Λεωφορεία από Ν. Έφεσο ως Ν. Πόρους

και υδροπλάνα σε Γρίτσα και Πλαταμώνα

από την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου μας

Τα δύο πιο πρόσφατα δελτία Τύπου του Δήμου Δίου-Ολύμπου αφορούν θέματα μεταφορών και συγκοινωνιών και είναι αρκούντως ενδιαφέροντα. Δύο δρομολόγια του ΚΤΕΛ (πρωί-απόγευμα) από και προς Νέα Έφεσο και Νέους Πόρους (επιδοτούμενα από το Δήμο και αν αποδειχθούν ενδιαφέροντα θα παγιωθούν και θα πυκνώσουν) και η προοπτική Γρίτσα και Πλαταμώνας να συμπεριληφθούν στα δρομολόγια των υδροπλάνων.

Pas mal.

 

Τα δύο δελτία Τύπου του Δήμου

 

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Επικοινωνία                                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης
Τηλέφωνο 2352350100
Διεύθυνση Αγ. Νικολάου 15, Λιτόχωρο
Email dimos@dion-olympos.gr
Website www.dion-olympos.gr

 
 ΝΕΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΝΕΑ ΕΦΕΣΟ ΜΕΧΡΙ ΠΟΡΟΥΣ!

 

Από την 1η Αυγούστου έως και τις 31 Αυγούστου 2016, τίθενται σε ισχύ τα δρομολόγια με σύμπραξη του Αστικού Κατερίνης και του ΚΤΕΛ Πιερίας στο Δήμο Δίου – Ολύμπου.

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου προς τους Προέδρους του Αστικού Κατερίνης Αριστείδη Οφείδη και του ΚΤΕΛ Πιερίας Κυριάκο Καραβέργο, επήλθε η συμφωνία της νέας γραμμής, υπό τις «ευλογίες» της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου.

Τα δρομολόγια ξεκινούν την Δευτέρα 1 Αυγούστου με αφετηρία την Νέα Έφεσο, διέρχονται από όλα τα χωριά της Δ.Ε. Δίου, το Λιτόχωρο, τη Γρίτσα, την Πλάκα, τη Λεπτοκαρυά, τις Παραλίες Σκοτίνας και Παντελεήμονα, τον Πλαταμώνα, με τερματικό σταθμό τους Πόρους.

Θα εκτελούνται καθημερινά 2 δρομολόγια, συμπεριλαμβανόμενων και των αργιών τις εξής ώρες:

ΠΡΩΙΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ
Από Ν. Έφεσο ΠΡΟΣ Πόρους στις 10:00

 

Από Πόρους ΠΡΟΣ Ν. Έφεσο στις 11:30

Από Ν. Έφεσο ΠΡΟΣ Πόρους στις 15:00

 

Από Πόρους ΠΡΟΣ Ν. Έφεσο στις 16:30

 

Με τη συγκοινωνιακή διασύνδεση των τριών δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Δίου – Ολύμπου, ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος ευελπιστεί στη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση της μετακίνησης, αρχικά, των δημοτών και των επισκεπτών – τουριστών προς τις παραλίες, τις τουριστικές περιοχές και τα αξιοθέατα, ενώ θα εξεταστεί η βιωσιμότητα του εγχειρήματος τους υπόλοιπους μήνες, όπως επίσης και η προσθήκη δρομολογίων σε παραδοσιακούς οικισμούς και στα Πριόνια.

Η τιμή του εισιτηρίου κυμαίνεται από € 1,80 έως € 3,50, ανάλογα με το δρομολόγιο. Είναι μερικώς επιδοτούμενο από το Δήμο Δίου – Ολύμπου.

 

Το γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης
30/Ιουλίου/2016

 

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Επικοινωνία                                                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης
Τηλέφωνο 2352350100
Διεύθυνση Αγ. Νικολάου 15, Λιτόχωρο
Email dimos@dion-olympos.gr
Website www.dion-olympos.gr
 
                                                                    Υδροπλάνα σε Γρίτσα και Πλαταμώνα

Συνάντηση είχε στις 2-8-2016 είχε στο Λιτόχωρο ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Hellenic Seaplanes, Κώστα Λουμπούτη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προοπτική δημιουργίας υδατοδιαδρόμου προσθαλάσσωσης υδροπλάνων στους λιμένες του Πλαταμώνα και της Γρίτσας, ώστε  να δημιουργηθούν εναλλακτικοί τρόποι υποδοχής και μετακίνησης επισκεπτών και τουριστών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Τα υδροπλάνα που διαθέτει η εταιρία είναι εικοσαθέσια και, εφ’ όσον ολοκληρωθεί το σχέδιο, θα καλύπτουν κοντινές αποστάσεις προς Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και σε νησιά. Συμφωνήθηκε στη συνάντηση να προβούν σε από κοινού ενέργειες για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

                                                                               Λιτόχωρο 3 Αυγούστου 2016