Η Πιερία αποχαιρέτησε σήμερα τον Διονύση Αγοραστό

πρόεδρο της ΤΚ Παντελεήμονα και στέλεχος του ΚΚΕ

Πάνδημη εκδήλωση αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης ήταν τελικά ο σημερινός αποχαιρετισμός…

Πάνδημη εκδήλωση αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης ήταν τελικά ο σημερινός αποχαιρετισμός της νότιας Πιερίας, στον πρόεδρο της ΤΚ Παντελεήμονα και στελέχους του ΚΚΕ, Διονύση Αγοραστού, που «έφυγε» νωρίς, αφού πάλεψε καιρό πολύ με την επάρατο.

 

 

Ο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου κατακλύστηκε από συμπολίτες και μη, αιρετούς και στελέχη κομμάτων, συνδικαλιστές και –κυρίως- από ανθρώπους που αναγνώριζαν για μία ακόμη φορά, την προσφορά, τον χαρακτήρα και τον βίο του «προέδρου», «του Διονύση», του συντρόφου. Τρεις επικήδειοι κάλυψαν κάθε πτυχή του ανθρώπου, του αιρετού και του στελέχους του ΚΚΕ, χωρίς να μπορεί κανείς να αντιληφθεί πότε και ποιος ομιλητής αναφερόταν σε ποια από τις παραπάνω ιδιότητες. Το κόμμα στο οποίο στρατεύτηκε από νεαρή ηλικία ο Διονύσης Αγοραστός εκπροσώπησε η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» -με την οποία αναδείχτηκε στο πιο πρόσφατό του αξίωμα-, Κατερίνα Κουρίτα. Ο δεύτερος επικήδειος απευθύνθηκε από τον εφημέριο του Νέου Παντελεήμονα και ο τελευταίος ήταν αυτός του δημάρχου, Δίου-Ολύμπου, Κωνσταντίνου Δημόπουλου. Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κος Γεώργιος.

 

 

 

Ο αποχαιρετισμός του ΚΚΕ στο Διονύση Αγοραστό
«Η είδηση, σύντροφε μας Διονύση, ότι «έχασες» τη σκληρή μάχη , που έδινες για τη ζωή, το τελευταίο διάστημα, και ότι «φεύγεις» από κοντά μας , μας γέμισε με μεγάλη θλίψη κι απέραντο πόνο.
Η γενναιότητα, όμως, που έδωσες αυτή την άνιση μάχη αποτελεί παράδειγμα, μας δίνει δύναμη να σταθούμε όρθιοι, εδώ δίπλα σου, και να τραβήξουμε μπροστά, όπως μπροστά τραβούσες και συ πάντα στη ζωή σου.
Γιατί για σένα δεν υπήρχαν δυσκολίες, δισταγμοί, πισωγυρίσματα. Ποτέ δεν έλεγες την λέξη «κουράστηκα»! Έτρεχες παντού! Σε κάθε κάλεσμα του κόμματος έδινες πρώτος το παρόν.
Ούτε για μια στιγμή δεν ταλαντεύτηκες.
Έμεινες πιστός και αγωνιζόσουν για τα ανώτερα ιδανικά που υπηρετεί το ΚΚΕ, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Με συνέπεια, επιμονή και αυταπάρνηση έδινες τη μάχη για τη διάδοση των θέσεων του κόμματος.
Τίμησες μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής σου αυτά τα ιδανικά με την ιδιότητα του στελέχους του ΚΚΕ.
Βοήθησες το κόμμα από όποια χρέωση κι αν είχες, γραμματέας της κομματικής οργάνωσης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ, υποψήφιος βουλευτής.
Τίμιος, σεμνός, ευθύς, λεβέντης, απλός, και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.
Ποιος σου ζήτησε βοήθεια και δεν την πρόσφερες απλόχερα; Έσχιζες γη και ουρανό για να βοηθήσεις τους πάντες. Ήσουν εκεί που υπήρχε ανάγκη. Ήσουν εκεί για όλους. Ήσουν ο Διονύσης μας.
Η ενασχόλησή στου με τα κοινά σου έδινε ζωή. Ήσουν από τα ιδρυτικά στελέχη του Πολιτιστικού Συλλόγου του Παντελεήμονα καθώς και Πρόεδρος του. Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου αιμοδοσίας Παντελεήμονα «Ελπίδα», μέλος στους δασικούς και αγροτικούς συλλόγους του χωριού, ενώ το τελευταίο διάστημα ήσουν Πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού. Υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δίου-Ολύμπου εκλέχτηκες Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Παντελεήμονα στις τελευταίες τοπικές εκλογές.
Ως Πρόεδρος του Παντελεήμονα σχεδίαζες με το μυαλό, ιεραρχούσες τα έργα που θα έπρεπε να γίνουν στο χωριό και τα διεκδικούσες γιατί είχες πάντα μέλημα σου να προκόψει αυτός ο τόπος.

Η αγωνιστική σου αξιοπρέπεια και προσφορά, η αναγνώριση της δράσης σου, η αγάπη και η εκτίμηση όλων μας για σένα, ας είναι μικρή παρηγοριά για την αγαπημένη σου σύντροφό Μαρία και τις κόρες σου.
Φεύγεις πολύ νωρίς, σύντροφε. Φεύγεις όμως ήρεμος και χαμογελαστός όπως πάντα. Με ήσυχη τη συνείδηση.
Το χρέος σου το ’κανες και με το παραπάνω.
Οι χωριανοί σου είναι περήφανοι που από ανάμεσά τους βγήκε μια τέτοια προσωπικότητα, ένας αγωνιστής σαν κι εσένα.
Ένας Άνθρωπος με το «Α» κεφαλαίο.
Οι σύντροφοί σου στο κόμμα, μέσα στον πόνο μας για το κενό που μας αφήνεις, είμαστε περήφανοι για σένα. Τίμησες με το παραπάνω τον βαρύ τίτλο του μέλους του ΚΚΕ.
Έδειξες πως και σε εποχές σήψης και ενσωμάτωσης, τα δικά μας ιδανικά και οι αξίες, τα ιδανικά του ΚΚΕ, έχουν τη δύναμη να βγάζουν ανθρώπους σαν κι εσένα. Κομμουνιστές με όλη τη σημασία της λέξης.
Σ’ αποχαιρετάμε υπογραμμίζοντας αυτό που και εσύ ξέρεις πολύ καλά. Η ζωή σου δε χάθηκε. Καταξιώθηκε στον αγώνα σου. Το παράδειγμά σου είναι μεγάλη παρακαταθήκη αλλά και βαρύ φορτίο για μας.
Εσύ, σύντροφε μας, όσες φορές κι αν θα ζούσες, θα έπαιρνες την ίδια στράτα, θα περπατούσες την ίδια δύσκολη ανηφοριά.
Μαζί με το λαό σαν γνήσιο παιδί του λαού.
Καλό ταξίδι, σύντροφε μας.»

Το βιογραφικό του Διονύση Αγοραστού

  kke

KOMMATIKH OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΓΝΑΤΙΑ 89 – 54635 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ: 2310 286.580 – FAX: 2310 286.581 – email: press@kkekmak.gr

                                                                                                                                                                 Θεσσαλονίκη 15.11.15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφός μας Διονύσης Αγοραστός, αφού πάλεψε σκληρά με την επάρατο νόσο.
Ο σ. Διονύσης Αγοραστός γεννήθηκε το 1954 στον Παντελεήμονα Πιερίας. Από νεαρή ηλικία συμμετείχε ενεργά στα κοινά του τόπου. Ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του Πολιτιστικού Συλλόγου του Παντελεήμονα, καθώς διατέλεσε και πρόεδρος του, και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου αιμοδοσίας Παντελεήμονα, «Ελπίδα». Υπήρξε ενεργό μέλος στους δασικούς και αγροτικούς συλλόγους του χωριού, ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού.

Διατέλεσε γραμματέας της κομματικής οργάνωσης του Παντελεήμονα, καθώς και μέλος της Τομεακής Οργάνωσης Πιερίας του ΚΚΕ. Ήταν υποψήφιος βουλευτής του κόμματος το 2007, το 2009 το 2012 και το 2015. Ήτα υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δίου-Ολύμπου και εκλέχτηκε Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Παντελεήμονα, στις τελευταίες τοπικές εκλογές.

Ήταν πρωτοπόρος αγωνιστής για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών, όλου του λαού της περιοχής. Χωρίς να υπολογίζει δυσκολίες, με αγωνιστική σεμνότητα, τίμησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του ΚΚΕ.
Η προσωπικότητα του είχε μεγάλη απήχηση σε όλο το νομό. Κύριο μέλημα του, οι σύγχρονες ανάγκες του λαού του τόπου μας και η πάλη του να τις κατακτήσει. Όσοι τον γνώρισαν θα τον θυμούνται και θα τιμούν την μνήμη του για πάντα. Σεμνός αγωνιστής, μπροστάρης στους αγώνες, αταλάντευτος και πιστός κομμουνιστής μέχρι το τέλος. Αγαπούσε τους ανθρώπους και τον αγαπούσαν. Το παράδειγμα του, θα μας εμπνέει και θα μας δίνει δύναμη στους δύσκολους αγώνες που βρίσκονται ακόμη μπροστά μας.
Η απώλεια του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Πάντα στη μνήμη μας θα κρατάμε μια θέση για τον σ. Διονύση.
Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας και η Τομεακή Οργάνωση Πιερίας του ΚΚΕ εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύντροφο Μαρία και στις κόρες του Κατερίνα και Ηλέκτρα.

                                                                                                                                 Επιτροπή Περιοχής
Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

                                                                                                                                                Τομεακή Επιτροπή
Πιερίας του Κ.Κ.Ε.