Για την επέτειο της Επανάστασης

του 1821

199 χρόνια μετά και σε καιρό θανατηφόρου πανδημίας

 

 

Αθήνα, 25.3.2020

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η εθνική επέτειος βρίσκει, φέτος, τη χώρα μας σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν την γιορτάζουμε σε δρόμους και πλατείες. Αλλά την τιμούμε από το σπίτι μας. Με τις σημαίες μας να κυματίζουν ψηλά και τη σκέψη μας στον αγώνα των προγόνων μας για Ελευθερία. Όμως με συνείδηση ότι ο εχθρός, τώρα, είναι η πανδημία. Απέναντί της θα παρελάσουν, σήμερα, η ισχύς και η ενότητά μας. Σ’ αυτό το μέτωπο κρίνεται ο πατριωτισμός της ευθύνης. Και εκεί δοκιμάζεται στην πράξη, και όχι στα λόγια, η κοινωνική αλληλεγγύη. Γιατί όλοι είμαστε ίσοι σε τούτη τη μάχη.

Η φροντίδα της Πολιτείας απευθύνεται στον κάθε πολίτη. Κι αυτός, με τη σειρά του, αναλαμβάνει το δικό του μερίδιο προσφοράς. Αυτή είναι η άλλη όψη της δύναμής μας στον πόλεμο εναντίον της κοινής απειλής. Κανείς μόνος. Αλλά όλοι από την ίδια θέση, στην πρώτη γραμμή.

Πριν από 200 χρόνια οι Έλληνες διεκδίκησαν και έγιναν από υπόδουλοι ελεύθεροι. Και από υπήκοοι, πολίτες. Συγκρότησαν Έθνος. Και ίδρυσαν κράτος Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης. Αυτές τις μεγάλες αξίες καλούμαστε να δικαιώσουμε, στις μέρες μας, με ένα νέο περιεχόμενο, αυτό της αμοιβαίας ευθύνης. Γιατί μόνο οι ενωμένοι λαοί μπορούν να ξεπερνούν τις δυσκολίες. Κανένα κοινωνικό οικοδόμημα δεν στέκει χωρίς το θεμέλιο της Υγείας. Και κανείς πολίτης δεν θα είναι καλά αν και οι γύρω του δεν είναι καλά.

Αυτή τη μεγάλη ημέρα, λοιπόν, μετουσιώνουμε την εθνική μνήμη σε ευθύνη για το παρόν. Με πειθαρχία στεκόμαστε δίπλα στην Πολιτεία. Όπως κι αυτή μάχεται δίπλα μας. Γιατί την ίδια «αρετή και τόλμη» που ήθελε η ελευθερία τότε, απαιτεί και ο αγώνας σήμερα. Όσο πιο γρήγορα κερδίζονται οι μικρές και μεγάλες αναμετρήσεις με τον Κορονοϊό,  τόσο ταχύτερα θα κερδηθεί και ο πόλεμος. Απώλειες έχουμε και θα έχουμε. Και η οικονομία μας θα υποφέρει. Αλλά χρέος μας είναι να περιορίσουμε τον πόνο στο ελάχιστο. Και να επιμερίσουμε το κόστος της προσαρμογής στην νέα οικονομική πραγματικότητα με τρόπο δίκαιο.

Συμπατριώτες μου, παντού στη χώρα,

Οι οπλαρχηγοί και οι πυρπολητές του καιρού μας είναι οι γιατροί κι οι νοσηλευτές: Οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες. Οφείλουμε να τους εξοπλίσουμε με τα πολεμοφόδια που σώζουν ζωές. Και να τους δώσουμε δύναμη και φρόνημα, πειθαρχώντας στις συστάσεις τους: Δεν κυκλοφορούμε, μένουμε σπίτι! Έτσι τιμούμε φέτος την εθνική επέτειο.

Το 1821 οι πρόγονοί μας ενώθηκαν, ξεσηκώθηκαν και απελευθέρωσαν την πατρίδα. Και οι επόμενες γενιές την ξανάχτισαν και την μεγάλωσαν. Σήμερα, τα παιδιά της αγρυπνούν σε άλλα μέτωπα: Στα σύνορα, στα νοσοκομεία, στην καθημερινότητα. Σε αυτούς τους συμπολίτες μας της πρώτης γραμμής, απευθυνόμαστε με τα λόγια του εθνικού μας ποιητή: «Η δύναμη σου πέλαγο, η θέλησή μου βράχος».

Η διεθνής συγκυρία, ωστόσο απλώνει τα μηνύματα της Ελληνικής Επανάστασης και πέρα από σύνορα. Και αν, τότε, το κύμα του Φιλελληνισμού υπήρξε πανευρωπαϊκό, σήμερα επιστρέφει ως το ζητούμενο μιας νέας Ευρώπης.  Αυτής που δεν θα περιοριστεί στην κοινή υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης. Αλλά, κυρίως, θα στηρίξει την οικονομική αναγέννηση μετά από αυτήν.  Ποτέ η σημασία της Ενωμένης Ευρώπης δεν ήταν μεγαλύτερη. Ήρθε η ώρα να την αξιοποιήσει προς όφελος όλων των πολιτών της.

Συμπατριώτες μου,

Ένας είναι, τώρα, ο δικός μας αγώνας: Να κρατήσουμε την Ελλάδα δυνατή και τους Έλληνες υγιείς. Η πανδημία θα μας κοστίσει. Θα μας αφήσει, όμως, νικητές και πιο ώριμους. Χαλυβδωμένους όσο ποτέ για να ξαναπάμε την πατρίδα μπροστά.  Η δοκιμασία που βιώνουμε απελευθερώνει ήδη δυνάμεις του λαού μας που βρίσκονταν σε λήθαργο. Μέσα στην κρίση οι δομές μας εκσυγχρονίζονται. Η τεχνολογία ταξιδεύει παντού, αλλάζοντας τον τρόπο που εργαζόμαστε. Αλλά και μειώνοντας τη γραφειοκρατία. Ο εθελοντισμός ριζώνει. Εμείς οι ίδιοι λειτουργούμε, πλέον, πιο ομαδικά και πειθαρχημένα.  Και χτίζουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης στο κράτος, που στα δύσκολα δείχνει ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.  Όλα αυτά θα είναι τα όπλα μας για την επόμενη μέρα. Τα πολύτιμα εργαλεία με τα οποία θα ξαναχτίσουμε ό,τι και αν χάθηκε.  Και του χρόνου, όταν αυτή η περιπέτεια θα είναι παρελθόν, θα γιορτάσουμε υπερήφανοι, τους δύο αιώνες ελευθερίας μας.

Καλή δύναμη, και Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους!

 


 

Μήνυμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την 25η Μαρτίου

Έναν χρόνο πριν από τη συμπλήρωση δύο αιώνων από την Ελληνική Επανάσταση, η πατρίδα μας βρίσκεται μπροστά σε δύσκολες προκλήσεις:

Η επέλαση του κορωνοιού στη δημόσια υγεία, οι οικονομικές επιπτώσεις που θα φέρει η πανδημία, οι αναταράξεις στην Ε.Ε. που ακόμη δεν λέει να καταλάβει ότι οικοδομήθηκε στην αρχή της αλληλεγγύης, αλλά και η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα εν μέσω της κορύφωσης της προσφυγικής κρίσης.

Χθες ενημερωθήκαμε για τη μονομερή κατάθεση συντεταγμένων από την Τουρκία, σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη κλιμάκωση της έντασης.

Η Ελλάδα πλέον έχει κάθε λόγο να ασκήσει τα δικαιώματά της για την κατάθεση συντεταγμένων.

Ωστόσο, όποτε και αν το πράξει, θα πρέπει πρώτα να έχει δοθεί ένα αυστηρό μήνυμα από την Ευρώπη, ότι μονομερείς ενέργειες όπως αυτή οδηγούν σε κυρώσεις.

Και η Τουρκία θα πρέπει να κατανοήσει ότι διάλογος χωρίς σεβασμό δεν μπορεί να υπάρξει.

Ότι τα επικίνδυνα παιχνίδια δεν θα πετύχουν.

Και ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα σταθούμε ενωμένοι στην προάσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου.

Ευτυχώς, την ίδια προκλητικότητα δεν αντιμετωπίζουμε πια στα βόρεια σύνορά μας, χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Και χθες, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – μαζί και η Ελλάδα – άναψαν πράσινο φως στη Βόρεια Μακεδονία και στην Αλβανία για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Μια περιοχή, που μόλις πριν λίγα χρόνια βυθιζόταν στις κρίσεις, σήμερα αλλάζει κεφάλαιο, αποκτά σαφή ευρωπαϊκή προοπτική και κάνει βήματα προς τη σταθερότητα.

Όμως πέρα από τις εξωτερικές προκλήσεις, η μεγάλη πρόκληση των καιρών μας είναι η αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Ένα μέτωπο ζωής είναι πιο αναγκαίο από ποτέ.

Για την υγεία όλων, και για την κοινωνική συνοχή.

Για να μη μείνει κανένας αβοήθητος, ιδιαίτερα από τις κοινωνικά πιο ευάλωτες ομάδες.

Για να μην επιστρέψουμε στις άδικες πολιτικές που οδήγησαν στην πρόσφατη οδυνηρή οικονομική κρίση.

Για να μην ξαναγίνει η Πολιτεία εχθρός των πολλών.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει μάχη στην Ευρώπη για να ληφθούν γενναίες αποφάσεις, απέναντι στις νεοφιλελεύθερες συνταγές.

Να σταθεί δίπλα σε χώρες που ζητάνε μια νέα Ευρώπη ανάπτυξης και κοινωνικής μέριμνας.

Ενώ στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, πρέπει να καταλάβουν πως οφείλουμε να αλλάξουμε πολλά, αν θέλουμε η Ευρώπη να παραμείνει ενωμένη και ισχυρή.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Το 21 υπήρξε πάντοτε πηγή έμπνευσης στους αγώνες για ελευθερία και δικαιοσύνη.

Μας διδάσκει ότι ένας μικρός λαός, όταν είναι ενωμένος και δεν είναι προβλέψιμος και πειθήνιος, κερδίζει αυτά που δικαιούται.

Μας θυμίζει, τέλος, ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η πατρίδα μας, αλλά και οι αξίες μας.

Και ότι το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο.

Χρόνια πολλά και καλή δύναμη σε όλους και σε όλες!

 


 

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου είναι το εξής:

 

«Σήμερα η διπλή επέτειος της 25ης Μαρτίου βρίσκει τη χώρα και την κοινωνία μας μπροστά σε μια πρωτοφανή και κρίσιμη συγκυρία, που όμως δεν πρέπει να μας λυγίσει. Φέτος, μένουμε σπίτι και υψώνουμε την ελληνική σημαία για όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι, αλλά και για όλους εκείνους που αυτή την ώρα δίνουν τη μεγάλη μάχη για την υγεία μας και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, κρατώντας όρθια την Ελλάδα. Την 25η Μαρτίου του 1821 η πίστη, η ενότητα, η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας των Ελλήνων έκαναν θαύματα. Την 25η Μαρτίου φέτος, ας το επαναλάβουμε. Ενωμένοι θα βγούμε και πάλι νικητές! Χρόνια πολλά σε όλους, χρόνια πολλά Ελλάδα!».

 


 

Χαιρετισμός της βουλεύτριας Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

 

Εορτάζοντας εφέτος την επέτειο 199 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, είναι εξαιρετικά επίκαιρο να θυμηθούμε τις αξίες για τις οποίες έδωσαν τις ζωές τους οι πρόγονοί μας.

Δεν ήταν μόνον η αποτίναξη της Τουρκικής κατοχής, αλλά η ανάγκη για την κατάκτηση των ατομικών και των κοινωνικών ελευθεριών σε όλες τους τις εκφάνσεις, όπως στην θρησκεία, την οικονομική ζωή, τον πολιτισμό.

Ήταν η αφυπνισμένη από τους λαμπρούς Έλληνες του εξωτερικού ανάγκη για πρόοδο και αυτοπροσδιορισμό, για λαϊκή κυριαρχία. Ο λαός μας, οι γονείς, οι γιαγιάδες μας και οι παππούδες μας και πριν από αυτούς οι δικοί τους, δεν έπαψαν να αγωνίζονται, καθείς στην εποχή του, ενάντια σε κάποιο άλλο εχθρό.

Ας σταθούμε με ευλάβεια στο βασανισμένο αυτό λαό μας και την ιστορία μας, που πολλά από τα παραπάνω χρειάστηκε να τα κατακτήσουμε δύο και τρεις φορές, και ας έχουμε και σήμερα ως πυξίδα μας, την αγάπη τους στην ελευθερία, τη ζωή, την αξιοπρέπεια.

 


Κατερίνη, 24.03.2020

25η Μαρτίου:
Ημέρα εθνικής μνήμης και επέτειο αναγέννησης του Ελληνισμού.
Ημέρα θρησκευτικής κατάνυξης για τον ορθόδοξο εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Σοφία Μαυρίδου:

«Είμαστε εις το «εμείς» κι’ όχι εις το «εγώ», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, αναφερόμενος στους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους το 1821. Το μήνυμά του, όμως, διαχρονικά ισχύει και σήμερα, με τους αντίστοιχους «στρατηγούς» να μας παροτρύνουν να μείνουμε στο σπίτι, για να επιβιώσει το έθνος μας.

Η 25η Μαρτίου, αποτελεί αφενός αποτελεί ημέρα εθνικής μνήμης και επέτειο αναγέννησης του Ελληνισμού αφετέρου ημέρα θρησκευτικής κατάνυξης για τον ορθόδοξο εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Σήμερα στην απόλυτα δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία που ζούμε, υπερασπιζόμενοι τις διαχρονικές αξίες της, με ομοψυχία, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, ατομική ευθύνη για το κοινωνικό σύνολο, εμπιστοσύνη και τιμιότητα στον συνάνθρωπό μας, ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει και ένα άλλο – τρίτο – μήνυμα. Όλοι μαζί ενωμένοι, αλλά μακριά ο ένας από τον άλλον σε έναν διαρκή αγώνα από όλους μας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις που προκύψανε από την σύγχρονη πανδημία.

Μπορεί να τιμούμε διαχρονικά τους ήρωες του 1821 ταυτόχρονα με την Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού, με αδιάσπαστη ιστορική μνήμη, εθνική ενότητα και αυτοσυνειδησία, ωστόσο, σήμερα τιμούμε, επίσης, και  τους σύγχρονους ήρωες, τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που κρατούν στα σύνορά μας και σε κάθε σημείο της επικράτειας ψηλά την Ελληνική σημαία, επαγρυπνώντας για την προάσπιση των κυριαρχικών μας συμφερόντων αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των μονάδων υγείας για τον υπέρτατο αγώνα που δίνουν ώστε να διατηρήσουν όλους μας στη ζωή και να βγούμε, κατά το δυνατόν, αλώβητοι από την πανούκλα του COVID-19.

Στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας η πολιτεία, παρότι αναγνωρίζει την σπουδαιότητα της διπλής εορτής, για πρώτη φορά και για καθαρά προληπτικούς λόγους, θα ματαιώσει την τέλεση της καθιερωμένης Δοξολογίας, την κατάθεση στεφάνων αλλά και την διεξαγωγή των καθιερωμένων μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων. Επισημαίνεται ότι η ματαίωση των ανωτέρω εκδηλώσεων ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες του Έθνους και την Υπεραγία Θεοτόκο.

Για να είμαστε όλοι μαζί του χρόνου και με την δέουσα μεγαλοπρέπεια να εορταστούν τα 200 έτη από την εθνική παλιγγενεσία καθώς και για ακόμα μία φορά να αποδοθούν τιμές στην Παναγία, πρέπει με θρησκευτική ευλάβεια αλλά και στρατιωτική πειθαρχία, για φέτος, να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

 


 

 

Μήνυμα του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

 

Τιµούµε την επέτειο της Επανάστασης του 1821, του μεγαλύτερου ιστορικού γεγονότος  της νεότερης ιστορίας μας, που οδήγησε το υπόδουλο έθνος  μας στην ανεξαρτησία και την κρατική συγκρότηση.

Μαζί µε την εθνική µας επέτειο γιορτάζουµε και τον Ευαγγελισµό της Θεοτόκου, που συµβολικά ταυτίστηκε µε την επανάσταση του λαού, για να υποδηλώσει ότι το ευαγγέλιο της σωτηρίας του ανθρώπου εξοµοιώνεται µε τη λύτρωση του έθνους από τη σκλαβιά.

Φέτος η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας συμπίπτει με την ιδιαίτερα δύσκολη εθνική και διεθνή συγκυρία. Η χώρα μας υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και ταυτόχρονα βρίσκεται σε «πόλεμο ζωής  με έναν αόρατο και ύπουλο  εχθρό». Ο πατριωτισμός μας σήμερα, ανάγκη είναι να εκφραστεί, όχι μόνο με τη  φιλοπατρία, αλλά και με  την εθνική ομοψυχία, την κοινωνική συνοχή, τη συνέπεια σε αρχές και θεσμούς, τη σύνεση και την ευθύνη – συλλογική και ατομική. Αναβαπτιζόμαστε λοιπόν, στο μεγαλείο της ψυχής των επαναστατημένων Ελλήνων του παρελθόντος,    για να αντλήσουμε θάρρος και   δύναμη για τις μάχες του παρόντος.

Χρόνια πολλά.

Βαγγέλης Γερολιόλιος
Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου

 


 

Μήνυμα Πέτρου Κιάφα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

 Συνδημότες και συνδημότισσες

Σήμερα για την πατρίδα μας είναι διπλή γιορτή, θρησκευτική και εθνική. Φέτος, οι νεότερες γενιές των Ελλήνων αντιλαμβάνονται τη διπλή σημασία της ημέρας. Η πατρίδα μας καλείται να αντιμετωπίσει και να βγει νικήτρια από τον ακήρυχτο πόλεμο που λαμβάνει χώρα στα Ανατολικά σύνορα της χώρας. Ο αντίπαλος; ο ίδιος που αντιμετωπίσαμε το 1821 και που όλοι ευχόμαστε η αναμέτρηση αυτή να έχει την ίδια ευτυχή έκβαση που είχε 200 χρόνια πριν.

Στο εσωτερικό της χώρας, ο λαός δίνει μάχη με ένα αόρατο εχθρό, τον Covid -19. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δίνει τις μάχες με ομοψυχία.

Σήμερα ,λόγω δυσχερειών, δε θα εορταστεί η 25η Μαρτίου , δε θα γίνουν παρελάσεις, δε θα υπάρξουν εκδηλώσεις μνήμης. Αποδεικνύουμε, ωστόσο, στην πράξη ότι είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα σύνορα μας με αυτοθυσία.

Ελληνίδες, Έλληνες, οι εκκλησίες μας μπορεί να είναι κλειστές ,λόγω ιού ,όμως, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τον Χριστό στην καρδιά μας και ζητάμε την προστασία του για τον καθένα από εμάς, πρωτίστως , όμως, για την προστασία της πατρίδας, γιατί εμείς θα περάσουμε από αυτόν τον κόσμο και θα ξεχαστούμε ,η Πατρίδα, όμως, θα μείνει.

Κλείνουμε παραφράζοντας τα λόγια του Κολοκοτρώνη: Έλληνες, μη φοβάστε. Ο θεός έχει βάλει την υπογραφή του για τη Σωτηρία της Ελλάδας και Αυτός δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του.

 


 

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

 

«Κάλεσμα πάνδημης αλληλεγγύης κατά της πανδημίας

Μένουμε σπίτι & ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ ως μήνυμα ελπίδας και ειλικρινούς πατριωτισμού!»

Η 25η Μαρτίου, διπλή εορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αποτελεί διαχρονικό σύμβολο των αγώνων των Ελλήνων, ημέρα αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησης για το λαό μας.

Στη φετινή επέτειο μπορεί για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας να ματαιώθηκαν, όπως ήταν επιβεβλημένο, οι παρελάσεις και οι δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς, αυτό όμως, ουδόλως εμποδίζει – στη δύσκολη αυτή συγκυρία – τον απανταχού ελληνισμό να εμψυχώνεται και να αντλεί παραδείγματα από το ιστορικό δίδαγμα των ηρωικών προγόνων μας.

Όπως στις κορυφαίες εκείνες ώρες, οι Έλληνες μπήκαν στον αγώνα ενωμένοι, έτσι και σήμερα, όλοι μαζί με πάνδημη συσπείρωση, ομοψυχία και αλληλεγγύη δίνουμε τη μάχη κατά της πανδημίας προστατεύοντας ο ένας τον άλλο. Παράλληλα, εκφράζουμε τη βεβαιότητα, ότι, η Ελλάδα με υψηλό φρόνημα ξέρει να δίνει παντού και να κερδίζει ασύμμετρες μάχες κατοχυρώνοντας την ειρήνη, την ασφάλεια, την εθνική και κοινωνική συνοχή.

Επιπλέον, ήδη στο Δήμο Κατερίνης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε για την επόμενη χρονιά, σε συνεργασία με αρχές και εμπλεκόμενους φορείς, είμαι βέβαιος, ότι, το μήνυμα της ξεχωριστής επετείου του «2021», θα φθάσει σε κάθε γωνιά του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

Με τα λόγια αυτά και ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής σε όλους όσοι υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους την πατρίδα, ως μήνυμα πίστης, ελπίδας και ειλικρινούς πατριωτισμού, σας καλώ να μείνουμε σπίτι & να ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ. Χρόνια πολλά σε όλους. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!

 


 

Μήνυμα Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής Πιερίας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Η επέτειος του ‘21 δεν είναι μόνο για να θυμόμαστε και να τιμούμε τους αγωνιστές, αλλά και για να κοιτάμε μπροστά και να αγρυπνούμε. Αντλούμε δύναμη, εμπνεόμαστε από τα διδάγματα για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις του σήμερα  .
  Τα εθνικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Και δικό μας χρέος προς την πατρίδα, την Ιστορία, το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας είναι να τα υπερασπίσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι.
Χρόνια πολλά  σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες .