Πάρε-πάρε-πάρε

νέο "φρούτο"

όποιος τρώει…. ξανατρώει

 

 

 

 

Η παραγωγή δημοσιογραφικών “φρούτων” παγκόσμιας πρωτοτυπίας δεν είναι κάτι νέο στην Πιερία. Στο ξέφραγο μποστάνι των τοπικών ΜΜΕ/”ΜΜΕ”, ό,τι θέλει ο καθείς σπέρνει και τρυγάει… Κυρίως σπέρνει, προκειμένου οι καρποί της σποράς να καταναλωθούν από τους πεινασμένους για ενημέρωση που τελικά τρέφονται με “ενημέρωση”.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, μια νέα πρωτοποριακή και δυναμική “καλλιέργεια” είναι και το “ρεπορτάζ-γιάγμα και κόλλυβα”, αφού έτσι μοιράζεται. Το δημιουργεί “δημοσιογράφος” και -κυρίως- διαφημιστής με το αζημίωτο- και το μοιράζει στα Μέσα/”Μέσα”, για να φαγωθεί και με την όρεξη του δωρεάν. Στον υπόλοιπο πλανήτη, ο δημοσιογράφος παράγει το ρεπορτάζ του και το δημοσιεύει στο Μέσο που εργάζεται ή στο Μέσο που κατέχει ο ίδιος. Κόλλυβα γίνεται το ρεπορτάζ μόνο αν είναι πρακτορείου ειδήσεων.

Στην δυναμική -για κάθε νόσο και κάθε μαλακία- Πιερία, το νέο “φρούτο” εισήχθη από επαγγελματία της πιάτσας που γλίστρησε προς την διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις και δείχνει να ευδοκιμεί και να εξαπλώνεται, με την βοήθεια του καλού καιρού και του άφθονου ποτίσματος της φετινής -με δύο εκλογές- χρονιάς.

Μέχρι στιγμής, το τοπικό “φρούτο” μας κυκλοφορεί σε δύο ποικιλίες, εξίσου γευστικές: την ποικιλία “Χωρίς Υπογραφή”, παραλλαγή της αρχικής “Με Υπογραφή Γιατί Γνωριζόμαστε Χρόνια”, ακόμη πιο ζουμερής και εντυπωσιακής, όπως η ανωνυμία το επιτρέπει.

Η Ε τ Ο συλλέγει -καιρό τώρα- δείγματα των δύο φρούτων και άμεσα θα απευθυνθεί στην σχετική αγορανομία νέων “φρούτων” που διαθέτει -κι εδώ και παντού- δύο αρμόδιες υπηρεσίες: την Ένωση Συντακτών και την Εισαγγελία. ΚΑΙ γιατί αυτά τα ζουμερά “φρούτα” κυκλοφορούν αδασμολόγητα. Αλλά και γιατί η ανωνυμία του “καλλιεργητή” μας στερεί την ευκαιρία να δούμε ποιος/α είναι ο “καλλιεργητής/τρια” που θέλει να κρίνει και να κατακρίνει και να δημιουργεί άποψη, να διαμορφώνει την κοινή γνώμη, ενώ δεν γνωρίζει καν τα ελάχιστα απαραίτητα ελληνικά.-

 

 

ΥΓ: συγχαρητήρια και στους εντολείς των “καλλιεργητών”. Νέο δεν έχουν να προσφέρουν. Μόνο παραλλαγές μαυρογυαλουρικών προϊόντων και την ίδια σαπίλα μ’ αυτή των αντιπάλων τους. Όσο δε για το “εγκληματική αδιαφορία”… δεν στοιχειοθετείται με προσδιορισμούς του επιπέδου “κάμποσοι” και “σε κάποιες περιπτώσεις”… Τέτοιοι… προσδιορισμοί στέλνουν τους χρήστες τους στα δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση, πολύ πιο εύκολα από το πχ “δύο εργαστήρια και 127 έλεγχοι”. Σωστά;;;