Αναπλάσεις και ασφαλτοστρώσεις

στην Κονταριώτισσα

“…Αδιάκοπα συνεχίζει ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος και η Δημοτική Αρχή την κατασκευή έργων ανάπλασης και ασφαλτοστρώσεων σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου…” ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

 

 

Αναπλάσεις και ασφαλτοστρώσεις στην Κονταριώτισσα

 

Αδιάκοπα συνεχίζει ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος και η Δημοτική Αρχή την κατασκευή έργων ανάπλασης και ασφαλτοστρώσεων σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

 

Στο πλαίσιο αυτό, παραδόθηκε στους κατοίκους της Κονταριώτισσας ευρωπαϊκών προδιαγραφών πεζοδρόμιο, μήκους 1.100 μέτρων, το οποίο εκτείνεται σε όλη την Περιμετρική Οδό και συνδέει τον οικισμό, από τη νότια πλευρά με το Λύκειο και τα γραφεία της ΠΕΣΚΟ και από τη βόρεια πλευρά με το Δημαρχείο.

 

Στο δάπεδο του πεζοδρομίου τοποθετήθηκαν έγχρωμοι κυβόλιθοι και στις διασταυρώσεις κατασκευάστηκαν ράμπες ΑΜΕΑ.

 

Η ολοκλήρωση του πεζοδρομίου, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης σε όλο το μήκος της περιμετρικής οδού, δημιουργεί μια ζώνη ασφαλούς κυκλοφορίας των πεζών, ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν με ασφάλεια να μεταβαίνουν στους προορισμούς τους.

 

Επίσης ασφαλτοστρώθηκαν εντός του οικισμού, τέσσερεις οδοί, οι δύο στην περιοχή του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, ένας κάθετα στον κεντρικό δρόμο και ένας όπισθεν των εγκαταστάσεων της ΠΕΣΚΟ.

 

Επισημαίνουμε ότι στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 δημοπρατείται νέο «πακέτο» ασφαλτοστρώσεων και κρασπεδώσεων, όπου περιλαμβάνονται και οι υπόλοιποι χαλικόστρωτοι οδοί εντός του οικισμού, σε τήρηση της δέσμευσης του Δημάρχου για κάλυψη του συνολικού αστικού οδικού δικτύου με άσφαλτο.

 

 Λιτόχωρο, 12 Σεπτεμβρίου 2018
Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

 

 

Σημείωση ΕτΟ:

η παραπάνω είναι η επίσημη ενημέρωση. Ώρες μετά, ανεπίσημα-μέσω FB, ο δήμαρχος ενημέρωσε και για ένα ακόμη έργο που δεν εμφανίζεται στην επίσημη ενημέρωση. Την ασφαλτόστρωση του προαυλίου της ΠΕΣΚΟ. Αλλά αυτό, όπως και πάμπολλα άλλα, είναι … λεπτομέρειες… Δεν είναι;