίτευση.

 

Η δικάσιμος της υπόθεσης ορίστηκε για την 9η.3.2018 και έχουν κληθεί να καταθέσουν έξι μάρτυρες, ενώ στο στάδιο της προανάκρισης κατέθεσαν ήδη ο δήμαρχος Κ. Δημόπουλος, ο τότε αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Αθανάσιος Καλαϊτζής και ο πρώην δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου.