Η ΜΕΘ «ξύπνησε» τον ΣΥΡΙΖΑ

και απαντά στη ΝΔ

… χαρακτηρίζοντας “απύθμενο θράσος” τα “Η πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί την Υγεία σε πλήρη κατάρρευση” και το “Για μια ακόμη φορά οι Βουλευτές του Σύριζα έπεσαν θύματα των πολιτικών τους υποσχέσεων,…”

Η πρόσφατη (17.6.2016) ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας της ΝΟΔΕ Πιερίας με τίτλο «Η πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί την Υγεία σε πλήρη κατάρρευση» και οι «βολές» του Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, προκάλεσαν την οξεία αντίδραση του πιερικού ΣΥΡΙΖΑ και αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους.

Στη σημερινή της απάντηση, η ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «απύθμενο θράσος της ΝΔ», υπενθυμίζει ποιος ευθύνεται για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας γενικά και ειδικά για την κατάσταση στο ΓΝ Κατερίνης και, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία,  απαντά για το Νοσοκομείο και την κατάσταση των υποδομών Υγείας σε όλη την Πιερία. Όσον αφορά την ΜΕΘ του ΓΝ Κατερίνης, η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας διευκρινίζει ότι οι πρόσφατες προσλήψεις προσωπικού στις ΜΕΘ όλης της χώρας έγιναν σε ανοιχτές και ήδη λειτουργούσες ΜΕΘ και η δική μας ΜΕΘ …δεν άνοιξε ποτέ.

Η σημερινή, δια ανακοινώσεων “αψιμαχία”, είναι η πρώτη ανάλογη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τον δεύτερο να απαντά σε υψηλούς τόνους, πρακτική που αποφεύχθηκε ως σήμερα, ακόμη και στο σοβαρό θέμα των προσφύγων.

Η ανακοίνωση του Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

NDlogo

ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας
    Κατερίνη 17-6-2016

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί την Υγεία σε πλήρη κατάρρευση. Το βλέπουμε άλλωστε στα Μ.Μ.Ε καθημερινά, το βιώνουμε και στον τόπο μας. Το σύστημα τελεί υπό διάλυση, με την Κυβέρνηση να αδυνατεί να υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Οι προσπάθειες φαντάζουν μηδαμινές και αδύναμες για την επίλυση του προβλήματος. Η ελλιπής χρηματοδότηση όπως και τα τεράστια κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και στον εξοπλισμό, αποτελούν βασικά προβλήματα για τον κλάδο, ο οποίος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.

Την Παρασκευή στις 17/6/2016 πραγματοποιήθηκε η ανάρτηση με τις οριστικές λίστες που αφορά τις προσλήψεις γιατρών στις ΜΕΘ. Το προηγούμενο διάστημα οι Βουλευτές του Σύριζα του νομού Πιερίας, υποσχόταν δημόσια τη πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό, κάτι το οποίο διαψεύστηκε, εφόσον οι προσλήψεις αφορούν πολλά νοσοκομεία της χώρας εκτός της Κατερίνης, Για μια ακόμη φορά οι Βουλευτές του Σύριζα έπεσαν θύματα των πολιτικών τους υποσχέσεων, που μάλλον είχαν σκοπό να εξυπηρετηθούν τα προσωπικά τους συμφέροντα ,χωρίς να δώσουν λύση στο πρόβλημα και στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της Πιερίας.

Με Εκτίμηση

Ο Υπευθ. Θεματικός Υγείας ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας

Χριστοφορίδης Σταύρος

Για τη ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας

Ο Πρόεδρος

Κουρινιώτης Ιωάννης

Η ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας Ν.Ε Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ

 

Tο απύθμενο θράσος της ΝΔ

 

Φωνάζουν όλοι για την κατάσταση στη δημόσια υγεία, φωνάζει και το Τμήμα Υγείας της Ν.Δ Πιερίας !

 

Την ώρα που αγκομαχούμε να σηκώσουμε στα πόδια της τη διαλυμένη, από τις πολιτικές του κόμματός τους και των συνοδοιπόρων τους, δημόσια υγεία, την ώρα που πληρώνουμε τα δικά τους σπασμένα, επιμένουν να προκαλούν, μιλώντας για «πλήρη κατάρρευση, για ελλιπή χρηματοδότηση  και τεράστια κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό». Λες και δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα που διέπραξαν!

 

Να τους θυμίσουμε, λοιπόν, ότι, απ’ όταν άρχισε η μεγάλη κατρακύλα, το 2010, μέχρι το 2015, οι λειτουργικές δαπάνες των δημόσιων νοσοκομείων (από το υγειονομικό υλικό μέχρι τη σίτιση, την καθαριότητα και τη συντήρηση) μειώθηκαν κατά 41,28%, τα κονδύλια για την Πρωτοβάθμια Υγεία μειώθηκαν κατά 56%, η φαρμακευτική δαπάνη συρρικνώθηκε στο 56,63%;

 

Να τους θυμίσουμε ότι επί μια 6ετία δε γινόταν καμία πρόσληψη, με αποτέλεσμα να μετράμε σήμερα κενά πάνω από 20.000 στις δημόσιες δομές υγείας;

 

Να τους θυμίσουμε ότι πάνω στα ερείπια του συστήματος της δημόσιας υγείας που γκρέμιζαν καθημερινά, έκανε πάρτι η διαφθορά και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και η ιδιωτική επιχειρηματική κερδοσκοπία;

 

Να τους θυμίσουμε μήπως τις αμαρτωλές υποθέσεις του Μαρτίνη και του ΚΕΕΛΠΝΟ;

 

Δε χρειάζεται να τους τα υπενθυμίσουμε, γιατί τα γνωρίζουν πολύ καλά. Κάνουν πως δεν τα γνωρίζουν. Ελπίζοντας τα θύματά τους να ‘χουν κοντή μνήμη.

 

Δυστυχώς για τους εγκαλούντες τη σημερινή κυβέρνηση νεοδημοκράτες, ακόμη κι αν είχαν κοντή μνήμη τα θύματά τους, δε γίνεται να μη βλέπουν τις αγωνιώδεις, καθημερινές προσπάθειες αναστήλωσης της πολύπαθης δημόσιας υγείας.

 

Δε γίνεται να μη βλέπουν ότι για πρώτη φορά αυξήθηκαν, κατά 330 εκ., οι δαπάνες για τα νοσοκομεία της χώρας.

 

Δε γίνεται να μη βλέπουν τα 2,5 εκ. των ανασφάλιστων που έχουν πλέον ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία και στις παροχές υγείας.

 

Δε γίνεται να μη βλέπουν ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες πρόσληψης ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Κατερίνης – οι 7 δρομολογήθηκαν, έπονται και άλλες, με προτεραιότητα την κάλυψη επειγουσών αναγκών σε ειδικότητες.

 

Δε γίνεται να μη βλέπουν ότι στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου, που σηκώνει το βάρος μιας τουριστικής περιοχής, το προσωπικό αυξήθηκε από 4 σε 18.

 

Όσο για τις προσλήψεις γιατρών στις ΜΕΘ, από τις οποίες δήθεν εξαιρέθηκε το Νοσοκομείο Κατερίνης,  καλό θα είναι το Τμήμα Υγείας της ΝΟΔΕ να μη μιλά για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Οι πρόσφατες προκηρύξεις αφορούσαν ήδη ανοιχτές ΜΕΘ. Η ΜΕΘ Κατερίνης δεν άνοιξε ποτέ.

 

Εν κατακλείδι, και να θέλαμε να εξωραΐσουμε την εικόνα της δημόσιας υγείας, θα ήταν αδύνατον. Καλό θα είναι όμως, όσοι, με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές τους,  την οδήγησαν σ’ αυτήν την κατάσταση,  να περιορίσουν λίγο το απύθμενο θράσος τους.

 

Τμήμα Υγείας

Ν.Ε Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ