Απόψε στη Θεσσαλονίκη

η ομιλία του πρωθυπουργού

και οι ταυτόχρονες αντισυγκεντρώσεις των μακεδονικών “κίτρινων γιλέκων” – (δείτε την ομιλία ζωντανά από την ΕτΟ)

 

 

 

Προσκλητήριο Δημοκρατίας” για τη συγκρότηση μετώπου απέναντι στην ακροδεξιά και το φασισμό, απευθύνει απόψε από τη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με εφ’ όλης της ύλης ομιλία, στη συγκέντρωση που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στις 7.30 το απόγευμα στο Παλαί ντε Σπορ.

Η ομιλία του με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό» έχει στόχο να απαντήσει σε όσα διακινούνται -ειδικά στη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη- για την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και την πορεία της χώρας μετά την επιτροπεία . Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα προτείνει συστράτευση δυνάμεων κατά του σκοταδισμού και της οπισθοδρόμησης, επισημαίνοντας την διαφορά πατριωτισμού -που εκφράζει σήμερα η Αριστερά- και πατριδοκαπηλίας -των δυνάμεων που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις ευαισθησίες μεγάλου τμήματος του πληθυσμού της Βορείου Ελλάδος για το Ονοματολογικό.

Η έλευση Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη είναι ήδη λόγος να οργανωθούν αντισυγκεντρώσεις, ταυτόχρονα με την ομιλία στο Παλαί ντε Σπορ, με κύρια αυτή που οργανώνουν οι πολέμιοι της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο Λευκό Πύργο, οι οποίοι καλούν και στη χρήση κίτρινων γιλέκων, ενώ ο «Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» σχεδιάζει αντισυγκέντρωση εντός του χώρου της ομιλίας.

 

 

Ομιλία στην πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, της αρμονικής συνύπαρξης των διαφορετικών παραδόσεων και των πολιτισμών είναι εδώ και στέλνει μήνυμα ελευθερίας και δημοκρατίας. Ομιλία στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης. #ΒαρδαρηςΔημοκρατιας

Gepostet von Alexis Tsipras am Freitag, 14. Dezember 2018