ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

«Νέκρωσε» σήμερα η Πιερία, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα από την 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κατά του προϋπολογισμού και του ασφαλιστικού

«Νέκρωσε» σήμερα η Πιερία, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα από την 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κατά του προϋπολογισμού και του ασφαλιστικού και στην οποία συμμετέχουν οι περισσότερες κλαδικές συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας. Ταυτόχρονα με τη σημερινή 24ωωρη απεργία, το προσωπικό του ΕΚΑΒ απέχει πανελλαδικά από τα καθήκοντά του για τρεις μέρες, από χθες ως αύριο 4.12.2015, διεκδικώντας αιτήματα των εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Οι δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας κήρυξαν απεργία για τις 2.12.2015, προκειμένου σήμερα οι δημοσιογράφοι να καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ολοκληρώθηκαν στην Κατερίνη οι μόνες –σε όλο το νομό- εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, με συγκεντρώσεις και πορείες ξεχωριστές, του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του ΠΑΜΕ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της απεργίας στη λειτουργία του δημόσιου τομέα.

 

Χθες, με ανακοίνωσή της η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε συμμετοχή στη σημερινή απεργία, αναπαράγοντας το κείμενο του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του κόμματος:

 

Ανακοίνωση – Κάλεσμα του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του Σύριζα για την απεργία της 3ης Δεκέμβρη

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, τους/τις άνεργους/ες, τους/τις συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη.
Οι λαϊκοί αγώνες, τα κοινωνικά κινήματα και οι εργατικές διεκδικήσεις αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για μια πραγματική δημοκρατία, για την ανατροπή της βαριάς κληρονομιάς που έχει αφήσει η υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των τελευταίων χρόνων. Μέσα από τις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες του κόσμου της δουλειάς μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτό το στοίχημα για μια διαφορετική πορεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα. Να απαντήσουμε στους καθημερινούς εκβιασμούς εργοδοσίας και νεοφιλελεύθερων πολιτικών και οικονομικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας.
Οι εργαζόμενοι μέσα από τη συμμετοχή τους στην Απεργιακή κινητοποίηση να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις πολιτικές εξελίξεις. Για την προστασία και την ενίσχυση των ταξικών τους συμφερόντων, να δρομολογήσουν λύσεις σε προοδευτική κατεύθυνση στο μείζον θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτρέποντας μειώσεις συντάξεων και παροχών.
Μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής πολιτικής που είχε ως αποτέλεσμα την απομείωση των συντάξεων από 20% έως και 55%, σήμερα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και ιδιαίτερα οι νέοι/ες διεκδικούν να δρομολογηθεί μια λύση στο Ασφαλιστικό που στο επίκεντρό της θα είναι ο καθολικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας της ασφάλισης, η προστασία των δικαιωμάτων, αλλά και η διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα οδηγεί σε ένα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο Ασφαλιστικό Σύστημα.
Ειδικότερα αγωνιζόμαστε για ένα ασφαλιστικό σύστημα που:
-θα διασφαλίζει τον αναδιανεμητικό – κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος στη βάση των αρχών της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αλληλεγγύης των γενεών.
-δεν θα περιλαμβάνει οριζόντιες μειώσεις συντάξεων και παροχών και θα διασφαλίζει αξιοπρεπή σύνταξη σε όλους τους εργαζόμενους
Η σημερινή κατάσταση διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Βρισκόμαστε μπροστά στο αποτέλεσμα της διαχρονικής λεηλασίας του πλούτου της κοινωνικής ασφάλισης. Μια λεηλασία με πολλές μορφές και αποκορύφωμα το κούρεμα των αποθεματικών για το PSI. Αποτελεί ζήτημα δικαιοσύνης να καταλογιστούν ευθύνες για αυτές τις επιλογές. Σήμερα είναι απαραίτητο ο κόσμος της δουλειάς να διεκδικήσει μια «ανακεφαλαιοποίηση» των ασφαλιστικών ταμείων έτσι ώστε να αναπληρωθεί η απομείωση των αποθεματικών των ταμείων. Επίσης κρίνεται απαραίτητη η στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης με νέους πόρους όπως π.χ. μέσα από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.
Η μάχη για την κοινωνική ασφάλεια συνδέεται και με την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και το χτύπημα της μαύρης-ανασφάλιστης εργασίας. Χρειάζεται να δυναμώσουμε τους αγώνες μας και την οργάνωση μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην κατεύθυνση υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων.
Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/τις εργαζόμενους/ες, συνταξιούχους, άνεργους/ες, νέους και νέες να συμμετάσχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των εργαζομένων σε όλη τη χώρα.
Οι αγώνες του λαού μας θα νικήσουν.

 
Η ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση του ΤΕ του ΚΚΕ Πιερίας, το οποίο απάντησε με δική του ανακοίνωση:

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ
Συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο της κοροϊδίας και εξαπάτησης του λαού, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του στην Πιερία.
Με εμπαιγμό απευθύνονται στον αγροτικό κόσμο του νομού και με περίσσιο θράσος μιλάνε για τα νέα φορολογικά μέτρα, επιβεβαιώνοντας ότι θα έχουν «κοινωνικό» πρόσημο, πως θα είναι δικαιότερο το σύστημα, όπως πχ οι αυξήσεις των εισφορών στον ΟΓΑ.
Προκαλούν, την ώρα που ο αγροτικός κόσμος σε όλη την Ελλάδα ακόμη και με το τωρινό, «ευνοϊκό» φορολογικό σύστημα τείνει να ζει σε συνθήκες αθλιότητας. Προκαλούν, την ώρα που ο αγροτικός κόσμος είναι σε αναβρασμό και βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση, για να δώσει την απάντηση του, ενάντια στα νέα μέτρα ενταφιασμού της μικρομεσαίας αγροτιάς και κτηνοτροφίας.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό δεν μπορούν να ξεγελάσουν άλλο τον λαό και εκτίθενται στις δηλώσεις τους, όπως όταν συνεχίζουν να αυτοαναγορεύονται με τον ψευδεπίγραφο τίτλο του αντιμνημονιακού και του αριστερού.
Τα «μνημόνια» που υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και έφερε ο ίδιος ως κυβέρνηση, αποτελούν τον πυρήνα της πολίτικης της Ε.Ε., της πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου, ώστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης, να μπορέσει το κεφάλαιο να ανακάμψει, τα περιθώρια κέρδους να αυξηθούν, μέσα από το κυριολεκτικό τσάκισμα των εργασιακών, μισθολογικών, κοινωνικοασφαλιστικών, κοινωνικών δικαιωμάτων.
Αυτό τον στρατηγικό στόχο υπηρετούν τα <<μνημόνια>>, τα προαπαιτούμενα που φέρνει και ψηφίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την κατεύθυνση θα αξιολογηθεί από το κουαρτέτο. Είναι ο ίδιος δρόμος που είχαν ακολουθήσει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και που συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτό το δρόμο στήριξαν από κοινού και με το Ποτάμι το καλοκαίρι.
Να σταματήσουν τα ψέματα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να σταματήσουν να εξαπατούν τον λαό του νομού μας. Ο λαός όχι μόνο να τους γυρίσει την πλάτη, αλλά να οργανώσει τον αγώνα και την πάλη του ενάντια στα μέτρα φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του.
Η απεργία την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, είναι μια καλή ευκαιρία ο λαός σε όλη την χώρα αλλά και στον νομό μας, να δείξει, μαζικά, μαχητικά, την αντίθεση του στα νέα μέτρα, να δείξει την αποφασιστικότητα του, να ορθώσει τοίχος, να βάλει εμπόδια στην εφαρμογή τους, να διεκδικήσει με βάση τις ανάγκες του, που είναι σε αντιδιαστολή με της ανάγκες του κεφαλαίου για περισσότερο κέρδος.
Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύει το ΠΑΜΕ, για την ταξική συσπείρωση των εργαζομένων, για την προώθηση της αντικαπιταλιστικής – αντιμονοπωλιακής, λαϊκής συμμαχίας, με την μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, καταστηματάρχες, μικροβιοτέχνες, επαγγελματίες.
Γι’ αυτό οι απεργιακές του συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πρέπει να έχουν μαζικό, αγωνιστικό, χαρακτήρα, να δοθεί η μάχη με όρους κλιμάκωσης, για να δημιουργηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την λαϊκή αντεπίθεση, για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας – εξουσίας, με τον εργαζόμενο λαό κυρίαρχο στον πλούτο που παράγει.

 

 

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Πιερίας διευκρινίζει ότι απέχει –υλοποιώντας απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού του- από τις δευτερογενείς μεταφορές και από τις 7.12 οι κινητοποιήσεις αυτές θα κλιμακωθούν:

 
Το Σωματείο Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Πιερίας θα συμμετέχει εκ νέου, στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β. στην από 30/11/2015 συνεδρίαση του Δ.Σ. της, με αποχή από δευτερογενείς μεταφορές (επανεξετάσεις, εξιτήρια) κατά τις παρακάτω ημερομηνίες 2,3,4/12/2015 και από 7/12/2015 με επιπλέον δέσμευση, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν υπάρξει λύση στα θέματα του διεκδικητικού πλαισίου.
Τα θέματα του διεκδικητικού πλαισίου είναι τα παρακάτω:
1. Προσλήψεις Προσωπικού
2. Άμεση Ενίσχυση με διασώστες (Επικουρικό Προσωπικό) στις περιοχές που κατακλύζονται από πρόσφυγες
3. Νέος Οργανισμός του ΕΚΑΒ
4. Αξιολόγηση προσωπικού όπως προβλέπετε και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ
5. Προμήθεια – Αγορά Ασθενοφόρων,
6. Μισθολόγιο – ασφαλιστικό
7. Πληρωμή εκτός έδρας μετακινήσεων 2014 – 2015, υπερωρίες Δεκεμβρίου 2014.
8. Ασφάλεια και υγιεινή.

Όλα τα ασθενοφόρα θα εκτελούν ΜΟΝΟ επείγοντα περιστατικά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

 

gsee3.12

 

adedy3.12